BOLJE BITI SRPSKI ZLOČINAC NEGO NEVINI VELJKO MARIĆ

BOLJE BITI SRPSKI ZLOČINAC NEGO NEVINI VELJKO MARIĆ

24. studenoga, 2018.

 

Zbog toga je unatoč nedokazanoj krivnji (o čemu detaljno i dokumentarno donosim u svojoj knjizi „ Nisam kriv-Veljko Marić“, 2014.) osuđen na 12 godina strogog zatvora! S druge pak strane, da ti pamet stane, Borislav Đukić, umirovljeni general zločinačke JNA, na Županijskom sudu u Splitu (23. studenoga 2018.) nepravomoćno je osuđen na devet (!) godina zatvora zbog ratnog zločina nad civilima, u vrijeme hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata, jer je (od rujna 1991. do siječnja 1993.) provodeći zapovjedi ratnih zločinaca Ratka Mladića i Mile Novakovića, zapovjedio svojim podređenim aktiviranje više od 30 tona eksploziva

Napisao: Mladen Pavković

Da je Veljko Marić, hrvatski branitelj, dragovoljac hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata, osuđen u Beogradu na 9 godina zatvora kao umirovljeni general zločinačke JNA Borislav Đukić u Splitu, on bi danas slobodno šetao Hrvatskom. Međutim, Marić se i dalje nalazi u zatvoru, jer je ekspresno, kako se to kaže, 2011.-te osuđen na 12 godina (!) strogog zatvora, što je (po izmišljenoj optužnici) citiramo „dne. 31.listopada 1991. u prijepodnevnim satima, u selu Rastovac, općina Grubišno Polje, u Republici Hrvatskoj, u sastavu bivše Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije (SFRJ), kao pripadnik hrvatskih oružanih formacija – 77. samostalnog bataljuna Grubišno Polje, kršeći pravila međunarodnog prava za vrijeme oružanog sukoba, koji se tada odvijao na tom dijelu RH između hrvatskih oružanih formacija u koje su spadale jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Hrvatske, Zbora narodne garde (ZNG) i Narodne zaštite (NZ) s jedne strane i pripadnika Teritorijalne odbrane (TO) Grubišnog Polja sa druge strane, te istovremeno u kontekstu oružanog sukoba na širem području RH, a koji nije imao karakter međunarodnog sukoba, između hrvatskih oružanih formacija i jedinica JNA, protivno čl. 3.st 1. tač.1a IV Ženevske konvencije o zaštiti građanskih lica za vrijeme rata od 12. 8. 1949. godine (Službeni list FNRJ, br. 24/50) i čl. 4. st. 1 i st. 2. tač. a) dopunskog protokola iz Ženevske konvencije od 12. 8. 1949. godine o zaštiti žrtava nemeđunarodnih oružanih sukoba (Protokol II), (Službeni list SFRJ, Međunarodni ugovori br 16/78), prema civilnim licima koja ne učestvuju u neprijateljstvima, u odnosu na koja se mora postupati u svakoj prilici čovječno, bez ikakve neponovljive diskriminacije zasnovane na vjerskoj ili etničkoj pripadnosti, izvršio ubojstvo prilikom akcije „čišćenja“ sela Rastovac od strane hrvatskih oružanih formacija, uniformiran i naoružan ušao u kuću porodice Slijepčević Petra, lica srpske nacionalnosti i ispalio više hitaca iz automatske puške u njega, čime je izvršeno krivično djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva iz čl. 142.cm.1.KZ SRJ.“

Nedokazanja krivnja

Zbog toga je unatoč nedokazanoj krivnji (o čemu detaljno i dokumentarno donosim u svojoj knjizi „ Nisam kriv-Veljko Marić“, 2014.) osuđen na 12 godina strogog zatvora!

