AKO PLENKOVIĆ PRIHVATI NAŠ PROGRAM MINIMALNA PLAĆA ĆE BITI 15 TISUĆA KUNA

AKO PLENKOVIĆ PRIHVATI NAŠ PROGRAM MINIMALNA PLAĆA ĆE BITI 15 TISUĆA KUNA

28. siječnja, 2017.
Print Friendly, PDF & Email

 


Prestanak zaduživanja u inozemstvu, financiranje svih investicija i financijskih tokova u RH čime mi postajemo vlasnici novostvorene vrijednosti, a ne DUŽNIČKO ROBLJE koje ne može otplatiti ni kamate. U kapitalističkim državama normalno je da centralna banka djeluje kao-agregat, agent države, da emitira i prodaje vrijednosne papire putem kojih država financira svoje rashode. U razvijenim zemljama država je najveći potrošač rashoda i dugova, a tržište državnih vrijednosnih papira najveći je segment financijskog tržišta, koji se vremenski razgraničava, raspoređuje, obnavlja, zamjenjuje, diskontira, prodaje, otkupljuje i neprestano se vrti u financijskim tokovima

Napisao: Karino Kromin Šturm

Realizacija projekta Strategije Razvoja RH bazirana je na tri elementa:


1. RESURSI 2. KADROVI 3. KAPITAL


U istraživanju smo pošli od od realne pretpostavke da naša znanost i privreda nije u stanju napraviti jedan vojni avion Fantom F-16, izmisliti IBM, program Windows, napraviti Mercedes i slično, jer mi danas nismo na tom stupnju tehnološkog razvoja, pali smo 30 godina unazad. Na pitanje možemo
li sagraditi dva srušena nebodera WTC u NY, svi odgovaraju da možemo. Ali nama ne trebaju takvi neboderi već ćemo cijenu koštanja nebodera kapital od 100 mlrd eura upotrijebiti za pokretanje proizvodnje cijele Hrvatske.

Zato smo naš projekt i program okrenuli onim RESURSIMA i KADROVIMA za koje znamo da ih imamo, a koji mogu uspješno raditi i realizirati takav projekt jer se KAPITAL stvara novonastalom vrijednošću.

1.KORAK: DEBLOKADA HNB

Prestanak zaduživanja u inozemstvu, financiranje svih investicija i financijskih tokova u RH čime mi postajemo vlasnici novostvorene vrijednosti, a ne DUŽNIČKO ROBLJE koje ne može otplatiti ni kamate.

U kapitalističkim državama normalno je da centralna banka djeluje kao-agregat, agent države, da emitira i prodaje vrijednosne papire putem kojih država financira svoje rashode.

U razvijenim zemljama država je najveći potrošač rashoda i dugova, a tržište državnih vrijednosnih papira najveći je segment financijskog tržišta, koji se vremenski razgraničava, raspoređuje, obnavlja, zamjenjuje, diskontira, prodaje, otkupljuje i neprestano se vrti u financijskim tokovima.

2. KORAK: OSNOVATI 2 – 3 HRVATSKE BANKE

U Hrvatskoj je 95% banaka u stranom vlasništvu čime smo izgubili Financijski suverenitet.

Banke su naši najvažniji financijski posrednici, međutim uz ovakvu HNB posluje se po monopolističkom sistemu: ja (HNB) tebi odobrim kredit, a ti (banka) meni 20-30% depozita i dvije do tri čvrste garancije, hipoteke, tako se ponašaju i banke, čime je uništeno poduzetništvo i investiranje…..

POVRAT DUGA

Pesimisti tvrde da kapitala nema, pa pogledajmo strukturu zaduženja Hrvatske:

Od 47 mlrd. eura, država se direktno zadužila sa 23 mlrd. eura bez izdanih garancija,ostalo su banke i trgovačka društva

po kamati od 7 – 7,5%,

Tome dodamo i 1 % manipulativnih troškova, pa ispada da je kredit opterećen sa 8,0 % kamata.

Sredstva je država potrošila na svoje rashode, a ne na investicije i proizvodnju kako bi oplodila kapital, a kredit od 23 mlrd. eura plus kamate od 1,840 mlrd. eura treba vratiti i to iz poreza građana.

Potrošenih na rashode držabve 23,0 mlrd.eura kredita, moramo vratiti, glavnicu plus kamate to je 24,580 mlrd.eura pa ispada da će građani platili iz poreza 47,840 mlrd. eura, a toliko iznosi ukupni dug RH koji svodimo na nulu, ako primijenimo ovaj sistem financiranja, a povratkom duga banaka imamo plus od 23,0 mlrd.eura.

