BIVŠI SRBIJANSKI ČETNICI “OSLOBODIOCI” SISKA 1945.

BIVŠI SRBIJANSKI ČETNICI “OSLOBODIOCI” SISKA 1945.

28. lipnja, 2016.

Za ulaska dojučerašnjih četnika što su se kod Kraljeva 1944. prometnuli u navodne komunističke partizane, pripadnika 45. srpske udarne divizije u Sisak, 5. svibnja 1945., smrtno je stradao gimnazijski profesor u domobranskoj odori Mladen Žepić. Razvojačeni je lojalni hrvatski vojnik pozdravljao “oslobodioce” s istoka, koji su ga s roditeljskoga salaša kraj ciglane Miška Popovića odvukli na željezničarsku grabu (danas Komunalna zona – op.a.) i ondje ga izmrcvarena batinama ubili

Napisao: Josip Frković

Ma koliko sada već poznati doktori novije povijesti, Tvrtko Jakovina i Siščanin Hrvoje Klasić, odbijali svaku pomisao na to da je Šapajevljev alter ego maršala JBT-a, jedan od najvećih dokazanih ratnih zločinaca 20. stoljeća, činjenice su vrlo razvidne i okrutne. Bar u slučaju Hrvata, kojima je od 15. svibnja 1945. i koruško-austrijske klaonice osigurao masovna genocidna smaknuća. “Svaki hrvatski smrad može živjeti samo toliko koliko mu je potrebno do jame smaknuća…”. Velika misao velikoga ratno-poratnoga zločinca, poslana od Informbiroa i Josifa Visarionoviča Staljina da mu (sa)čuva velikosrpsku Jugoslaviju i sovjetsko-ruski utjecaj u njoj. Za njegovim je pisanim i usmenim naredbama, na žalost, ostalo 940 masovnih jama sa stotinama tisuća pogubljenih Hrvata. Samo u Hudoj Jami kod Laškoga, u najvećoj prešućivanoj grobnici Hrvata, u Sloveniji, preko dvije tisuće ratnih uniformiranih i civilnih ratnih gubitnika, staraca, žena i djece. Njihove kosti i danas počivaju u tko zna kojoj etaži i na kojoj dubini Barbarina rova što je potrajao od 1902. godine, velikim grijehom opterećena, a prokazana četiri desetljeća kasnije odlučnim istraživanjima Romana Leljaka. Velikoga čuvara ljudskih prava i žrtava svakovrsnih zločina jugokomunista. Lijepo je sada već bivši biskup u miru gospićko-senjski mons. dr. Mile Bogovorić sa slovenskim i austrijskim biskupima lanjskoga lipnja predlagao pokop hrvatskih mučenika u domovini, u Udbini i svehrvatskom grobu. I dok slovenska slobodnomisleća javnost oko Janeza Janše i parlamentarnoga SDS-a, koji za mnogo toga okrivljuje bivšega šefa države Milana Kučana, ne prestaje s prozivkama jugo-udbaša i drugih verbalnim bratstvom i jedinstvom indoktriniranih, zaluđenih elemenata koji u svibnju orgijaju u Kumrovcu ljubičice plave, bivša (kuku)rikajuća vlast Hrvatske nije ni prstom maknula da zemne ostatke nesretnih i pretežito nevinih sunarodnjaka dopremi na sveto hrvatsko tlo.

