ADELINA IVKOVIĆ PREDSJEDNICA HNS-a U SISKU

ADELINA IVKOVIĆ PREDSJEDNICA HNS-a U SISKU

3. studenoga, 2017.

 

 

Sukladno Statutu Hrvatske narodne stranke – liberalni demokrati u Sisku je u četvrtak 2. studenoga održana Izborna skupština podružnice HNS-a Sisak na kojoj je za predsjednicu izabrana Adelina Ivković, a za potpredsjednike Ivan Đumbir i Robert Simić.

Kao predsjednica HNS-a Sisak i HNS-ova vijećnica u Županijskoj skupštini uvijek ću zastupati HNS-ove politike na dobrobit svih građanki i građana Grada Siska i Sisačko-moslavačke županije. Sisački HNS će pod mojim vodstvom raditi na jačanju svoje organizacije kako bi vratili povjerenje naših glasača i simpatizera zbog kojih je HNS uvijek bio ključan politički čimbenik na sisačkoj političkoj sceni“, poručila je Adelina Ivković u svom pobjedničkom govoru.

Glavni fokus HNS-ove politike, kako na nacionalnoj, tako i na lokalnoj razini bit će izlazak iz ideoloških rovova i rezultat, s posebnim naglaskom na reformu obrazovanja“.

Skupštinu je otvorio povjerenik za Sisak i predsjednik Županijske organizacije HNS-a Sisačko-moslavačke županije Ivan Nekvapil koji je uvodno pozdravio sve prisutne. Nazočne su pozdravili i predsjednik podružnice HNS-a Petrinja Nenad Radošević te član Predsjedništva HNS-a i predsjednik Središnje-hrvatskog regionalnog saveza HNS-a Tomislav Stojak čestitavši novoizabranom vodstvu, poželjevši im uspješan rad i dobre rezultate. T

 

3 komentara

Uskoči u raspravu
 1. FRANO
  #1 FRANO 4 studenoga, 2017, 18:57

  LIBERALIZAM I NJEGOVA KARIKATURA, NEOLIBERALIZAM, SU DVA LICA ISTE SUŠTINE.