Za naš program potreban nam je početni kapital od 5,0 mlrd.eura, a Narodna Banka Hrvatske ima 12 mlrd. eura deviznih rezervi, osim toga ovdje kako vidimo u realiziranim kreditima imamo 23 mlrd.eura što znači da možemo bez velikih financijskih odstupanja uložiti 5 milrd. eura, ali ovaj puta u vlastiti razvoj, sa kojim ćemo brzo i efikasno POKRENUTI Strategiju Razvoja Republike Hrvatske.

Nakon krize 2008. g. Centralne Banke, SAD-a, Britanije, Francuske, Njemačke, Italije i druge plasirale su TISUĆE mlrd. eura, kako bi spasili svoju privredu.

Prema izjavi direktora Federalnih Rezervi SAD-a Ben Bernankea od krize 2008. do 2010. g. SAD je plasirao devet tisuća milijardi $. TO JE DRŽAVNI INTERVENCIONIZAM!

A novi predsjednik SAD Donald Trump u prvom tjednu vladanja počeo je provoditi Državni intervencionizam.

3. KORAK: OPERATIVNI MEHANIZAM i 40 PROGRAMA MATRICA

Operativni mehanizam kojim se pokreče Strategija Razvoja Republike Hrvatske (gotove matrice za 40 programa koje osiguravaju izvršenje ovog projekta I+II+III+IV) kojim se otvaraju gradilišta u cijeloj zemlji, narudžbe investicijskih programa pokreću se u svim regijama i županijama, koji pokreću proizvodnju u tvornicama koje su danas bez posla (zatvorene tvornice bi se obnovile i izgradili nove prema usvojenoj u Saboru Strategiji Razvoja).

RJEŠAVENJE NEZAPOSLENOSTI

Na taj način pokretanjem investicija bi tvornice, poduzeća, poduzeća za nove tehnologije, poduzetnici, kooperanti i obrtnici počeli zapošljavati radnike.

Tako bi riješili nezaposlenost u Hrvatskoj od 400.000 nezaposlenih plus 600.000 sive ekonomije.

Pokrenula bi se proizvodnja prema narudžbama koje se baziraju na Dugoročnom Strateškom Razvoju Republike Hrvatske, koji se mora provoditi pod nadzorom institucija ZNANOSTI, tehnike, tehnologije i komercijalno – ekonomske kontrole, a pokreče:

-proizvodnju strojogradnje i opreme za proizvodnju

-proizvodnju željezara, cementara, šljunčara, ciglana, keramičkih proizvoda,

-drvno industrijskih poduzeća, opremanje objekata i građevne stolarije, tvornice namještaja,

-proizvodnju za izgradnju autocesta i putova, tunela, asfaltnih baza,

-proizvodnju za izgradnju brzih (360 km) željezničkih pruga i željeznice,

-proizvodnju za energetiku i elektrifikaciju, telekomunikaciju, korištenja sunčane energije i vjetra,

-proizvodnju kompjutora, elektronike i nano tehnologije, otvoriti 5-6 Instituta

-proizvodnju bijele tehnike i električnih aparata,

– poljoprivrede, stočarstva, ribarstva, uzgoga ….

– turizma

-proizvodnju mnogih drugih pratećih kooperantskih, obrtničkih te uslužnih djelatnosti.

-proizvodnja u cijeloj RH pokreče cijeli niz uslužnih tercijarnih djelatnosti i aktivnosti

-opremiti vojsku i policiju najmodernijom opremom i tehnikom i tehnologijom.

-Takav zamah proizvodnje pokreče i proizvodnju drugih industrijskih djelatnosti, kao:

– papirne, ambalažne, prehrambene, tekstilne, konfekcije, obućarske industrije i drugo te malog obrta i svih drugih

kooperanata i oblika uslužnih djelatnosti i kućne radinosti.

Većina navedenih proizvodnji 80 – 90% su bez posla ili su tvornice u stečaju, a radnici otpušteni.

Svi oni biti će uključeni u Projekt Strategije Razvoja Republike Hrvatske, poduzeća obnovljena, stečajevi prekinuti, jer u navedenim djelatnostima postojala je dugogodišnja tradicija, sa kvalitetnim kadrovima koji su bačeni na burzu.

Danas je omjer umirovljenika 1,23 : 1,0 radnika. Strategija predviđa omjer umirovljenika 1 : 3 radnika tako da će Hrvatska nakon dvije godine morati uvoziti radnu snagu iz susjednih zemalja kao BiH, Kosovo, Makedonija itd.