Prva žrtva profesor gimnazije Mladen Žepić

Onih čija su mučilišta i posljednja počivališta zašikarena i predugo prešućivana. Bez obzira u koji dio ratovima i ustrajnom velikosrpsko-pravoslavnom i žandarsko-četničkom pljačkom uništenih dijelova stare katoličke i europske zemlje Hrvatske. U svim dijelovima gdje je ostalo 940 jama nesretnika kojima je jedina mana to što su bili Hrvati katolici i što su iz dubine srca voljeli svoju domovinu. A njoj je, opet, najveći grijeh bio i učinio zloćudni ustaški režim, među prijetvorno-lažljivim pravoslavnima do izmišljene genocidnosti uvećavan poredak poslušnosti Trećem Reichu i Adolfu Hitleru. A što se za rata i poraća nove jugokomunističke partizanske vlasti zbiva u našem zavičajnom kraju? Kao i u nizu drugih područja, na poslovično ratnoj vjetrometini, zbivala se doslovna klaonica. Podjednako onih poraženih kao i novih, obećavajućih vlasti koji su se rado kitili verbalnim humanizmom i demokratičnošću. Već rekosmo, za ulaska dojučerašnjih četnika što su se kod Kraljeva 1944. prometnuli u navodne komunističke partizane, pripadnika 45. srpske udarne divizije u Sisak, 5. svibnja 1945., smrtno je stradao gimnazijski profesor u domobranskoj odori Mladen Žepić. Razvojačeni je lojalni hrvatski vojnik pozdravljao “oslobodioce” s istoka, koji su ga s roditeljskoga salaša kraj ciglane Miška Popovića odvukli na željezničarsku grabu (danas Komunalna zona – op.a.) i ondje ga izmrcvarena batinama ubili. Na improviziranim ručnim kolicima, njegovo je tijelo kući iz kandži “čarapana” prevezao 16-godišnji sin Miloš, kasniji radnik Rafinerije nafte. Žepić, bratić unuka istoimenoga veleindustrijalca Petra Teslića, koji je osam godina prije tragičnoga atentata Puniše Račića na hrvatske zastupnike Radiće u beogradskoj Skupštini u Galdovu pokušao isto, teško je podnosio otimačinu pradjedovske i roditeljske imovine. Na salašu i negdašnjoj obali prisavskoga jezera i danas obitavaju Žepićevi potomci.

Čarapani” smaknuli 116 ranjenika

Nije, međutim, profesor Žepić bio jedina žrtva novopridošlih Srbijanaca, koji su “ionako svoji na svom” po nepisanu pravilu naoružanih gerilaca koristili pravo na jednomjesečna divljačka puškaranja i smaknuća golorukih zatečenih građana. Prema sjećanjima Siščana, dva ili tri dana iza dolaska partizana naoružani vojnici upadaju u Gradsku bolnicu, tražeći navodno ranjene ustaše. Verbalno su se sukobili s anđelom čuvarom svih bolesnika, dr. Ivom Pedišićem, koji je s osobljem osigurao podjednaku skrb za sve ranjene vojnike. Toga trenutka u bolničkim je sobama tada bilo stotinjak ranjenih domobrana i desetak ustaša. Pred bolnicom se zaustavilo više zaprežnih kola, prostranih platona i kamiona. Polugole vojnike, od kojih su dvojica bačeni s katnih prozora, utrpali su uza zapomaganja i vrisku na prometala i poveli ih Petrinjskom ulicom prema Capragu. Na put bez povratka. Tjeskobna je i za žrtve i za građane Novoga Siska bila ta svibanjska noć. Pošto je partizanski postupak proglasio očiglednim zločinom prema ranjenicima, dr. Pedišiću je zaprijećeno repetiranim pištoljem. Odveden je u sjedište sisačke Ozne u Ulici kralja Tomislava i ondje saslušan. Nesretnih 116 ranjenih domobrana i ustaša otpremljeno je po mrklu mraku nizvodno od sela Crnca. Svučeni su do gola i s metkom u zatiljak bezdušno ubijeni. Tijela su im potom bačena u Savu. Pod okriljem noći najtragičniji kraj izbjegli su poznati sisački krojač iz Školske ulice u Capragu Alojz Knežević i Stjepan Rupčić iz Novoga Sela (za druge Jugoslavije bio je dugogodišnji zapovjednik lokalnoga DVD-a i regionalne vatrogasne zajednice – nap.a.). Takve metode masovnih ubojstava Hrvata primijenili su Titovi partizani i u Zagrebu, Karlovcu i Varaždinu, a Miloševićevi komunistički fašisti za Domovinskoga rata od 1991. do 1995.