S druge pak strane, da ti pamet stane, Borislav Đukić, umirovljeni general zločinačke JNA, na Županijskom sudu u Splitu (23. studenoga 2018.) nepravomoćno je osuđen na devet (!) godina zatvora zbog ratnog zločina nad civilima, u vrijeme hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata, jer je (od rujna 1991. do siječnja 1993.) provodeći zapovjedi ratnih zločinaca Ratka Mladića i Mile Novakovića, zapovjedio svojim podređenim aktiviranje više od 30 tona eksploziva, kojim je urušena i oštećena brana Peruća. Tom prigodom načinjena je ogromna materijalna šteta, a moglo je stradati i na desetine tisuća ljudi. Đukić je bio zapovjednik 221 motorizirane brigade 9. kninskog korpusa JNA i svih pograničnih postrojbi milicije vojske SAO Krajine, koja je diljem Hrvatske učinila brojne ratne zločine, za što ga se ne goni.(sic!)

Smiješno kažnjen

Za razliku od Veljka Marića ovaj se teški i okrutni ratni zločinac sakrivao, ali je uhićen 18. srpnja 2015. u zrakoplovnoj luci Tivat u Crnoj Gori po hrvatskoj potjernici te nakon relativno dugih „natezanja“ (hoće li ga izručiti Srbiji ili Hrvatskoj) ipak završio u splitskom zatvoru.

Još nekoliko godina i bit će na – uvjetnoj slobodi, za razliku od Marića, koji je, kao što smo istaknuli, osuđen 2011-te i ako ga u prosincu ne puste na uvjetnu slobodu odležat će sve što se odležati „mora“!.

Nije Marić (ili marići) Đukić!

Ili bolje biti srbijanski general (zločinac) nego obični (nevini) hrvatski vojnik!

Nu, u svemu tom ima i sreće, jer da je Đukića sudio beogradski sud vjerojatno bi dobio kaznu kao za „nepropisno parkiranje“,a ovdje, kod nas, je ipak koliko – toliko (smiješno) kažnjen! T

3 komentara

Uskoči u raspravu
 1. CC
  #1 CC 11 prosinca, 2018, 11:04

  Frane,prestani zamarati, odi u Rim – Frani na ispojed!

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. FRANO
  #2 FRANO 7 prosinca, 2018, 02:42

