BM 365 U OPUSTOŠENOJ SISAČKO-MOSLAVAČKOJ ŽUPANIJI

BM 365 U OPUSTOŠENOJ SISAČKO-MOSLAVAČKOJ ŽUPANIJI

7. ožujka, 2017.

 

Josip Takač iz Siska, diplomirani novinar i teolog, prvi je predsjednik Županijske organizacije ŽO BM365 – stranke rada i solidarnosti Sisačko-moslavačke županije. Najavio je kako će stranka građanima pružiti nove vrijednosti, te kako će se u radu zauzimati za visoke etičke principe, pri čemu će mu uzor biti Stjepan Radić. Za potpredsjednike ŽO ove stranke izabrani su Tomislav Čubela iz Siska i Damir Petravić iz Kutine

Tekst: MB365

Političku scenu Sisačko-moslavačke županije od 6. ožujka 2017. godine obogaćuje nova stranka, Bandić Milan 365 – stranka rada i solidarnosti! Tako će se na lokalnim izborima u mjesecu svibnju ove godine prvi put pojaviti i kandidati Županijske organizacije BM 365 – stranke rada i solidarnosti., utemeljene u ponedjeljak u Sisku.

Socijalno osjetljiva metropola

Konstituirajućoj skupštini prisustvovao je i predsjednik stranke, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, koji je na početku svog pozdravnog govora konstatirao kako je „stranka već pobijedila, jer je pri osnivanju okupila predstavnike širokog političkog i svjetonazorskog spektra. Laže tko kaže da u politici nema ambicija, pitanje je samo koliko su te ambicije realne“, nastavio je predsjednik Stranke rada i solidarnosti. „Zagreb je danas socijalno najosjetljiviji grad u Hrvatskoj i socijalno najosjetljivija europska metropola. Ipak, čovjek sam ne može učiniti mnogo ali tim kakav vi imate, to može. Morate raditi za dobrobit stanovnika opustošene Sisačko-moslavačke županije. Sami izaberite svoje kandidate za izbore, neka to budu najkvalitetniji i pošteni ljudi, oni koji uživaju povjerenje sugrađana. Ako ih nema u stranci, ima ih izvan stranke. Oko 80 posto naših građana nije u strankama, a one najkvalitetnije treba uključiti u politički život”, poručio je Bandić. Upozorio je stranačke prijatelje da im nitko nije neprijatelj, već samo izborni takmac, te da se u radu moraju žrtvovati za dobrobit građana. „Mi možemo Sisačko-moslavačkoj županiji obećati sve ono što smo u Zagrebu već ostvarili, a to su rad i solidarnost, znanje i zalaganje. Na tim vrijednostima okupljajte ljude oko sebe“, zaključio je Milan Bandić.

Čestitajući kolegicama i kolegama u novoosnovanoj organizaciji i izabranim dužnosnicima, član Predsjedništva BM365 – stranke rada i solidarnosti, Miodrag Demo naglasio je kako u politici i na izborima, a osobito u razvoju gospodarstva, mogu uspjeti svi oni koji usko surađuju sa Zagrebom. „Bojim se da ova naša Županija ne ide kako treba! Proizlazi da bi bilo bolje ukinuti, na primjer, upravni odjel za poljoprivredu, a osnovati upravni odjel za iseljeništvo. Mi u Zagrebu imamo se čime pohvaliti, a čak smo postali i turistička atrakcija“, argumentirao je Demo.

Nove vrijednosti

Josip Takač iz Siska, diplomirani novinar i teolog, prvi je predsjednik Županijske organizacije ŽO BM365 – stranke rada i solidarnosti Sisačko-moslavačke županije. Najavio je kako će stranka građanima pružiti nove vrijednosti, te kako će se u radu zauzimati za visoke etičke principe, pri čemu će mu uzor biti Stjepan Radić. Za potpredsjednike ŽO ove stranke izabrani su Tomislav Čubela iz Siska i Damir Petravić iz Kutine. U predsjedništvo sisačko-moslavačke ŽO jednoglasno su izabrani Branimir Bešlić i Vladimir Štajcar iz Petrinje, te Mirjana Golubić iz Popovače. U radu Županijskog odbora stranke sudjelovat će Darko Simić iz Siska, zatim, Vlado Dumbović i Drago Damjanović iz Petrinje, Anton Perolli i Dubravko Šajn iz Kutine, Milorad Preradović iz Dvora, Katica Terzić iz Sunje, te Filip Vujović iz Popovače, a svi su izabrani također jednoglasno. Za tajnicu Županijske organizacije izabrana je Mirjana Gerić Strižić iz Siska.

Sudionike sjednice pozdravili su čelnici i članovi stranačkih organizacija iz Zagreba, Velike Gorice, Križa, Kloštra i drugih gradova i općina s područja središnje Hrvatske kao i dužnosnici i predstavnici sisačko-moslavačkih organizacija SDP-a, HSP-a, NS – reformista, HSS-a Braće Radić, SDA, SDSS-a i HDRS-a. Uz ostale, među uzvanicima su bili petrinjski gradonačelnik i saborski zastupnik Darinko Dumbović, gradonačelnik Popovače Josip Mišković, te zamjenik sisačko-moslavačkog župana Bogdan Rkman. T

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Gazimirove reforme profiterske
  #1 Gazimirove reforme profiterske 12 ožujka, 2017, 19:54

  Kraj Bandića i Bešlića vidimo i Vladu Klasana, bivšega zagonetnoga liberala na čelu Novske koji se na poziv prvoga ratnoga profitera Gazimira Čačića prometnuo u reformista. Čast da sjedi u Saboru i da ništa ne kuži, da kao zaliven šuti, dobio je prebogati pekarski gumilezung D(a)rinko Dumbović. Sličan sisačkom ćutologu Krapljanu. Dumbi SDP zamjenicu Lazić izbacuje na hodnik. Kao Stina Ikić Baniček uglednoga zamjenika Vladu Andučića i narodnjačkoga šefa vijeća Ivana Đumbera. Oni su i dalje vjerni cirkusantu Ivanu Pinokiju Prdoljaku, čelniku kvazi hrvatske ništetne stranke.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Marin
  #2 Marin 7 ožujka, 2017, 23:42

  Svaka čast novinarskom teologu Josipu Takaču, svaka čast i junaku Domovinskoga rata Miodragu Demi i dobrohotnom gradonačelniku naše metropole, ali tko su zapravo Ćubela, Petravi, Filip Vujović i još neki. Svakako velika hvala Milanu Bandiću iz Pogane Vlake za neprolazna djela tijekom pet mandata, a mogao bi i napola umrlu Sisku djelatno pomoći. Priželjkujemo, dakle, pun izborni uspjeh autoru referenduma za Kazališni trg.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code