BOŽIĆNI SAJAM U BRTONIGLI

BOŽIĆNI SAJAM U BRTONIGLI

12. prosinca, 2016.

 

kuhano vinoU sklopu prosinačkih aktivnosti, 10. i 11. prosinca održan je božićni sajam, na kojemu je bilo mnogočega ukusnog i zanimljivog. Bogata ponuda rukotvorina, ukrasa, uz autohtona jela i pića sačinjavala je samo dio ove božićne idile, budući da je sajam bio popraćen i bogatim kulturnim, zabavnim i humanitarnim programom.

Sve je počelo u subotu u podne kada se crkveni zbor župe Sv.Zenona predvođen Dorijanom Labinjan, načelnikom općine Brtonigle, pobrinuo za pravu božićnu atmosferu.

Uslijedilo je pozdravni govor načelnika Labinjana i župnika Željka Rajčića, nakon čega je Željko Ružić, predsjednik gljivarske udruge Bolletus uručio općini Brtonigli donaciju u vrijednosti 6.624,41kn (u obliku bona) prikupljenu na nedavno održanoj manifestaciji (Dani gljiva).

Navedena sredstva će biti usmjerena sukladno odluci Socijalnog vijeća, potrebitima s područja Brtonigle i time im bar malo uljepšati nadolazeće praznike.

Nakon ove hvalevrijedne geste na scenu je stupila Baka Mraz, koja je zajedno s vilenjacima zabavljala  najmlađe u sklopu njenog „Dnevnog boravka“ i dječjeg kutka.

Vrhunac dječjeg veselja, uslijedio je u 16 sati kada je Djeda Mraz posjetio sajam. Tom prigodom je darovao djecu predškolskog uzrasta s područja Brtonigle, te ih zajedno s Bakom Mraz uveseljavao.

I dok pod grijanim šatorom, posjetitelji su uživali u šarolikoj ponudi, u obližnjoj prostoriji Zajednice Talijana Brtonigle, u 18 sati započeo je pravi spektakl u produkciji Osnovne škole „Mate Balota“ Buje.

Slijedećega dana, sajam se nastavio uz vrlo zanimljivu i raritetnu atrakciju. Riječ je o izradi skulpture od leda „Božićna fontana“ za koju je bio zadužen Miro Rismondo, stručnjak koji već 20-godina se bavi ovom rijetkom djelatnošću. Nakon višesatnih priprema i oblikovanja ledenog bloka, zaživjela je figura iz koje je u konačnici poteklo brtoniško vino.

No, tu nije kraj prosinačkih aktivnosti u Brtonigli, budući da 16. i 17. prosinca uslijedit će još dvije božićne predstave. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code