  IVIĆ PAŠALIĆ ,SVIMA NAM JE ZNAN KAO,
  ČOVO, STEPINČEVSKE POSTULATNE ODREĐENOSTI, VJERE I VJEROVANJA ,DA SAMO ALTAJSKO-MONGOLSKA-DRUŠTVENA SKUPINA KATOLIČKIH DVONOŽNIH BIĆA ,POTOMAKA POKRŠTENIH BALIJA , KOJOJ JE IVIĆ PAŠALIĆ PRIPADAO ,GENETSKI , A DRUŠTVENO -EKONOMSKI JE PRIPADALA PLEMENSKOM USTROJU DINARSKIH HOMO EREKTUSA IZ GEOLOŠKO-GEOGRAFSKIH VREMENA DILUVIJA, STACIONIRANA NA DINSRSKIM OSOJIMA I PRISOJIMA, KOJA JE UVIJEK U SLUŽBI, I NA SLUŽBI ZLOČINAČKO-PLJAČKAŠKOM KATOLIŠTVU KOJE JE UVIJEK OKRENUTO PRIBAVALJANJU ILI ZGRTANJU OVO-ZEMALJSKOG BLAGA S’AMBICIJOM APSOLUTNOG VLADANJA LJUDIMA I MATERIJALNIM DOBRIMA BIVSTVOVANJA.
  U TOM SVOJSTVU SE JEDNOM IZJASNIO I SADAŠNJI PAPA U OSTAVCI,BENDIKT XVI-TI KOJI JE TOJ VRSTI HOMO-EREKTUSA ,U SLUŽBI ZLOČINAČKOG KRŠĆANSTVA, SA DINARSAKIH OSOJA I PRISOJA, PRIPISAO IZVANREDNU POUZDANOST ,ŠTO JE U NAŠIM OKOLNOSTIMA POGDOVALO MASOVNOM USTANKU TIH HOMO-EREKTUSA I SVRSTAVANJE U KATOLIČLKU FALANGU ,POD VODSTVOM DVAJU KATOILIČKIH ZLOČINACA ,TUĐMAN- ŠUŠKOVE FALANGE NA RUŠENJU SOSCIJALISTIČKIH DRUŠTVENIH I DRUŠTVENO-PROIZVODNOH ODNOSA, TE PLJAČKU RADNIČKE SAMOUPRVNE ,DUGOGODIŠNJE STEČEVINE-.
  PA DEMONSTRACIJA OHOLOSTI ,POŠTOVANOG IVIĆA -PAŠALIĆA ,TIČUĆI SE ŽENIDBE NJEGOVOG SINA I SVADBENOG SLAVLJA KOJE DANAŠNJEG OSIROMAŠENOG HRVATSKOG GRAĐANINA ,U TOJ REINKARNIRANOJ STEPINČEVSKOJ BOŽJOJ DRŽAVI, ODMAH POVEZUJE ILI UPUČUJE NA SJEĆANJE ,POŠTOVANOG IVIĆA -PAŠALIĆA ,TEK ZAVRŠENOG MEDICINSKOG ZANATLIJU, KOJI SE PO TOJ KATOLIČKO-STEPINČEVSKOJ LINIJI PREDSTAVIO KAO NAJPOUZDANIJA OSOBA TUĐMA-ŠUŠKOVOM RATNOM PROGRAMU ,DA SE SAMO TAKVIM ,ALTAJSKO-MONGPOLSKIM DVONOŽNIM KATOLICIMA ,STEPINČEVSKOG DUHA I NAUMA, VRIJEDI OSLOITI U REALIZACVIJI PROGRAMA VJERSAKOG RTA ZA RUŠENEJ SAMOUPRVANOG SUSATAVA SOCOIJALISTIČKIH DRUŠTVENO-PROIZVODNIH ODNOSA ,A U REŽIJI ZAPADNE SVETE ALIJANSE,ATLANSKOG VOJOG SAVEZA I UZ SVESRDNU POMOĆ AMANETSKE ZLOČINAČKE CRKVE U HRVATA SA SJEDIŠTEM NA KAPTOLU. I BI TAKO.EGZARH ZAGREBAČKOG KAPTOLA ,POŠTOVANI BISKUP FRNJO KUHARIĆ PRIPOMOŽE SVOJOM INCIJATIVOM TE TUĐMAN-ŠUŠKOVU FALANGU OKITI KRIŽARSKIM INSIGNIJAMA, PATRICAMA I RASPELIMA OKO VRATA DA SE U RATNIM OPERACIJAM GRAĐANI ZNAJU OPREDJELITI NA ČIJOJ SU STRANI ,OPAŽAJUŽI ZAKIČENOST FALANGISTA TIM VJERSKIM ,KRVOLOČNIM OBILJEŽJIMA. PA SE DA ZAKLJUČITI,ILIPREDPOSTAVITI, DA JE IVIĆ -PAŠALIĆ ,KAO TAKAV ,AKTIVNI I VAŽAN ČLAN,TUĐMAN-ŠUŠKOVE KATOLIČKE FALANGE, PROFITIRAO,MATERIJALNO ,NAJVJEROJATNIJE U PLJAČKI SAMOUPRAVNE RADNIČKE STEČEVINE,ILI KAKO JU TI FALANGIST IMENUJU ,NE PLJAČKOM,NEGO PRIVATIZACIJOM .PA OSTANIMO KOD TOGA DA JE IVIĆ-PAŠALIĆ ISKORISTIO OVAJ RAT U PRAVE SVRHE ŠTO NAM JE I SAM POTVRDIO SVOJOM IZJAVOM ,JAVNO IZNOSEĆI PODATKE KOLIKO JE UZVANIKA PRISUSTVOVALO TOJ FEŠTI I TKO JE SVIRAO, ODNOSNO ,KOJI ORKESTAR, MODERNE GLAZBE, ILI JE TO SLAVLJE BILO U DUHU DINARSTKIH HOMO -EREKTUSA, MJEŠINAMA UZ GANGE .

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Tibor
  #3 Tibor 26 studenoga, 2018, 20:50

  Veljku Maricu RH vec 10 mjeseci ne isplacuje socijalnu pomoc za djecu.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code