RADNIČKA PLAĆA

Minimalna radnička plaća NKV biti će 15.000 kn do viskoe stručne spreme 70 – 80.000 kn.

Pokretanje takve privredne aktivnosti, likvidacija nezaposlenosti u cijeloj državi, nivo visokih plaća, izazvat će kod stanovništva vjeru u budućnost, budućnost njihove djece i povjerenje u državu po mjeri naroda, koja djeluje prema programu Strategije Razvoja Republike Hrvatske.

UMIROVLJENICI

Najveći EKONOMSKI doprinos Hrvatskoj državi dali su umirovljenici, čija društvena imovina se danas rasprodaje i uništava, oni su najviše oštećeni građani jer su realno pokradeni za 78 mirovina, po starom obračunu, a nakon toga osnovica je smanjena na 40% vrijednosti mirovine koja je bila 1990. godine, a realno je još manja, tako da je prosječna mirovina u Hrvatskoj 2,200 kn od toga 100.000 prima svega 500 kn.

Namanja mirovina svima sa navršenim uvjetima bez staža biti će 10.000 kn, a oni koji su radili uvećana za staž.

BRANITELJI I INVALIDI

Najveći doprinos Hrvatskoj samostalnosti i suverenosti dali su naši BRANITELJI koji su dali život za Hrvatsku, ruke, noge,

teška ranjavanja, PTSP, mnogi izvršili suicid.Oni su ostvarili Hrvatski san o slobodi i vlastitoj državi Hrvatskoj , a ostali bez mirovina, na rubu egzistencije, bez posla.
Braniteljima i ratnim invalidima onima s posebnim potrebama, osigurat će se sva financijska prava koja im pripadaju za normalnu egzistenciju i sva potrebna besplatna zdravstvena zaštita.

Projekt je rađen za OPERATIVNU primjenu pokretanja rada raspoloživih kadrova i resursa RH i svih resornih ministarstava.

Studentima uvijek pričam vic, kako je car Franjo Josip prilikom prijedloga novog zakona, pozvao žandara s ulice i rekao ministru da mu čita novi zakon. Zatim je pitao žandara je li što shvatio. Kada je dobio negativan odgovor car je ministru rekao da može ići pisati novi zakon. Kod nas Vlada predlaže, a Sabor donosi diametralno suprotne tekstove zakona.

STRATEGIJA RAZVOJA REPUBLIKE HRVATSKE DRŽAVNIM INTERVENCIONIZMOM

Ja sam autor Teorije dužničkog ropstva koju sam napisao prije 20 g. i nisam sretan da se sve ono o čemu sam pisao ostvarilo. Građani su osiromašeni, nezaposleni, blokirani, frankirani, ovršeni, opljačkani, roditelji ne mogu plaćati komunalije i hranu, djeca su u školi gladna, posla nema i građani ne mogu pokrivati osnovne egzistencijalne potrebe od svojeg rada.

Zato mladi, školovani i radno sposobni u najboljim godinama masovno napuštaju Hrvatsku.

Ako pribrojimo da je natalitet 1 rođeni naprema 3 umrla, Hrvatska će za 20 godina imati 3 milijuna stanovnika. Pa se postavlja pitanje a tko će raditi, Sirijci i druge koje nam namjeravaju naseliti dok će naši odlaziti van. To se pristojno zove migracija.

O dužničkom ropstvu godinama govore premijeri, guverneri, ministri financija, predsjednici ali nitko ništa ne poduzima.

Zato smo sa tri tima znanstvenika napravili Strategiju koja može brzo izvući Hrvatsku iz teškog ekonomskog stanja.

NAŠ PROJEKT SE SASTOJI OD 3. TOČKE:

1. PRAVNI SUVERENITET

2. FINANCIJSKI SUVERENITET

3. PROVEDBA STRATEGIJE RAZVOJA REPUBLIKE HRVATSKE DRŽAVNIM INTERVENCIONIZMOM

1. U Hrvatskom Saboru u 25 godina doneseno je 4.000 zakona i 100.000 stranica zakona Europske Unije, potpisan je Aqui comunnitaire čiji je svaki akt jači od Ustava RH, što je međunarodno pravno nezakonito i protuustavno, jer je Ustav najviši zakon u svakoj državi. Provedba pravnog suvereniteta Ustava i zakonske regulative doslovno će srediti korumpirano pravosuđe.

2. Deblokadom HNB-a prestaje zaduživanje u inozemstvu, poništavamo valutnu klauzulu, Ustavni sud je namjerno pobrkao lončiće, jer u Hrvatskoj valutni kredit i kunski kredit oba imaju valutnu klauzulu, i zato je ona prutuustavna.

