DVIJE PREMIJERE ZA KRAJ SEZONE U TEATRU &TD

DVIJE PREMIJERE ZA KRAJ SEZONE U TEATRU &TD

22. lipnja, 2015.

d b indos 1

Za kraj sezone, u sklopu festivala Perforacije, Teatar &TD priprema dvije premijere, jednu vrlo sablasnog karaktera te jednu na kojoj ćete saznati o utjecaju društvenih mreža na suvremeni život. 

Damir Bartol Indoš i Tanja Vrvilo 25. lipnja predstavljaju Fantom Planinšak, a plesna umjetnica Ina Sladić, 28. lipnja projekt #everythingyouneedtoknow : As seen on TV koji je izabran na prošlogodišnjem natječaju za LAB &TD.

U slučaju Planinšak postavlja se pitanje, je li to uopće bio pokušaj atentata ili se radilo o samoubojstvu atentatom i slobodnim padom koje se dogodilo na noćnoj plinskoj svjetiljci preko puta Banskih dvora na Markovom trgu 1912. godine, početkom studenoga. Situacija koju je proizveo Planinšak popevši se na plinsku svjetiljku, pucajući na prozorsku siluetu i pucajući u sebe, preduhitrila je funkcionare disciplinarnog društva u izvršavanju njihove dužnosti procesuiranja čina političkog atentata, stvar je iz društvenog stanja transformirana u čisto postbiološko stanje, atentator trenutno postaje Matoševim umrlikom. Fantomska priča radi s intenzitetima prethodnih triju činjeničnih priča, pamćenjem pojedinaca i grupa koji su ostvarili mogućnost da politiziraju svoj čin, njihova iznenadna ubrzavanja u metalogici slobodne volje dolaze u najveću blizinu Planinšakove iznenadne sporosti. 

Izvođači-šahtofonisti su Vilim Matula, Tanja Vrvilo i  Damir Bartol Indoš.

I dok će ekipa Fantoma pokušati rasvijetliti slučaj četvrtog atentatora, umjetnica Ina Sladić odvest će nas u svijet svega što trebamo znati, a #sveštotrebateznati je na kraju zapravo samo trailer za spektakl koji se nikada neće dogoditi. Ili vi samo mislite da neće. A on se zapravo odvija pred vašim očima.

PREMIJERA/25.06./ INDOŠ/VRVILO: FANTOM PLANINŠAK/ Velika dvorana &TD-a/ 21 sat (ulaz s pozivnicom).

IZVEDBA/ 26.06./ INDOŠ/VRVILO: FANTOM PLANINŠAK/ Velika dvorana &TD-a/ 22 sata.

PREMIJERA/ 28.06./ INA SLADIĆ: everythingyouneedtoknow : As seen on TV/ Velika dvorana &TD-a/ 19.30 sati / ulaz s pozivnicom. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code