Križni put Siščanina Ive Poljanca

U potrazi za mnogim ljudskim nesretnim sudbinama i njihovim sačuvanim tragovima, svjedočenjima, fotografijama i dokumentima, objavili smo posljednja pisma pred smrt obitelji Nijemca podrijetlom Vladimira Wolfa iz capraške Školske ulice. Zvonimir Laktašić, Siščanin sa Zelenoga Brijega, ispričao je novinaru o Bleiburgu, krvavim križnim putovima i nestancima Hrvata iza 1945. godine 89 Bobovčana. Njegov je otac komisijama za jugokomunističke zločine predočio mnogo biografskih pojedinosti bivših hrvatskih domobrana stradalih na cijelom području bivše NDH. Podjednako teška bila je i poratna sudbina Siščanina Ive Poljanca (1923.). On je bio učenik zagrebačke sjemenišne i Klasične gimnazije. Sa 20 godina unovačen je u hrvatsko domobranstvo, u kojem završava dočasničku i časničku školu ( Ilica 242, Zastavnička domobranska akademija – op.a.), stekavši prvi časnički čin zastavnika. Službovao je u Čapljini i Zagrebu, dok se u uzmaku hrvatskih snaga prema Sloveniji i Austriji cijela njegova postrojba predala partizanima u Oroslavju. S ostalima je bio zatočen u Bedekovčini, a potom krenuo na križni put kroz Podravinu, Slavoniju, Srijem, Bačku i Banat. U logoru ratnih zarobljenika u Kovinu je dočekao otpust na slobodu i vraća se doma. Željan znanja upisao je studij ekonomije, ali je Udba ubrzo, listopada 1946., namontirala njegovu “križarsku”, mirnodopsku sudbinu. Postao je jedan od 16 optuženika na najpoznatijem sudskom politički montiranom procesu u Sisku koji je potrajao pet dana veljače 1947. godine. Za susreta sa članovima komisije za evidentiranje žrtava jugokomunizma, kazao je kako optužnicu u tančine zna napamet, a posebno je upečatljiva konstatacija priučenih istražitelja i tužitelja JA kako je kao domobranski časnik sudjelovao u izviđanjima i borbama protiv partizana oko Čazme. Za izmišljene i udbaški namontirane optužbe dobio je pet godina robije s prisilnim radom. Uvijek je, pa i za posljedica narušena zdravlja, ponavljao kako ne zna što je zapravo bio kriv tom troličnom komunističkom režimu. I u ratu i u miru… T

5 komentara

Uskoči u raspravu
 1. deliVuka
  #1 deliVuka 21 rujna, 2018, 21:27

  Čestitam, g. Frkoviću,
  i vama i svima koji imate hrabrosti i snage zaći u ljudskom biću neshvatljivo odvratna djela koja Četnici rade po Hrvatskoj i svim drugim zemljama preko kojih žele razvući britansko-masonsku “Srbiju”.
  Da se kod Četnikopartizana ne radi o ljudskoj duši i o ljudskom mentalnom sklopu dokazuje nam i činjenica da su fotografije poklanih Siščana neke od udarnih fotografija “ustaških žrtava logora Jasenovac”, koje su ušle u enciklopedije i na Internetu se pojavljuju kad upišete “Hrvatska”: “u 2. svj. ratu Hrvati su u logorima ubijali Srbe, a evo i fotografije kao dokaz.”
  Sa fotografijama poklanih Sisčana su srpski popovi obilazili naše Vlahe i dizali ih na “osvetu” Hrvatima.
  A tako nešto može izmisliti samo SOTONSKI mozak.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. FRANO
  #2 FRANO 12 srpnja, 2016, 15:18

  TKO JE JOSIP FRKOVIĆ?????

  OPET POTOMCI STEPINČEVIH KRIŽARA KOLJAČA ARHEOLOGIZIRAJU POD VODSTVOM POTOMKA SLAVNIH, HRVATSKIH USTAŠOIDNIH KRVOLOKA,POŠTOVANO I UVAŽENOG FRKOVIĆA.!
  OČEKJE SE DA ĆE OVAJ POŠTOVANI STEPINČEV SLJEDNIK U IDUČEM SVOM IZVJEŠTAJU OBAVJESTITI POTOMKE STEPINČEVIH KRIŽARA, KOLJAČA,PLJAČKAŠA ,UBOJICA ,DA SE ODLUČIO ORGANIZRATI ISKOPAVANJE STEPINČEVSKIH LEGIONARA NA STALJINGRADU I U UIKRAJINI ,SAD PRIJTELJSKOJ KATOLIČKOJ ZEMLJICI.
  PA JE OČEKIVATI DA NA OVOM UVAŽENOM ,SLOBODNOM PORTALU,POŠTOVANI FRKOVIĆ SE SLIJEDĆIH DANA OGLASI O BROJU ISKOPANIH STEPINČEVSKIH KRIŽARA ,ŽRTAVA KOMUNISTIČKE CRVENE ARMIJE,U STALJINGARDU I OKO,TE NA TERITORIJU NAMA ,SAD BLISKE, KATOLIČKE UKRAJINAE.

