ARMADA TUŽI ŽELJKA JOVANOVIĆA JER IH JE NAZVAO ŠAČICA JADA

ARMADA TUŽI ŽELJKA JOVANOVIĆA JER IH JE NAZVAO ŠAČICA JADA

4. prosinca, 2020.

 

„Na početku rata Jovanović se nije htio uključiti u obranu Hrvatske. Osobno sam, početkom 1991., pozvao sve liječnike da se stave na raspolaganje Sanitetskom stožeru. Jovanović se trebao javiti ravnatelju riječke bolnice, no za razliku od ostalih liječnika on je odbio to učiniti“ – prisjećao se prof. dr. Andrija Hebrang (DnevnoHR, 28.5.2013.).

Navodno je kasnije, 1993., bio mobiliziran u Hrvatsku vojsku, pa „nije“ mogao ni čuti ni znati što je to HOS i kakav je bio njihov pozdrav u Domovinskome ratu

Napisao: Mladen Pavković

Što si umišlja notorni Željko Jovanović?

Pamtimo ga iz prošlog saziva Hrvatskog sabora dok nas je svako malo maltretirao svojim paradnim govorima ili pak kao lošeg ministra.

Sada ga je tužio sudu Klub navijača Armada Rijeka, među kojima je veliki broj istinskih hrvatskih dragovoljaca Domovinskoga rata.

Naime, prije nekoliko mjeseci Jovanović je na svom Facebook profilu popljuvao hrvatske branitelje iz Rijeke, jer su na Mostu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata istaknuli poruku – „HOS- Domovini na ponos“, dok su iznad toga napisali „ZDS“.

Na to je ovaj propali politikant uz ostalo napisao: „Šačica jada zastavama s ustaškim pozdravom ZDS blati Most branitelja“.

Zbog toga, što ih je grubo uvrijedio, ,Armada“ u svojoj tužbi traži odštetu od 75.000 kuna.

Blati ZDS i HOS

Preplašeni Jovanović odmah je javno odgovorio da je tužba apsurdna, neutemeljena, promašena, skandalozna i sramotna, jer se njome pokušava ušutkati građane koji ukazuju na sramotno veličanje ustaških pozdrava i znakovlja.

Je li to baš tako?

Naime, po tome optuženi nema pojima što je to HOS? Vjerojatno je mišljenja da je HOS  nekakva „teroristička“ organizacija, a ne udruga Junaka Domovinskoga rata.

Zašto HOS-ovci, koji su i takvima kakav je Jovanović omogućili lijep život i u saborskim i ministarskim klupama, ne bi smjeli napisati da su oni – Domovini na ponos?

A što se tiče pozdrava „Za dom spremni“ (istaknuli su samo kraticu!) baš su oni s njime ginuli, kao što su Jovanovićevi drugari u vrijeme i nakon II. svjetskog rata „ginuli“ i druge ubijali s pozdravom „Smrt fašizmu-sloboda narodu“. Osim toga, koliko je nevinih ljudi, pretežno Hrvata nakon 1945. poubijano i zatvarano, koliko je s tim pečatom ostalo bez posla, na ulici?

Oko 90 posto HOS-ovaca nije ni rođeno kad su postojali ustaški logori, pa o čemu onda govori i mlati ovaj jadni  bivši političar.

„Na početku rata Jovanović se nije htio uključiti u obranu Hrvatske. Osobno sam, početkom 1991., pozvao sve liječnike da se stave na raspolaganje Sanitetskom stožeru. Jovanović se trebao javiti ravnatelju riječke bolnice, no za razliku od ostalih liječnika on je odbio to učiniti“ – prisjećao se prof. dr. Andrija Hebrang (DnevnoHR, 28.5.2013.).

Navodno je kasnije, 1993., bio mobiliziran u Hrvatsku vojsku, pa „nije“ mogao ni čuti ni znati što je to HOS i kakav je bio njihov pozdrav u Domovinskome ratu.

Trabunja s petokrakom na čelu

Kad je na jedan od riječkih nebodera nema tome dugo postavljena krvava crvena zvijezda petokraka, koju je nosio i ratni zločinac Veselin Šljivančanin, kad je 18.11. 1991., sa srpskim četnicima ušao u vukovarsku bolnicu, Jovanović je šutio.

Tada nije pričao kao sada da treba zabraniti komunističko znakovlje protiv kojih su se i HOS-ovci borili u vrijeme Domovinskoga rata!

Pod znakovljem komunističke partije, koju ovaj i dalje neumorno slijedi, učinjena su strašna zlodjela, ali da bi se to prikrilo onda se neprestano treba govoriti i pisati o „ustaškim“ pozdravima, kao i o Jasenovcu, ali ne i o stotinu srpskih i inih logora u Hrvatskoj, Srbiji i BiH u kojima su od 1991. mučeni i ubijani Hrvati.

Jovanović objašnjava da je korištenje pozdrava „ZDS“ ( i druge ustaške/NDH ikonografije) u javnom prostoru nedopustivo, ako ni zbog čega drugoga, onda zbog pijeteta i sućuti prema žrtvama i njihovim potomcima.