  LIBERALIZAM ILI NEOLIBERALIZAM SU JEDNA SMIŠLJENA, ŠPEKULATIVNA TEORIJA KOJA JE SLUŽILA ZA UBLAŽAVANJE ILI ODLAGANJE PRAVE REVOLUCIJE ZA PROMJENOM KLASNO-ROBOVSKIH ODNOSA.
  U ANTIČKOJ GRČKOJ ILI U ANTIČKOM POVIJESNOM RAZDOBLJU SPORTSKE IGRE ,ANTIČKA ILI GRČKA OLIMPIJADA SU BILE MANIFESTACIJA SLOBODE, ONE OGRANIČENE ALI MASOVNE, JER SU SE SVI STANOVNICI ,HOĆU REĆI LJUDI, MOGLI ZABAVITI ,DAKLE I ONI KOJI SU ŽIVI LJUDI ALI NISU GRAĐANI JER OBRTNICI I ZANATLIJE NISU UBRAJANI U GRAĐANE , ONI NEMAJU, KAKO KAŽE PLATON, NEOPHODNU DOKOLICU DA BI SE BAVILI I DRUGIM POSLOVIMA I UČESTVOVALI U DRUŠTVENIM IGRAMA ILI ODLUČIVANJU JER NEMAJU STATUS GRAĐANINA, NEMAJU MATERIJALNU BAZU . ONI SU NITKO I NIŠTA, ANTROPIDNE SPODOBE. SAMO NEUKI LJUDUI GOVORE O GRČKOJ I RIMSKOJ DEMOKRACIJI. SAMO JEDAN PRIMJER. DA BI BIO VOJNIK U ANTIČKOJ GRČKOJ, A ONA JE BILA PO SVOM UREĐENJU ,KASTINSKO-ROBOVLASNIČKA DRŽAVA, DAKALE, DA BI BRANIO ZEMLJU,DRŽAVU, MORAŠ BITI BOGAT DA KUPIŠ SVOJU RATNU OPREMU KAKO BI POSTAO VOJNIK DRŽAVE , A ONA JE ZAHTJEVALA IMOVINSKU MOĆ. TAJ OBRANBENI VOJNIK SE ZAVO HOPLIT.A U RIMSKOJ IMPERIJI SU POSTOJALI GRAĐANI ,ONI SLOBODNI, KOJI MOGU PLJUVATI NA SVAKOGA I SVAŠTA ,A POSEBNO NA VALDAJUĆU KASTU-ROBOVLASNIKE ,AKO IH ONA NE VIDI I NE SAZNA. TAKO SE RAĐAO LIBERALIZAM ,TO SE ZVALA DEMOKRACIJA .OD TAKVIH SLOBODNIH GAĐANA, KOJIMA JE MARX U NAŠE VRIJEME DAO IME , LUMPEN-PROLETERI, NASTAO JE KRŠĆANSKI POKRET, POKRET BIĆA ,JER SE NISU MOGLI SVRSTATI U LJUDE, JER NISU IMALI NIŠTA OSIM SVOJE GOLE ANTROPOLOŠKE SPODOBE. ALI SU BILI NAJMASOVNIJA SKUPINA I PRINUDA ŽIVOTA IH JE OBJEDINILA DA KAO MASA KORISTE SVOJE POSTOJANJE I OKITE SE RELIGIOZNIM MITOVIMA IZ ŽIDOVSKE REVOLUCIJE PROTIV RIMSKE IMPERIJE ,KAD SU POJEDINCI ,KAO U SVIM POVIJESNIM RAZDOBLJIMA , IZUZETNO SE IZDIGLI SVOJIM PONAŠANJEM OD SVOJE SREDINE, KOJE ĆE POSTATI INSPIRACIJA ZA MNOGE DRUGE KOJI TRAŽE SVOJU ŠANSU DA POSTANU NETKO . TAKO GRČKO-RIMSKI FILOZOF PORFIRIJE OPSISUJE KRŠAĆANSKI POKRET, POKRET SPODOBA ,DAKLE ,LUMPEN-PROLETERA , TE IH NAZIVA NELOGIČNOM I PROSTAČKOM MASOM KOJA JE PO SVOJIM VIĐENJIMA PERSPEKTIVE ZAPLETENA U PROTIVRIJEČNOSTI ,JER SE INSPIRIRA ONIM ŠTO JE OČITO NEPERSPEKTIVNO . UZELI SU ZA UZOR I INSPIRACIJU NEKOG KRISTA I DALI MU NADNARAVNA SVOJSTVA ,ŠTO PORFIRIJE POTPUNO ODBACUJE JER NE POSTOJE NIKAKVI DOKAZI KOJI BI UKAZIVALI NA BOŽANSTVENE OSOBINE KRISTA . A PORFIRIJE JE SUVREMENIK TIH DOGAĐANJA. PA JE SMATRAO DA SU TOTALNO ZASTRANILI JER NA TAJ NAČIN NEĆE NIKAD POSTIĆI SVOJ CILJ DA BUDU NEKI DRUŠTVENO –VREDNOVAN POKRET .A U RIMSKOJ IMPERIJI , ONI POSTAŠE NE SAMO POKRET NEGO RELIGIOZNI POKRET KOJI PRERASTA U DRŽAVNU VJERU JER JE BIO MASOVAN ,ŠTO ĆE REĆI POLA RIMSKIH STANIOVNIKA POSTAŠE LUMPENPROLERTERI ALI SE SVOJOM MASOVNOŠĆU PRETVORIŠE U KASTINSKI POKRET RELIGIJSKE ORIJENTACIJE, I KAO TAKVI EGZISTIRAJU SVE DO DANAŠNJIH DANA I BIVAJU PRIZANTI MILANSKIM EDIKTOM 315 GODINE ,DRŽAVNOM VJEROM

  PA I KASNIJE U RANOM SREDNJEM VIJEKU,ROBOVSKA NATJECANJA, KOJA SU ,OSIM ZABAVE, IMALE PRIVLAČNU DRUŠVENU POZORNOST JER SU SE OSUĐENICI ,DAKLE ROBOVI KOJI SU BILI ODBAČENI KAO PREKRŠITELJI, SVOJE SU ISKUPLJENJE TRAŽILI U GLADIJATORSKIM NADMETANJIMA OD KADA SE I USTOLIČILA PAROLA, METAFORA ,SENTENCIJA, KRUHA I IGARA.

  TAKVO DRUŠTVENO POIMANJE NEKE VRSTE SLOBODE ILI DRUŠTVENOG VESELJA KADA SE MASA OSJEĆA DRUŠTVENIM BIĆIMA SU BIVALE ZABAVE KOJE SU IMALE CILJ ,KAKO REKOH ,ZABAVLJATI ILI ODGAĐATI KONDENZACIJU DRUŠTVENE NEPRAVDE KOJA ČOVJEKA OČOVJEĆUJE, STVARA SVIJEST O SEBI, JER ČOVJEK POSTAJE REVOLUCIONARAN ,KAKO KAŽE HEGEL , STALNO MISLI KAKO MIJENJATI SVIJET OKO SEBE ,KADA MIJENJA I SEBE SAMOGA.TADA SE STVARA LJUSKA SVIJEST O SEBI DA MIJENJAŠ SVE OKO SEBE .

