ANTI TOMIĆU KANTA GOVANA, A GRLIĆU BROJNE NAGRADE

ANTI TOMIĆU KANTA GOVANA, A GRLIĆU BROJNE NAGRADE

20. siječnja, 2019.

 

U razgovoru za Večernji list (19. siječnja 2019.) priča kako je „oduševljen“ Milanom Bandićem što je smijenio Anu Lederer na čelu mjesta zagrebačke kulture i što se „privodi kraju demontaža Hasanbegovića i njegova društva“.

“Jedino očekujem da Bandić, u tom restartanju, ide do kraja i vrati trgu ime najvećeg hrvatskog političara, jedinog za kojega su ikada čuli u svijetu“

Napisao: Mladen Pavković

Redatelj Rajko Grlić je uz glumca Šerbedžiju najbolji primjer kako se na početku hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata isplatilo pobjeći iz Hrvatske. Ta individua je zajedno s obitelji, kako kaže, “nakon raspada Jugoslavije, uslijed prijetnji i neprihvaćanja društvenih struktura (sic!) koje su došle na vlast u Hrvatsku, napustio zemlju“.

Bravo, maestro!

Nakon završetka rata vratio se u Hrvatsku. Kad ga pitaju za nacionalnost on veli da je „Zagrepčanin“!

Za doprinos „pljuvanja po svemu što hrvatski diše“ dobio je i odličje za kulturu Republike Hrvatske, ali i neke druge nagrade i priznanja, kao što je Nagrada za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava „Krunoslav Sukić“(!?).

Lani je primio i Nagradu „Vladimir Nazor“ za životno djelo.

Zaslužio je.

Međutim, nije nam jasno je li to najveće hrvatsko priznanje za kulturu dobio i za vrijeme kad je „dezertirao“ iz Hrvatske, kad su „ustaše“ napale njegovu Jugoslaviju, pa se osjećao jako ugroženim?

Suludi kalup

Nu, svaki intervju iskoristi da pokaže i dokaže da je Hrvatska i dalje „ustaška“ država.

Tako u razgovoru za Večernji list (19. siječnja 2019.) priča kako je „oduševljen“ Milanom Bandićem što je smijenio Anu Lederer na čelu mjesta zagrebačke kulture i što se „privodi kraju demontaža Hasanbegovića i njegova društva“.

Demontaža je bila nužna“, kazao je filmski „Šerbedžija“, te dodao da će „Černobil koji su izazvali još dugo zagađivati hrvatsku kulturu. Pokušali su je svesti na jednodimenzionalnu, ustaštvom nadahnutu ideologiju, i pri tome maknuti i uništiti sve što se ne uklapa u taj suludi kalup. Može se reći da su u tome podosta uspjeli i da će proces dekontaminacije, brzinom kojom se (ne)događa, očito dugo trajati. Jedino očekujem da Bandić, u tom restartanju, ide do kraja i vrati trgu ime najvećeg hrvatskog političara, jedinog za kojega su ikada čuli u svijetu“.

Kanta govana

Grlić ide dalje i kaže da je Hrvatska ozbiljna pravna država da bi se sudilo onima koji su napadali HAVC i Hrvoja Hribara i da bi se od njih tražilo da nadoknade štetu, a da kad „krenu smeđekošuljaški batinaši“ da su se od toga ljudi preplašili i da će im trebati još dugo da ih se opet prizove na ulice i uvjeri da se mogu slobodno kretati!

Evo, i za to je ovaj redatelj-dezerter dobio najveća hrvatska priznanja!

Svaka čast!

Njegov „suborac“ notorni Ante Tomić, s kojim radi filmove, za svoje „zasluge“, svojedobno je dobio kantu govana na glavu.

E, to ne može tako.

Jednom „govna“, a drugom državne nagrade i priznanja za isti posao!

Nakon svega ovog što melje čovjek koji je pobjegao kad se trebalo boriti za Hrvatsku ne bi se čudili da danas-sutra slična sudbina, kao Tomića, ne zadesi i filmskog „Šerbedžiju“. T

 

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
  1. Financiranje novac od 70.000 € ima 100.000.000 € u 24 ili 48 sati od nova godina 2019 e-mail: zeljka.baletic@gmail.com?? WhatsApp: +33758119861
    #1 Financiranje novac od 70.000 € ima 100.000.000 € u 24 ili 48 sati od nova godina 2019 e-mail: [email protected]?? WhatsApp: +33758119861 25 siječnja, 2019, 00:28

    Financiranje novac od 70.000 € ima 100.000.000 € u 24 ili 48 sati od nova godina 2019 e-mail: [email protected]??
    WhatsApp: +33758119861

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code