Zatim provodimo financiranje privrede, pokrećemo proizvodnju bez 1.eura zaduživanja iz inozemstva.

Pokrećemo proizvodnju, zapošljavamo radnike, rješavamo se nezaposlenosti, (400.000 + 600.000 sive ekonomije )

Narod će primati redovno plaću, početi trošiti ( pokrećemo potrošnju, a ne Merkelovu politiku štednje, Keynesov paradox štednje, za razliku od Merkelice on je najveći ekonomista svih vremena).

SVA NOVOSTVORENA VRIJEDNOST PRIPADA NARODU – MISMO VLASNICI TEMELJNOG DOHOTKA, A NE STRANCI

3. Strategija razvoja RH državnim intervencionizmom od 100 mird eura.

– Rješava nezaposlenost (400.000 radnika plus 600.000 sive ekonomije, omjer treba biti 1: 3 tako da ćemo uvoziti, radnu

snagu, a ne tjerati radno sposobne građane u inozemstvo),

– Vrjednuje rad (radnik s lopatom 15.000 kn),

– Vrjednujemo kapital (niska KMT 0,20%),

– Zaustavljamo rasprodaju hrvatskog blaga.

Realizacijom Strategije za 10 godina postižu se slijedeći rezultati:

– Stopa rasta BDP-a od 20 % i

– 40.000,00 eura po stanovniku

– BDP 1.860 mlrd. kn,

– Dobit ćemo prinos 367,0 mlrd. kn što je tri puta više od današnjeg proračuna

– Likvidacija nezaposlenosti i uvoza radne snage

-Rješenje duga i zaduženja od 47 milijardi eura.

– Minmalna radnička plaća od 15.000 KN

– Plaća sa visokom stručnom spremom 70 -80.000 KN

– Minimalna mirovina 10.000 KN

– Besplatno školovanje do doktorata, visoki standard učitelja nastavnika, odgoj kadra je najvažniji segment obrazovanja.

– Besplatno zdravstveno osiguranje svim građanima,

– Besplatna zdravstvena zaštita svim građanima

– Visoki standard vojske, policije, državnih i javnih službi

NAŠ SVJETONAZOR

Bog je stvorio čovjeka. Čovjek je stvorio Državu. Država mora biti u službi NARODA.

Mi smo LIJEVO I DESNO. Lijevo kada se radi o socijalnim pravima svih građana. Desno, ako se radi o zaštiti vitalnih nacionalnih interesa Republike Hrvatske.

Načela proizlaze iz Ustava RH, Članak 1. Vlast proizlazi i pripada narodu. Članak 2. Suverenitet je nedjeljiv, neprenosiv I neotuđiv, Članak 55. Svatko po Hrvatskom Ustavu ima pravo na rad. Moramo ga dati narodu i ostvariti.

O AUTORU STRATEGIJE:

Karino Hromin Sturm

Predsjednik ekonomskog Pokreta ZAJEDNO

Član Znanstvenog Društva Ekonomista RH

Član Hrvatske akademije HAZUD u Baselu i Zagrebu

Autor teorije doktrine Dužničkog Ropsta

Autor Strategije Razvoja Republike Hrvatske Državnim Intervencionizmom

Autor POLITIČKE BIBLIJE T

4 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Nikomenalo
  #1 Nikomenalo 31 siječnja, 2017, 11:33

  Kad bi to tako biulo jednostavno isplatilo bi se i boriti za to sa ovim bankarstvom,koje sada pljacka mase.
  Dakle treba samo biti suverena drzava i monetarni problemi su lako rjesivi.
  I priroda lijeci svoja stvorenja samo joj farme zabranjuju.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Razum
  #2 Razum 31 siječnja, 2017, 08:24

  Carino je neumoran. Prosipa podatke iz rukava kojima ni on sam ne vjeruje.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Anonimno
  #3 Anonimno 29 siječnja, 2017, 15:49

  Kad bi netko pokusao primijeniti ovaj plan mislim da bi bio razapet od medija,a nebi se ni dobro sproveo ni u javnosti,najvjerojatnije bi bio likvidiran kao i Ulffkote.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Grga
  #4 Grga 28 siječnja, 2017, 10:33

  Da nije udbe i komunista..oni nisu naučili raditi oni su naučili legalno krasti,jer tržišno gospodarstvo za njih je najveći neprijatelj..i od tu i ove”ustaše”

  Odgovorite na ovaj komentar

<