BESPLATNA ZAKUPNINA U ZICER-u

BESPLATNA ZAKUPNINA U ZICER-u

23. travnja, 2020.

 

Izazovna vremena traže izazovna rješenja koja Grad Zagreb potiče kroz cjelovitu i sustavnu podršku startupovima. Kako bi se ublažile posljedice aktualne krize COVID-19 po poslovanje, Grad Zagreb je startupove koji djeluju u prostoru Zagrebačkog inovacijskog centra – ZICER-a oslobodio plaćanja zakupnine.

Usprkos nikad nižoj razini globalnih gospodarskih aktivnosti, ZICER-ovi startupovi pronašli su u ovoj krizi i nove prilike, a svoje su aktivnosti vrlo brzo prilagodili novonastaloj situaciji pridržavajući se propisanih mjera i radom od kuće. Značajan dio svoje je znanje i resurse stavilo na raspolaganje pri traženju konkretnih načina ublažavanja utjecaja globalne pandemije.

Startupovi su korištenjem novih tehnologija od umjetne inteligencije, 3D tehnologija, te njihovih inovativnih primjena olakšali djelovanje institucijama, medicinskim djelatnicima, kao i svim ostalim građanima.

Tijekom posljednjeg mjeseca, u ZICER-u inkubirani startupovi razvili su aplikaciju koja educira i predviđa razvoj situacije vezane uz koronavirus, implementirano je više automatskih konverzacijskih robota (od kojih je jedan aktivan kao chatbot Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo), a digitalna tržnica kao alternativa onoj fizičkoj biva prepoznata kao izvrsna mogućnost za nabavku domaćih poljoprivrednih proizvoda.

Također, 3D printeri su u proteklom periodu značajno doprinijeli u proizvodnji zaštitne opreme a djelatnici ZICER-a uključili su se u proizvodnju zaštitnih vizira na 3D printeru koji je nabavljen kroz projekt opremanja laboratorija financiran strukturnim fondovima. Izrađeni zaštitni viziri za medicinsko osoblje donirani su Klinici za dječje bolesti u Zagrebu.

Aktivnosti podrške poduzetnicima prebačene su na online kanale. Grad Zagreb, usprkos potresu i pandemiji, upravo ugovara konvertibilne zajmove koji su jedinstveni poticajni financijski instrument namijenjen da zagrebačkim startupovima omogući razvoj njihovih proizvoda i značajno im olakša djelovanje u budućem razdoblju.

Održan je i prvi online Live Pitch Day koji će iznjedriti drugu generaciju Climate akceleratora, a kojeg Grad Zagreb provodi u suradnji s Europskim institutom za tehnologiju. Imena timova ovog najvećeg europskog programa za akceleriranje klimatski orijentiranih startupova doznat ćemo kroz koji dan. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code