  POŠTOVANI FRKOVIĆ , PO PREZIMENU BI PRIPADAO USTAŠKO-KOLJAČKO-KATOLIČKOJ DINASTIJI KRVOLOČNIH , POSLUŠNIH I VJERNIH HRAVATA, IRANSKO-VLAŠKE PASMINE, NASELJENIH U LIČKO-SENJESKOJ,IMOTSKO -ZADARSKOJ I HERCEGOVAČKO- POSKOČKOJ NAHIJI. ONI SU PO PROFESIJI ZATUCANI KATOLICI ,ČOBANSKE SVIJESTI ,ČIJI RAZUM JE UVJEK ,U INTERESU SVOJE CRKVE , SPREMAN NOGAMA GAZITI KORIJENE HUMANOSTI. ONI SU ,TAKOĐER, KRIŽARSKI OBUČENI VOJNICI SVOJE ZLOČINAČKE CRKVE U HRVARTA, UVJEK SPREMNI OČUVATI KASTINSKU VLAST KATOLIČKE, STEPINČEVE BOŽJE DRŽAVE.
  PA NAŠ FRKOVIĆ ,OSTATK OSTATAKA SLAVNE DINSTIJE,USTAŠKO-LIČKO-SENJESKIH, IRANSKO-VLAŠKIH HRVRTA SE PRIHVATIO ARHEOLOŠKOG ISTRAŽIVANJA KOSTIJU KRIŽARSKIH VOJNIKA ,STEPINČEVE BOŽJE DRŽAVE, KOJE SU KOMUNISTI ,JEDNOSTAVNO REČENO,POKLALI. UH ,BOGA MU LJUBIM, VEĆ JE DO SADA OBJAVIO NEKOLIKO ARHEOLOŠKIH NALAZA SAMO NISU FORENZIČARI UTVRDILI KOJOJ SORTI PRIPADAJU NAĐENI SKELETI ILI DRUGI TRAGOVI I ZAPISI,DA LI VLAŠKOJ ILI IRNASKOJ PASMINI HRVATA. NAŠ SE FRKOVIČ, IZGLEDA,POSREDSTVOM STEPINČEVE CRKVE ,DOGOVORIO SA NJEMAČKOM ANĐOM OD BERLINA I NJEZINOM SLUŽBOM HIMLEROVIH ESKADRONA SMRTI, DA SE UPRILIČI ISKOPAVANJE LEŠEVA OKO STALJINGRDA I DEFINIRA NAČIN USMRČENJA NJEMAČKIH KATOLIKA I KATOLIKA CIJELE ZAPADNE EVROPE ,OD NARVIKA DO GIBRALTARA ,KOJI SU DOŠLI SA NAMJEROM ,ONOM HUMANOM ,KATOLIČKOM, GENETSKI IZMJENITI SLAVENSKE KODNE DNK-AOVE I UZGOJITI NOVU SORTU EVROSKOG KATOLIKA,KRIŽARA, FENOTIPA ARIJEVCA. A ONI SU KRVOLOČNO POGUBLJENI ,MOŽDA POKLANI OD CREVENIH RUSKIH KOMUNJARA. TO BI SIGURNIO KONSTATIRAO NAŠ FRKOVIĆ KOJI JE I POKRENUO ARHEOLOŠKO ISTRAŽIVANJE I PRIKUPLJANJE SKELATA,ZAPISA IDRUGIH DAVORIJA KAO DOKAZA KOMUNISTIČKIH ZLOČINA. PA SLEDSTVENO TOME, NAŠ FRKANDŽIJA ,PRAVI GENETSKI POTOMAK SVOJE DINASTIJE, TRAŽI DA SE U MINHENU OBJEDINI SUĐENJE RUSKIM I JUGOSLAVENSKIM,ODNOSNO, HRVATSKIM PANONSKIM I ZAGORSKIM KRVOLOČNIM KOMUNISTIMA I DA SE JAVNO DEFINIRA DA SU KOMUNISTI I ŽIDOVI BILI UGROZILI ZAPADNE KATOLIKE ,ZBOG ČEGA SU SE ODLUČILI DA IH GENETSKI PROMJIJENE A ONI SU SE OSVETNIČKI PONIJELI PROTIV VATIKANSKO-NCACISTIČKOG KONKORDATA POTPISANOG 1935 GODINE KOJIM JE DOGOVORENA GENATSKA TRANNSFORMACIJA ŽIDOVA ,ROMA I KOMUNISTA.
  PA JE ZA POHVALITI OVOG NAŠEG FRKOVIĆA KOJI TAKO USTRAJNO ISTRAŽUJE KOMUNISTIČKE ZLOČINE KOJI SU ,UMJESTO UŽIVALI U MIRNOJ I PLEMENITOJ KATOLIČKOJ NDH-ZIJI, KOMUNISTI , ŽIDOVI I ROMI SE PODIGLI NA NOGE ,UZELI, LOPATE, VILE, MOTIKE I NA KRAJU HRVATOSJEKE I POKLALI KRIŽARE I DRUGE POTPORNE ĆLANOVE EGZARHA ,BLAŽENOHG HOLOKAUSTAŠA ,UTEMELJITELJA BOŽJE DRŽAVE ,STEPINCA ,NA PRAVDI BOGA .

