POMOĆ POSTRADALIMA OD OLUJNOG NEVREMENA

POMOĆ POSTRADALIMA OD OLUJNOG NEVREMENA

13. studenoga, 2013.

PXL 290713 6471915

Olujno nevrijeme koje je zahvatilo područje Krapinsko-zagorske županije uzrokovalo je velike poteškoće stanovnicima. Poplavljeni su podrumi obiteljskih kuća, a olujni vjetar rušio je stabla koja su pokidala električne vodove ili ometala promet.

Iz centralnog skladišta Hrvatskog Crvenog križa u Krapinu je dopremljena pošiljka najlona za pokrivanje oštećenih krovova.

Članovi gradskog interventnog tima Crvenog križa Krapine podijelili su najlon za prekrivanje oštećenih kuća. Također su posjećeni korisnici programa Pomoć u kući, većinom starije osobe i ostali građani kojima je bila potrebna pomoć zbog poplavljenih kuća ili druge nastale štete. Članovi Gradskog interventnog tima bili su u pripravnosti kako bi u slučaju potrebe osigurali smještaj za veći broj ljudi u sportskoj dvorani osnovne škole u Krapini.

Na područje Karlovca Hrvatski Crveni križ poslao je 5 isušivača, a na područje Ogulina 4 isušivača prostora. Riječ je o specijalnim uređajima koji u kratkom vremenu osuše poplavljene odnosno vlažne prostorije kako bi stanovnici/ukućani što prije mogli nastaviti normalan život.

Hrvatski Crveni križ raspolaže s potrebnom opremom za ispumpavanje vode, higijenskim setovima, setovima za dezinfekciju i isušivačima prostora koji će biti poslani na područja gdje su najpotrebniji. 

Služba za pripremu i djelovanje u katastrofama i izvanrednim situacijama Hrvatskog Crvenog križa kontinuirano prikuplja informacije iz društava Crvenog križa koja su na najugroženijem području kako bi na vrijeme mogli uputiti potrebnu pomoć.T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code