JAHTE IZ BOSNE

JAHTE IZ BOSNE

5. srpnja, 2020.

 

Kompanija Derubis Yachts je pred mnogobrojnim zanitežljnicima, ali i osobama iz političkog života BiH poput premijera Federacije BiH Fadila Novalića, premijera Kantona Sarajevo Marija Nenadića, ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staše Košarca i ministra razvoja, poduzetništva i obrta FBiH Amira Zukića, predstavila luksuzni katamaran dugačak 13,5 metara.

Novalić je kazao, u kontekstu činjenice da se u BiH sada prave jahte, da je i sam bio rob percepcije kada je davno u Austriji pitao zašto u toj zemlji postoji tvornica za lučke dizalice.

“Ovo je prilika da pošaljemo drugu poruku, da BiH može jako, moderno i svjetski”, poručio je Nenadić prije otkrivanja broda.

Visina broda je šest metara, a širina četiri metra. Čine ga četiri kabine, četiri kupatila, salon od 18 kvadrata, most od 20 kvadrata, paluba od osam kvadrata i panoramski prozori.

Na relativno maloj jahti smješten je i bazen za šest osoba, lounge namještaj i sve druge slične luksuzne detalje koji mogu usrećiti i zabaviti do 12 osoba. Dizajner i arhitekta je Denis Kraljević, ujedno i vlasnik kompanije Derubis Yachts.

IZVOR: www.klix.ba T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code