  PA BI BILO PO PRAVDI I BOGA I EVROPSKE KATOLIČKE DEMOKRACIJE DA SE JEDNOM ZAUVJEK PROMJENI VLADAJUĆA POVIJESNA LAŽ, DA SE SKINE STIGMA , DA SU KATOLICI ,USTAŠKOG ODGOJA I NACISTIČKI NIJEMAC ,SKLONI ZLOČINIMA UMJESTO DA SE KONSTATIRA DA SU ČINILI ONO ŠTO EVROPU MIJENJA GENETSKI, STVARANJEM NOVOG FENOTIPA ,ČOVJEKA ARIJEVCA I TAKO UČINILI HUMANI POKRET ZA OBNOVU EVROPE , I DA SE JEDNOM ZAUVJEK DEFINIRA KRIVNJA ZA POKOLJE U II SVJETSKOM RATU KOJE SU UČINILI ,KOMUNISTI ,ŽIDOVI ,ROMI I OSTALA LUMPEN-PROLETERSKA BURANIJA A NE NACISTIČKO-VATAIKANSKA KOALICIJA ,TE SE PROŠIRI SUĐENEJ U MINHENU ,KAKO NA CRVENE RUSKE KRVOLOKE TAKO ISTO NA JUGOSLAVNESKE ,ODNOSNO HRVATASKE KOMUNISTIČKE UBOJICE. NEKI MISLE DA JE TO ČIN OSVETE,ALI NIJE JER SU UČESNICI NA STRANI VATIKANSKO-NACISTIČKE KOALICIJE SVI SMJERNI KATOLICI KOJIMA NIJE CILJ OSVETA NEGO DOKAZ DA SU U HRVATSKOJ ,PA I U JUGOSLAVIJI ,KAO I RUSIJI ZLOČINE PRAVILI KOMUNISTI, ŽIDOVI I ROMI. A NE KATOLICI. XXXX

  DOKLE ĆEMO PREKOPAVATI GROBIŠTA IZ II SVJETSKOG RATA I ISKOPANE LEŠEVE NAZIVATI ŽRTVAMA ,A TI KATOLIČKI ANTROPIDI DOŠLI NAORUŽANI IZ RAZNIH PREDJELA EVROPSKOG PROSTORA SA OSNOVNIM I JEDINIM CILJEM, DA UBIJU SVAKOG ONOGA KOJI JE DRUGI I DRUGAČIJI ,NOSEĆ SA SOBOM PROGARAM EUGENIKE I INSTRUKCIJE PO KOJIMA, SVI ONI KOJI NISU ARIJEVSKIH, BIOLOSKIH I KONSTITUTIVNIH IZGLEDA MJESTO IM JE POD ZEMLJOM. TO JE BIO PROGRAM NACI-KATOLIČKE ZLOČINAČKE UDRUŽENE EVROPE ,PROTIV SVIH SLAVENA ,ROMA ,ŽIDOVA I NEARIJEVACA. TA NACI-KATAOLIČKA EVROPA , OD NARVIKA DO GIBRALTARA, SA SVOJIM ESKADRONIMA SMRTI, BILA JE UJEDINJENA NA TOM PROGRAMU NACISTIČKO-KATOLIČKE TVOREVINE KOJI SU PO OVOJ NAŠOJ HRVATSKOJ , A U TA RATNA VREMENA PO CIJELOJ EVROPI , A POSEBNO NA BALKANU I ISTOKU EVROPE ,PO SSSR-U, PROVODILI TAJ SVOJ KRVAVI ,NEZAPAMČENI ZLOČINAČKI PROGRAM PROTIV ČOVJEČNOSTI.
  PRENMA TOME SVI TI LEŠEVI IZ TOGA RATA JEDINU ZASLUGU SU IMALI DA BUDU SKLONJENI POD ZEMLJU KOJU NI NJE, KAO ZLOČINAČKA BIĆA, NISU BILI DOSTIJNI .
  PA KAKO SE TO TA KOMISIJA PREDICIRA KAO KOMISIJA ZA ŽRTAVE ,UMJESTO DA TE ISKOPINE NAZOVE ZLOČINAČKI OSTACI LJUDSKIH SPODOBA ,KOJI SU DOŠLI IZ RAZNIH PREDJELA ZAPADNE EVROPE SA JEDNIM JEDINIM CILJEM DA UBIJU SVAKOG DRUGOG I DRUGAČIJEG ČOVJEKA SA NAVEDENIH PODRUČJA ,KOJA SPOMENUH, MEĐU KMOJIMA I NAŠA DANAŠNJA HRVATSKA. NARAVNO DA I NAŠE QUISLINGE MORAMO SVRSTATI U ZLIOČINCE KAO I ONE KOJI DOĐOŠE IZ TUĐINE ,JER SU IMALI ISTI PROGRAM I CILJ ,PA I NAŠI ZLOTVORI NE MOGU SE NAZVATI LJUDSKIM ŽRTAVAM OSIM SPODOBAMA.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Saša Leopold
  #3 Saša Leopold 28 lipnja, 2016, 19:42

