ANA MOURA ZA 40. GODINA PRIJATELJSTVA S LISABONOM

ANA MOURA ZA 40. GODINA PRIJATELJSTVA S LISABONOM

11. studenoga, 2017.

 

Koncertom Ane Moure, zvijezde portugalskog fada obilježit će se 40. godina prijateljstva gradova Zagreba i Lisabona. Koncert kojim završava niz manifestacija održanih u povodu ove jubilarne obljetnice održat će se u srijedu, 15. studenoga s početkom u 20 sati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Zagrebačka će publika tako imat priliku uživati u izvedbi karizmatične umjetnice za koju kritika kaže da pjeva „magičnim glasom o ljubavi, čežnji, boli i smrti“. Ana Moura osvojila je svojim glasom i Princa s kojim je dijelila pozornicu kao i Rolling Stonese s kojima je izvela pjesmu ‘No Expectations’. Da je miljenica publike dokazuje i činjenica da je nastupila i u njujorškom Carnegie Hallu kao prva portugalska pjevačica koja se tamo okušala. Svjetskom uspjehu slijedili su daljnji nastupi u SAD-u, te Europi, a koncert je održala i u amsterdamskom Concertgebouwu.

Ovaj posljednji u nizu kulturnih događaja rezultat je međusobne suradnje dvaju gradonačelnika, Milana Bandića i Fernanda Medine, koji su 11. srpnja ove godine potpisali Memorandum o razumijevanju, kojim je potvrđeno dugogodišnje prijateljstvo koje Zagreb i Lisabon obvezuju na jačanje kulturnih i gospodarskih odnosa dvaju glavnih gradova.

Na tragu te suradnje prošlog je vikenda u portugalskoj prijestolnici, u Nacionalnom muzeju kočija u Lisabonu, otvorena izložba Umjetnost Zagreba Lisabonu. Građanima Lisabona predstavljena je zagrebačka povijest kroz objektiv umjetnica Marije Braut i Slavke Pavić, kao i umjetnički izričaj svjetski poznatog hrvatskog kolorista Vatroslava Kuliša. U sklopu obilježavanja ove obljetnice na ovogodišnjem je lisabonskom festivalu Ao Largo gostovala i Zagrebačka filharmonija.

Zajedničkim projektima Zagreb i Lisabon približit će svojim građanima tradiciju, kulturu i baštinu prijateljskoga grada, a kroz turističku i gospodarsku ponudu dodatno povezati institucije ovih dviju europskih prijestolnica. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code