ANKA MRAK TARITAŠ KUPILA KUĆU NA KRKU

ANKA MRAK TARITAŠ KUPILA KUĆU NA KRKU

11. siječnja, 2015.

kuca700k

Za kuću na moru plaćeno oko 700 000 eura

Napisao: Dražen Stjepandić

Gospođa ministrica Anka Mrak Taritaš je proteklih dana dobro nadopunila zavidnu obiteljsku  imovinsku karticu. I dok obnova kuća na poplavljenim područjima, prije svega u  Gunji i Rajevom Selu,  dosta zapinje za to vrijeme stvari oko umnožavanja njenih privatnih stambenih kvadrata  jako dobro napreduju. Iz pouzdanih izvora doznali smo  da je nedavno kupila kuću na u Malinskoj na otoku Krku. Navodno je za tu novu obiteljsku nekretninu isplaćeno oko sedamsto tisuća eura.
Javnosti je do sada bilo poznato da gospođa ministrica nije krila vlasništvo nad četiri stana u Zagrebu, od kojih je kako su mediji spominjali samo jedan bio kupljen kreditom. Toj zbirci obiteljskih nekretnina gospođa ministrica je proteklih dana pridodala i kuću u Malinskoj na Krku.
Poznato je da je ministrici jedrenje jedan od hobija i ubuduće će se tome moći više posvetiti, posebice ako će ubrzo doći do velikih političkih promjena kao što to mnogi priželjkuju.

OTPRATILA OSAM MINISTARA

Anka Mrak Taritaš gotovo cijelu karijeru je provela u Ministarstvu graditeljstva gdje se, počevši od 1992. godine, uspinjala stepenicu po stepenicu i u 2012. godinu ušla s titulom zamjenice ministra.  Na ministarsku stepenicu je zakoračila nakon što je Radimir Čačić morao u zatvor.  Logičan odabir s obzirom na njeno iskustvo, ali ipak veliki uspjeh za gospođu koja, iako uvijek bliska HNS-u, nikada nije bila članica političke stranke.

Sadašnja  ministrica graditeljstva rođena je u Bjelovaru (1959.) gdje se školovala sve do odlaska u Zagreb na Arhitektonski fakultet. Osim nekoliko poslova preko student-servisa, nikada poslije nije se bavila arhitekturom – cijelu karijeru posvetila je radu u državnoj administraciji. Čini se da joj to uopće ne smeta, štoviše, da se ponosi svojim radom u javnoj službi. Njen prvi posao u Ministarstvu graditeljstva bio je “savjetnik u području prostornog planiranja”. A prvi ministar bio joj je Zdenko Karakaš u Vladi Hrvoja Šarinića. “Preživjela” je Anka Mrak Taritaš još mnogo ministara, većinom HDZ-ovaca. Iako je svim njenim šefovima i šeficama bilo poznato da je vrlo bliska HNS-u, zbog toga nikada nije imala problema. Čini se da je od svih bivših ministara i ministrica najviše cijenila HDZ-ovu Marinu Matulović Dropulić koja je Ministarstvom “drmala” od 2003. do 2010. godine.

U kratkom izletu izvan Ministarstva  Ministarstva graditeljstva radila je u Gradskom zavodu za razvijanje.Od studenog 2003. do srpnja 2005. godine Anka Mrak Taritaš bila je pročelnica Gradskog zavoda za planiranje razvoja grada.

BLISKA SURADNICA MARINE DROPULIĆ

Na to je mjesto došla također u kvoti HNS-a, a upućeni kažu da su je narodnjaci povukli iz Ministarstva u Grad da “počisti” sve ono što je zaribao tada vrlo mladi i ambiciozni Mislav Žagar, HNS-ov član zagrebačkog Poglavarstva zadužen za prostorno planiranje. Za vrijeme provedeno u zagrebačkoj  gradskoj  upravu je u relativno kratkom vremenu uspjela izraditi pedesetak urbanističkih planova, a uvela je i praksu konstantne suradnje s Društvom arhitekata Zagreb s kojim još i danas Grad surađuje na urbanističko-arhitektonskim natječajima. Nakon njezina odlaska, ekipa u Gradu se “opustila”, a posljedica svega je afera s protuzakonitim ispravcima prostornih planova.
U to vrijeme jako se zbližila s današnjim ministricama iz HNS-a Andreom Zlatar Violić i Vesnom Pusić, kao i s dugogodišnjom zastupnicom u zagrebačkoj Skupštini Moranom Paliković Gruden. S njima se i danas često druži, uglavnom na večerama. Osim političarki, Anka Mrak Taritaš njeguje i druga prijateljstva.
Zajedno sa suprugom Zlatkom od 1986. do 2000. godine imala je  7-metarsku jedrilicu kojom su  oplovili cijeli Jadran.  Anka i suprug Zlatko imaju dva sina. Starijeg Ivana (25) “zarazili” su jedrenjem. Ministrica s ponosom kaže da je Ivan bio juniorski europski prvak u klasi “Laser” i treći na svjetskom prvenstvu. Mlađi sin se zove Fran i nema afiniteta prema jedrenju kao ostali članovi obitelji.
Gospođa ministrica je i predsjednica Hrvatskoj jedriličarskog saveza.

8 komentara

Uskoči u raspravu
 1. macka
  #2 macka 28 svibnja, 2016, 03:12

  izgleda svi politicari rade po istom receptu,sve sto su pokrali treba im oduzeti i vratit u drzavni budet

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. maslina je neobrana
  #3 maslina je neobrana 12 siječnja, 2015, 08:41

  ima se, može se…

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Brumm
  #4 Brumm 11 siječnja, 2015, 22:11

  Cijenjena lijepotica od stodvaest kila botrila se je i izborila poput baba Ankice.No nismo usjeli saznati koliko je djece uslikana KRMAČA OKOTILA…….konačno i dal ima trinaesto prase okoćeno……

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. gaće na štapu
  #5 gaće na štapu 11 siječnja, 2015, 13:18

  nekima kontejner (s klimom) a nekima vile

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. pitanjce?
  #6 pitanjce? 11 siječnja, 2015, 12:47

  Jel su agenti za nekretninu bili maneken Blazekovic i kompa Ferencak?

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. sluga
  #7 sluga 11 siječnja, 2015, 12:34

  kupovat ce oni skroz doklegod je u naroda novca, sve vise i skuplje dok narod totalno ne popizdi, a tada…….

  Odgovorite na ovaj komentar
  • Anonimno
   Anonimno 14 siječnja, 2015, 22:57

   Narod nije niti blesav a niti naivan i on je naime veoma strpljiv no ŠLJAXM poput Marine Dropulić kao ove KRMAČE anke taritaš toga nije svijestan….svinje se kolju u novembru a njihov novembar tek ima doći …..krv njihovu naravno prosuti će se zagrabačkom ulicama baš poput onih mlijekara prosvjednika koji su savskom ulicom mlijeko prolijevali…..

   Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code