ANTO KOVAČEVIĆ POSTAO ČLAN HSP-a AS

ANTO KOVAČEVIĆ POSTAO ČLAN HSP-a AS

26. kolovoza, 2015.

HSPASdrscAntoKovacevic
Nekadašnji pravaški zastupnik u Hrvatskom saboru, komunistički uznik, književnik i filozof dr. sc. Anto Kovačević novo je pojačanje HSP AS. Svjetonazorsku i političku bliskost programu koji zagovara i provodi HSP AS potvrdio je potpisivanjem stranačke zamolnice. Istu je svečano potpisao u Zagrebu dana 25. kolovoza u nazočnosti najviših stranačkih dužnosnika.
Protokolu potpisivanja i prijemu dr. sc. Ante Kovačevića u redove HSP AS nazočili su članovi Predsjedništva stranke Robert Balić dipl. ing. i Zdenko Lučić dipl. iur., glavni tajnik Pero Ćorić i predsjednik stranke prof. Ivan Tepeš.
Dr. sc. Anto Kovačević rođen je  u Adi, općina Odžak u Bosanskoj Posavini 21. ožujka 1952. godine. Ulaskom u Hrvatski sabor kao istaknuti pravaš – starčevićanac u široj hrvatskoj javnosti ostao je prepoznat kao desno orijentirani političar.
Doktorirao je filozofiju u Beču. Za vrijeme jugoslavenskog komunističkog režima, 18.10.1981., uhićen je, saslušan i odveden u pritvor u Doboj. U montiranom političkom procesu dvojica bečkih studenata bila su prisiljena opteretiti ga optužbama. Ti su studenti povratkom u Beč međunarodnim institucijama i austrijskim vlastima iznijeli kako ih je na takve izjave prisilila komunistička vlast u SFRJ.
Amnesty International proglasila je dr. sc. Antu Kovačevića »zatvorenikom savjesti« jer nije zagovarao nasilje u svom zalaganju za promjenu (ili poboljšanje) državnog sustava, te jer je osuđen zbog svojih mišljenja i govora. Kazna mu je izrečena na blagdan Sv. Ivana, 24.06.1982. i glasila je: 8 i pol godina robije te konfiskacija imovine. Nakon žalbe kazna je smanjena na 6 godina, te je dr. Anto Kovačević u zatvoru u Zenici bio do 1987. godine.
Dr. sc. Anto Kovačević se iskazao i kao književnik. Diljem Hrvatske, BiH i iseljeništva i dalje vlada veliki interes za promociju njegove zadnje knjige „Čovjek i njegova sjena“.T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
  1. Bivši član stranke
    #1 Bivši član stranke 23 veljače, 2018, 08:13

    Vala mašala ! Anto, odnosno Ante. Sve je kante polizao Ante!

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code