A što je onda, druže Jovanoviću, s pijetetom i sućuti prema žrtvama komunističkog režima, zar njih treba zaboraviti?

Šteta što ovaj čovjek nikada nije posjetio Maceljsku šumu, što „nikada“ nije čuo za Goli otok ili za Staru Gradišku, odnosno što i dalje živi i trabunja s petokrakom na čelu!

I još nešto: jeste li primijetili da kad takvi kakav je notorni Jovanović moraju odgovarati na sudu da su tada manji od makova zrna i da sve okreću na politiku, kao tuže ih za to što su „crveni“, dok za svakog osumnjičenog hrvatskog branitelja odmah sipaju zlu krv i neshvatljivu mržnju? T

4 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Dumbovićeve rukavice iz Kine
  #1 Dumbovićeve rukavice iz Kine 4 prosinca, 2020, 21:02

  Taj Darinko Dumbović je uništil i našu fabriku “Radnik”, u kojoj smo proizvodili zaštitne rukavice. pojavil se taj vulkanizer i počel šverscati kineske rukavice iz Kine. Zamislite, samo ne znam kojim je jezikom govoril taj glupi poltikant…

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Zulum u domu Mošćenice Darinka Dumbovića
  #2 Zulum u domu Mošćenice Darinka Dumbovića 4 prosinca, 2020, 10:51

  O tome da je gradonačelnik već drugi puta u autoizolaciji (skinuo je, na žalost, uniformu komandanta svih snaga civilne zaštite Petrinje i okolice), ovaj puta i prvi puta u životu pozitivan, petrinjski portal 53 iscrpno je izvijestio. O skandalu nasilništva nad starima i nemoćnima u domu “Excluziv” Dijane Pavičić (kojem je Darinko Dumbović kumovao i donirao državni novac, ni riječi, morao je direktor internetske info agencije prešutjeti…Čim je sprega DD i komšije u Mošćenici, bolje je zaboraviti. Slučaj kažnjiv HR zakonima otkrila je navodno bivša njegovateljica Vesna Sačić, a inspekcija je utvrdila savršen red. Zar u slučaju u koji je upetljan dugoprsti i kradljivi učenik halapljiva i reformiranoga Gazimira Čačića, može biti sve OK? Ili je ipak riječ o “Exckuziv” pogonu poštene obitelji Dumbović? Da, nije tar garaža u komšiluku šverc-komerc menadžera kraj Siska, nego kod Petrinje velikoga poglavice niska stasa….

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Zulum u domu Mošćenice Darinka Dumbovića
  #3 Zulum u domu Mošćenice Darinka Dumbovića 4 prosinca, 2020, 10:50

  O tome da je gradonačelnik već drugi puta u autoizolaciji (skinuo je, na žalost, uniformu komandanta svih snaga civilne zaštite Petrinje i okolice), ovaj puta i prvi puta u životu pozitivan, petrinjski portal 53 iscrpno je izvijestio. O skandalu nasilništva nad starima i nemoćnima u domu “Excluziv” Dijane Pavičić (kojem je Darinko Dumbović kumovao i donirao državni novac, ni riječi, morao je direktor internetske info agencije prešutjeti…Čim je sprega DD i komšije u Mošćenici, bolje je zaboraviti. Slučaj kažnjiv HR zakonima otkrila je navodno bivša njegovateljica Vesna Sačić, a inspekcija je utvrdila savršen red. Zar u slučaju u koji je upetljan dugoprsti i kradljivi učenik halapljiva i reformiranoga Gazimira Čačića, može biti sve OK? Ili je ipak riječ o “Exckuziv” pogonu poštene obitelji Dumbović? Da, nije tar garaža u komšiluku šverc-komerc menadžera kraj Siska, nego kod Petrinje velikoga poglavice….

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Zulum u domu Mošćenice Darinka Dumbovića
  #4 Zulum u domu Mošćenice Darinka Dumbovića 4 prosinca, 2020, 10:50

  O tome da je gradonačelnik već drugi puta u autoizolaciji (skinuo je, na žalost, uniformu komandanta svih snaga civilne zaštite Petrinje i okolice), ovaj puta i prvi puta u životu pozitivan, petrinjski portal 53 iscrpno je izvijestio. O skandalu nasilništva nad starima i nemoćnima u domu “Excluziv” Dijane Pavičić (kojem je Darinko Dumbović kumovao i donirao državni novac, ni riječi, morao je direktor internetske info agencije prešutjeti…Čim je sprega DD i komšije u Mošćenici, bolje je zaboraviti. Slučaj kažnjiv HR zakonima otkrila je navodno bivša njegovateljica Vesna Sačić, a inspekcija je utvrdila savršen red. Zar u slučaju u koji je upetljan dugoprsti i kradljivi učenik halapljiva i reformiranoga Gazimira Čačića, može biti sve OK? Ili je ipak riječ o “Exckuziv” pogonu poštene obitelji Dumbović? Da, nije taraža u komšiluku šverc-komerc menadžera kraj Siska, nego kod Petrinje velikoga poglavice….

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code