“ALIA MUNDI” ČASOPIS ZA KULTURNU RAZNOLIKOST

“ALIA MUNDI” ČASOPIS ZA KULTURNU RAZNOLIKOST

18. ožujka, 2017.

 

 

Književnica, prevoditeljica, novinarka i znanstveni istraživač, Ana Stjelja, nedavno je pokrenula tiskani magazin „Alia Mundi” koji će promovirati kulturnu raznolikost. Časopis će izlaziti tri puta godišnje.

Prvi broj magazina „Alia Mundi” već je s uspjehom predstavljen.

Ideja o pokretanju magazina koji bi promovirao kulturnu raznolikost, rodila se iz želje za svojevrsnim kulturnim prosvjećivanjem te proširivanjem znanja o drugim narodima, njihovoj kulturi, tradiciji i običajima, i što je možda i najvažnije, skretanjem pozornosti na bogatstvo srpske kulturne baštine, kao i na značaj očuvanja kulturnog nasljeđa. Magazin „Alia Mundi” ima svoju misiju, a to je širenje i promoviranje ideje kulturne raznolikosti koju na globalnom nivou predstavlja UNESCO.

Magazin „Alia Mundi” predstavlja regionalni projekt koji ima tendenciju jačanja kulturnog mosta između naroda na eks-ju prostorima, kao i predstavljanje nekih manje poznatih elemenata svjetske kulturne baštine, odnosno kulture, tradicije i običaja raznih naroda svijeta.

Kroz sedam rubrika: AM predstavlja…, AM intervju, Globtroteri, Kultura Umetnost Religija, Tragom srpske kulturne baštine, Globus i Kapija Balkana, čitaoci će imati priliku upoznati se sa, kako institucijama, tako i pojedincima koji su dali značajan doprinos širenju ideje kulturne raznolikosti, bilo kroz kulturne, umjetničke, književne ili naučne aktivnosti.

U prvom broju časopisa, čitaoci imaju priliku saznati nešto više između ostalih i o iranskoj, saudijskoj, ruskoj, tadžikistanskoj i sefardskoj kulturi, zatim o sprskom kulturnom naslijeđu Negotinske krajine, kalmičkom budističkom naslijeđu Beograda, potom o romskoj kulturi i glazbi, te naslijeđu grada Sarajeva oličenom u jednom značajnom kulturnom zdanju.

Nikola Šimić Tonin T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code