BESMISLENOST OBILJEŽAVANJA DOGAĐAJA U SRBU

BESMISLENOST OBILJEŽAVANJA DOGAĐAJA U SRBU

28. srpnja, 2021.

 

OTVORENO PISMO PREDSJEDNICIMA DRŽAVE, SABORA I VLADE RH

 Poštovani g. Predsjedniče RH,

Poštovani g. Predsjedniče Hrvatskog sabora,

Poštovani g. Predsjedniče Vlade RH,

Željeli bismo Vas upozoriti na besmisao današnjeg obilježavanja “antifašističkog ustanka” u Srbu. To je na žalost postao službeni događaj u RH jer tu predstavu u Srbu svakog 27. srpnja podupire i plaća naša država, a na njoj sudjeluju i predstavnici Vlade RH i Hrvatskog sabora. Naime prije točno 80 godina u Srbu, Borićevcu, Brotnji i okolnim selima u Lici, a onda i u Drvaru i Grahovu u BIH, isključivo Srbi pobili su najmanje 400 isključivo Hrvata civila. Ubojice su bili četnici i komunisti koji su trebali u dogovoru s talijanskim fašistima “očistiti” te krajeve od hrvatskog stanovništva. Ubili su i dva katolička svećenika Waldemara Maksilijana Nestora i Jurja Gospodnetića, a poznato je da su u tom krvavom pohodu stradali i svi članovi obitelji Ivezić, među kojima i mala djeca. I kako se to može nazvati antifašizmom? Pa to je bio doslovno pravi fašistički pokolj. I zar to treba slaviti?

Poštovani, učinite nešto da se zabrani ovo veličanje zločina.

Ovim potpisivanjem zajedničkog pisma na najviše adrese u državi u tu svrhu želimo svrnuti pozornost odgovornih i sveukupne naše javnosti na besmisao ovog okupljanja u Srbu. Mislimo da je došlo vrijeme da se stane na kraj svim lažima i konačno sva naša hrvatska tragična povijest istinito predstavi sadašnjim i budućim naraštajima.

S poštovanjem

 Ivan Aralica, akademik

Josip Pečarić, akademik

Vlado Košić, sisački biskup

Ivan Tolj, general HV

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. FRANO-MARXISTA
  #1 FRANO-MARXISTA 28 srpnja, 2021, 17:35

  POŠTOVANI PREEDSJEDNIČE MILANOVIĆU,
  PISMO KOJE DOBIŠTE OD OVIH TAKOZVANIH UGLEDNIKA ,A STEPINČEVSKIH SLJEDBENIKA TROJICE HRVATSKIH GRAĐANA NEMA VREIJEDNOSTI KOJOM BI GA VREDNOVALI ,TIČUĆI SE NI DRUŠTVENOG NI HUMANOG ODNOSA PREMA NASTANKU STEPINČEVSKE BOŽJE DRŽAVE ,JER POSTOJE DOKUMENTI KOJI SU GOVORILI I DANAS GOVORE O STEPINČEVSKOJ BOŽJOJ DRŽAVI I SVIM NJENIM DJELIMA,ODNOSNO NEDJELIMA, KOJE UČINIŠE SLJEDBENICI TE DRŽAVE A POSEBNO U DINARSKOM PODRUĆJU, GDJE TRIBALNO-ANTROPOIDNO KRŠĆANSTVO CARUJE ZLOČINAČKIM DUHOM I UMOM ,STOLJEČMA, DIJELEĆI TAMOŠNJE STANOVNIKE NA NAŠE I ONE DRUGE I DRUGAČIJE.
  PA JE TA PODJELA POSEBNO DOŠLA DO IZRAŽAJA 1941 ODINE KADA SE KATOLŠTVO OPREDJELILO NACISTIČKO-RASISTIČKI -KAO I UVIJEK -KLASNO KASTINSKO-PLJAČKAŠKO-HEGEMOISTIČKI, I SVE DRUGE I DRUGAČIJE PODVRGLO NASILJU ,EKSTRADICIJI,PLJAČKI I UBOJSTVIMA . PA SVI DRUGI I DRUGAČIJI ,A ONI SU BILI SRBI,ŽIDOVI ,ROMI ,I ONI KOJI SU IMALI DRUGAČIJE POIMANJE SVIJETA ZBILJE BILI SU PODVRGNUTI PROGONU ,PLJAČKI ILI UBOJSTVIMA .TO JE I PAPA U OSTAVCI,KARDINAL BENEDIKT XVI-TI KONSTATTIRAO U JEDNOM PREDAVANJU ,MJEŠOVITOJ SKUPINI POLAZNIKA ,U MALOM TALIJANSKOM GRADIČU ASSISSIU ,KADA JE POSEBNO NAGLASIO , DA KRŠĆANSTVO DJELUJE , OD SVOGA POSTOJANJA, NASILINIČKI ,ZGRTAČKO,PRISVAJAČKO-POSVAJAČKI PA NAJUGLEDNIJI KRŠČANSKI UMOVIM ,KOJI SU SE TOME PROTIVILI ,UVIJEK SU BILI U MANJINI I ZAVRŠAVALI NA LOMAČAMA.
  PREMA TOME DANAŠNJE PROTIVLJENEJ OVE ŠAKE KATOLIČKIH SLJEDBENIKA NIJE PRIMJERENEO JER NJIHOVI PRECI ,1941 GODINE NISU SE POKAZALI KAO PRAVI LJUDI I USTALI U ZAŠTITU TAMOŠNJE STANOVNIKE SRBE,PODVRGNUTE ŠAČICI USTAŠKIH NASILN IKA KOJIMA NIJE PREOSTALO NIŠTA DRUGO OSIMA UZETI PUŠKE I BRANITI SE .PA TO BRANJENJE JE PROIZVELO I OSVETU O KOJOJ SADA KATOLICI ZBORE.
  PREMA TOME SRBI U SRBU NISU IMALI DRUGOG IZBORA OSIM UZVRATITI I TO OSVETNIČKI.- JA LIČNO ŽALIM I DUBOKO SAM SRAMAN DA SE U HRVATSKOJ DESILA TAKVA KRVOLOČNO-KRŠČANSKO-ZLOČINAČKO -POŠASNA KRIŽARIJA .

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Gori
  #2 Gori 28 srpnja, 2021, 16:32

  Najvažnija je većina u parlamentu, makar i preko ratnih zločinaca kojima se vladajući plenković baca pod j..a. Naime, tako se kontrolira tijek javnog novca koji je onda usmjeren ka privatnim domoljubnim hdz džepovima.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code