  O tome kako su četnici brijali brade i prelazili u partizane, kokardu nosila u džepu na srcu, a đavolju petokraku crvenu na čelu, pisali su mnogi još davno i to mi Hrvati znamo. Gospodine Frkoviću svaka čast na članku, dobro pogođena teme i dobro tempirano vrijeme. Molim vas da nastaviti i dalje pisati ovakve članke. Još do nedavno se Strossmayerova ulica zvala po ovoj smrdljivoj četničko partizanskoj bandi. A sada iz života za sve koji znaju da ne zaborave a smradovi tipa Klasić i ini će ionako osporavati ove činjenice. Žena danas živi u Sesvetama porijeklom iz Nuštra, suprug iz Cerića. Sa 12 godina prošla Hrvatsku do Blaiburškog polja s mlađim bratom starim 6 godina. Majku joj ubio avion u bombardiranju kod Dravograda. Osobno ju poznam i znam da govori istinu. Na križnom putu je poslije sramotnog izručenja titovim pijanim hordama prošla ponovo cijeli put s bratom. Priča druga, u današnjoj Školskoj ulici u Sisku, dolazi ova horda iz članka “oslobađati” Sisak u kojem za vrijeme rata nije opaljen ni metak. U dvorištu na štakama stoji Grga Krpan – invalid iz I sv. rata, ostao čovjek bez noge. Majmuni ga ubiše u prolasku. Isti je bio otac bake moje supruge, koja je ovo pričala od 1990. Njezin suprug djed moje supruge je radio kod dr. Pedišića u Bolnici Sisak još prije rata. Ovo u bolnici je živa istina, za dr. Pedišića imao samo lijepe riječi.
  Dakle Jovo zašto bi se netko skrivao i bježao ako je častan i nedužan. Nažalost nisu ljudi znali da dolaze smradovi.
  ZDS.
  Bog i Hrvati

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Borna
  #4 Borna 28 lipnja, 2016, 14:00

  četnici su masovno prelazili u partizane tjedan dana prije pada njemačke i od tada do danas drmaju hrvatskom pokraj slijepih hrvata i povjesničara poput goldštajna

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Jovo Jovin p. Jovandeke
  #5 Jovo Jovin p. Jovandeke 28 lipnja, 2016, 11:42

  Mladen Žepić; razvojačeni je lojalni hrvatski vojnik pozdravljao “oslobodioce” s istoka, koji su ga s roditeljskoga salaša kraj ciglane Miška Popovića odvukli na željezničarsku grabu (danas Komunalna zona – op.a.) i ondje ga izmrcvarena batinama ubili. Na improviziranim ručnim kolicima, njegovo je tijelo kući iz kandži “čarapana” prevezao 16-godišnji sin Miloš, kasniji radnik Rafinerije nafte. Žepić, bratić unuka istoimenoga veleindustrijalca Petra Teslića, koji je osam godina prije ….

  Dakle, pozdravljao je “osloboditelje” – kako kaže Frki – umjesto da se nekamo skrio (dok se titini ne izdovolje?) ili da je nekamo pobjegao? Ili to Frki bulazni? A gdje je bila tada keva ikić baniček (ne da se otkriti zvaše li se tada smrdulja keva ikić ili baniček)?

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code