HOĆE LI TODORIĆE ISELITI IZ DVORCA I STVARI PRODATI NA DRAŽBI?

HOĆE LI TODORIĆE ISELITI IZ DVORCA I STVARI PRODATI NA DRAŽBI?

18. travnja, 2017.

 

 

Napisao: Mladen Pavković

Kontraverzni tajkun Ivica Todorić nije u mogućnosti plaćati svoje nagomilane dugove. Tražio je od Vlade i drugih da mu pomognu ni manje ni više nego s 1,5 milijardi kuna! Za obične „smrtnike“ to je veliki, ogroman novac, ali za „gazdu“, kako ga zovu, to je „sitnica“, jer on je svih ovih godina, poglavito kad su drugi ginuli za hrvatsku državu, raspolagao s mnogo većim kapitalom, iako se nije kao Emil Tedeschi obogatio prodajući žvakače.

Ministar bakici platio kaznu

S druge pak strane, Vjekoslava Sabolić (69), umirovljenica iz Virja, nedaleko Koprivnice, nije mogla platiti 2600 kuna. Ogriješila se o zakon, pa joj je koprivnički Prekršajni sud ovih dana dostavio pravomoćnu presudu. Ili plati ili robijaj!

Bakica je uvodila iz tuđeg uzgoja rasplodnog nerasta na svoju krmaču. A to se ne smije, tim prije što je u Hrvatskoj zakon jednak za sve! Kako za Todorića, Babića i brojne druge navodne lopove i kriminalce tako i za ovu staru ženu koja je s nikakvom mirovinom, bez stalnih prihoda, željela preživjeti stare dane.

Gospođa Sabolić je već pomišljala i na ono najgore, jer nije našla nikakve mogućnosti da plati državi za svoj grijeh. A tada se dogodilo čudo!

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić osobno je odlučio pomoći. Sam je platio kaznu! S obzirom da je kazna plaćena u roku, to je ministra stajalo samo dvije (2) tisuće kuna, plus troškovi.

Eto, sve se može kad se hoće.

Šteta što za oko tri tisuće hrvatskih branitelja (što nema veze sa slučajem jadne bakice) koji su dosad izvršili suicid (na najgore načine) nije bilo takvih i sličnih razumijevanja. Da im je prije svih država pomogla, od općina, županija pa do Vlade i Sabora, oni bi danas bili živi.

Ali, zakon je zakon, zar ne druže ili gospodine Todoriću? Njega nemaju namjere ni „istjerati“ iz dvorca, a kamoli mu zaprijetiti kaznom zatvora (čak ni prekršajnom prijavom!), kao gospođi Sabolić, za koju nema – milosti!

Ili plati, ili se – ubij!

Uskrs za Todorića

Tajkun Ivica Todorić, najveći kršćanski blagdan – Uskrs – provodi u svojem dvorcu ili se pak zajedno sa najbližima osobnim helikopterom ovih dana uputio malo odmoriti na Azurnu obalu, Pariz, London ili pak neku drugu europsku ili svjetsku metropolu. Kako je i sam rekao – ostavio nam je Agrokor! Hvala, Ivice, baš lijepo od tebe.

I dok uživa „mlateći“ šunku, jaja i tko zna što sve ne što ide uz bogatu uskršnju trpezu, na tisuće njegovih bivših radnika i na današnji dan, baš zahvaljujući njemu, mora „gladovati“ i razmišljati – što će s njima biti sutra, bez obzira što su dan-dva prije blagdana navodno uspjeli dobiti svoju plaćicu. No, on je i njima ostavio Agrokor, kojeg prema svemu sudeći više neće i ne mogu spasiti ni najveći domaći ni svjetski menageri.

Već smo davno pisali o njegovoj „gospodarskoj strategiji“: zaposli što više ljudi, a onda svakodnevno ucjenjuj Vladu i druge da ti plati dugove, jer u protivnom svi oni koji će u njegovim tvrtkama ostati bez posla morat će na određeni način i protestirati (najbolje na Markovu trgu) i „hvaliti“ Todorića, zvanog „gazda“, kako im je dao kruha (i igara), a oni koji su trenutno na vlasti „ne mare“ za njihova radna mjesta!

