KONFERENCIJA O NEUSPJEHU KAO DIJELU USPJEHA

KONFERENCIJA O NEUSPJEHU KAO DIJELU USPJEHA

9. travnja, 2018.

 

 

S ciljem ohrabrivanja mladih, poduzetnika početnika, profesionalaca ali i podizanja ukupne svijesti društva o neuspjehu kao ključnom koraku na putu do uspjeha, organizacija Junior Chamber International Zagreb (JCI Zagreb) održala je u Europskom dom u Zagrebu konferenciju na temu Neuspjeh kao dio uspjeha. Svoja iskustva o neuspjehu prisutnim su sudionicima pokušali približiti danas uspješni profesionalci i poduzetnici, Gordan Kožulj, konzultant i menadžer iz kompanije Deloitte Hrvatska, Daniel Ackermann, suosnivač digitalne full-service agencije Degordian, Luka Abrus, suosnivač agencije Five za mobilni dizajn i razvoj, Ivana Šoljan, suosnivačica i voditeljica coworking spacea HUB 385 te Tanja Džido, poduzetnica i osnivačica portala Shhhefica.

Panelisti su se složili kako je potrebno sustavno raditi na promjeni percepcije o neuspjehu, osobito kod mladih kojima je potrebno na vrijeme usaditi ispravne vrijednosti i naučiti ih kako zauzeti zdrav stav prema neuspjehu što će im omogućiti da na neuspjeh gledaju sasvim drugim očima i da pritom ne okrivljavaju druge ljude, okolnosti ili sebe za pretrpljene pokušaje i promašaje.

Ljudi često daju previše važnosti neuspjehu, smatrajući ga krajnjim rezultatom i neželjenim ishodom nečega oko čega su se jako trudili ali pritom zaboravljaju da je neuspjeh samo dio nečeg mnogo većeg – procesa učenja i osobnog rasta, zaključila je Tanja Džido dok je Gordan Kožulj naglasio kako nijedan uspjeh nije toliko snažno pokretačko gorivo kao neuspjeh jer nas upravo neuspjeh potiče na potrebne promjene i iskorake.

Daniel Ackermann i Luka Abrus složili su se kako je u Hrvatskoj relativno lako biti uspješan kada stvari idu dobro te da je strah od loših poslovnih poteza i pogrešaka posve prirodan. Smatraju kako je svaka uspješna osoba kroz vlastiti profesionalni rast i razvoj doživjela mnoštvo neuspjeha u životu, ali da su upravo neuspjesi ono što nas je oblikovalo i učinilo nas onakvima kakvi danas jesmo, što znači da su i uvelike zaslužni za naše uspjehe uz zaključak kako od neuspjeha ne treba bježati, već ih treba analizirati ali i o njima otvoreno govoriti. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code