Agrokor je privatna, obiteljska tvrtka, što znači da „kupi“ dobit, ali da u isto vrijeme iz svojih džepova ta obitelj mora snositi i odgovornost, tj. prvo se iseliti iz dvorca, prodati sve što imaju i vratiti – dugove.

Čudno da se tome da se „gazda“ šepuri u dvorcu, dok su njegovi radnici radili i rade, za mizerne plaće osvrnula jedino jasno i glasno predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović. Ljude zatvaraju i za nekoliko stotina kuna, a ovog tajkuna još se ne usude preseliti (da se malo našalimo) ni u odmaralište Crvenog križa, ili bolje rečeno u Remetinec, gdje je već odavno trebao dobiti smještaj.

Razlog tome, prema svemu sudeći, leži u činjenici da je „gazda“ sve zadužio. Evo, mediji pišu da u Agrokoru radi i sin Glavnog državnog odvjetnika, ali i „pola“ policajaca i kriminalista, bivših poznatih političara, rodbine, prijatelja, poznanika i slični (kao glavni menageri) pa onda nije ni čudno da je ovaj čovjek hrvatsko gospodarstvo doveo na rub ponora.

Bivša Vlada je spašavala udbaše Perkovića i Mustaća, a ova Todorića. Kakva je razlika?

(Takvog „gazdu“ majka rađa jednom u stotinu godina!). T

5 komentara

Uskoči u raspravu
 1. PAMTI KO SLON
  #1 PAMTI KO SLON 24 travnja, 2017, 15:23

  A kaj je s Vijaduktom, “Pametni” ministar Butković ga pokušava likvidirati, a to je zadnja poštena firma koja zna graditi mostove. Svi plačete za Todorićevim kramarima, a kaj je s proizvodnjom?

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Black Jack
  #2 Black Jack 19 travnja, 2017, 00:31

  Nije Plenković kriv za sva ta partizansko udnaška sranja i marić već planira lex narod za bankrotirane i blokirane da smiruje tenzije.
  Miljarde ruskih oligarha sse pralo kroz hypo banku i drugij austrijskih banaka sada u vlasništvu putina.
  Liberlane politka mesića HNS a yugosipovića nas je dovela do islenjenja hrbata na bauštelu dok oni i dalje drmaju politikom i sistemom titove korupcije.
  Sloboda narodu i konačna smrt liberalnom kapitalizmu koji je ništa drugo nego ostavština kriminalnih ljudi iz komunizma može samo biti put do oslobođenje hrvatskog naroda.
  Sa to Do Rich-em je politička oligarhija komunizma stvorila svojeg tita koji je opet propao kao i sam hohštapler josip broz.
  Svoju smrt je Tito inicirao u sloveniji kako bi se slavio mit kultnosti kroz cijelu Jugoševiju i tako to čini i To Do Rich sa Mercatorom.
  Srbija je njima donjela prognozu smrti i slovenci su izvršili zapovijed!
  Ništa novo na balkanu!
  Dobar Spin za nepismen narod.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. hrvatski posavac
  #3 hrvatski posavac 18 travnja, 2017, 18:48

  Bravo Mladene.
  Sad si dirnul pravo u osinjak. samo da počnu stršljeni iskakat i pucat po Todoriću. No ima on sto postotnu zaštitu oko sebe na svim razinama. Nije u šoldima sve…al bez njih se ne može…Nemreš ti Todorića izbacit iz te njegve kože…Ajmo napravit LEX “Mito i korupcija”. Samo da visdim tko bude digao ruke u saboru.

  Odgovorite na ovaj komentar
  • Anonimno
   Anonimno 18 travnja, 2017, 20:41

   Tko ima novaca da sve kupi…da i daju na držbu možda bi se netko pitao odakle im to. S čijim su novcima sve to kupili. neka sada ivica dokaže porijeklo nova. naravno od vladinih kredita. Ima on osim dvorca jođ koju kolibicu od par stotina hiljada eura vrijednost.

   Odgovorite na ovaj komentar
 4. Rvat
  #4 Rvat 18 travnja, 2017, 18:44

  Todore sve togore.Todoriću sivi tiću zahvali Plenkoviću što nisi iza brave

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code