  JEDNOM RIJEČJU TE DRUŠTVENE IGRE ILI METODA ODGAĐANJA ILI UMRTVLJEVANJA DJELOVANJA KLASNE SVIJESTI PROTIV OPĆEG ZLA I TRETMANA ŽIVLJENJA NA NIVOU RADNE STOKE, PA ŠIRENJE LJUSKE SVIJESTI DA SE OVAKAVO STANJE NE MOŽE DALJE ODRŽATI JER SPUTAVA OPĆE DRUŠTVENI NAPREDAK I NUŽNO PREVLADAVANJE KLASNIH PREPREKE DA SE OTVORE SLOBODNE KOMUNIKLACIJE MEĐU LJUDIMA I NJIHOVIM STVARALAČKIM SUASTAVIMA, KADA NASTAJE SLOBODA DJELOVANJA KOJA SE U KASNOM SREDNJEM VIJEKU NAZVALA , LAISSEZ FAIRE ,LAISSEZ PASSER.
  TAKO NAŠA DANAŠNJA LIBERALANA ILI KAKO JU ZOVU NEOLIBERALNA DEMOKRACIJA, KOJA TOBOŽ VLADA NA SVJETSKOJ ARENI ILI SVJETSKIM TRŽIŠTEM, GDJE SE SVAK MOŽE UKLJUČITI U NJENE TOKOVE I OSTVARIVATI SVOJE ,NE VIŠE RADNO NADNIČNE OBAVEZE NEGO UMJETNIČKE NAUME DRUŠTVENO KORISNE UPOTREBNE VRIJDNOST. E , NIJE TAKO. UPRAVO ŠTO NIJE TAKO, ONA ,TA NEOLIBERALNA DEMOKRACIJA JE ,KAKO REKOH , JEDNO RAZDOBLJE DRUŠTVENE I INDIVIDUALNE IZGUBLJENOSTI KOJOM NAS JE ZAPLJUSNULA PLANETARNA TEHNOLOGIJA, A PREDRASUDE PRIVATNOG VLASNIŠTAV SE UKOPALE I ZAKOČILE SVAKI NAPREDAK U MIJENJANJU DRUŠTVENIH ODNOSA JER SADŠNJI ,PRIVATNO VLASNIČKI ODNOSI NISU VIŠE UPOTREBLJIVI, JEDNOSTAVNO REČENO ,SU PREVLADANI I MORAJU ,ŠTO PRIJE BITI ZAMIJENJENI, JER RADNIČKA KALSA NE SMIJE DOZVOLITI DA TA ,JEDNA NAJMANJA OTUĐENA KLASA POSJEDNIKA SVOJOM OSIONOŠĆU PROIZVEDE NJIHOVO REVOLUCIONARNO UKLANJANJE KOJE NE MOŽE BITI BEZ LJUDSKIH ŽRTAVA I MATERIJALNOG RAZARANJA.

  DAKLE ,DANAŠNJE STANJE ,KAKVIM GA GOD NAZVALI, I NIJE NIŠTA DRUGO NEGO JEDNO DRUŠTVENO RAZDOBLJE KOJE JE NAŠOM VOLJOM I SNAGOM NAŠEG UMA OBILJEŽENO PLANETARNIM SAZNANJIMA ,ALI KAO DA NAŠA OPĆA SVIJEST NIJE NA STUPNJU DA TA SVA NAŠA DOSTIGNUĆA, NA PLANETARNOM STUPNJU, ZNAMO UPREGNUTI U OPĆI NAPREDAK LJUDSKE ZAJEDNICE I MAKNUTI SVE PREPREKE U DRUŠTVENIM ODNOSIMA KOJI USPORAVAJU DA SVOJA SAZNANJA STAVIMO MAKSIMALNO U KORIST NARODNOG ,ODNOSNO LJUDSKOG NAPRETKA. PREMA TOME DANAŠNJE TEHNIČKE I TEHNOLOŠKE MOGUĆNOSTI SU SE RASPROSTRLE U SVE PORE DRUŠTVENOG ŽIVOTA ,KADA VIŠE NEMA POTREBE ZA PRIVATNIM VLASNIŠTVOM ,KADA POJEDINCI ILI GRUPE DIRIGIRAJU DOSTIGNUĆIMA PLANETARNE TEHNOLOGIJE SAMO RADI LIČNOG PROFITA KOJIM SE SELEKTIVNO UPRAVLJA RADI OPET TRENUTNE UVEĆANE FINANCIJSKE KORISTI.JER ONA NE TRPI NIKAKVE TOROVE NITI MONOPOLSKO-ŠPEKULATIVNE UPOTREBE RADI POJEDINAČNIH ILI GRUPNIH, IZDVOJENIH POSJEDNIKA KOJI UPRAVLJAJU TOM PLANETARNOM TEHNOLOGIJOM A ODABRANI DIO PUKA JE DODATAK ZA OPSLUŽIVANJE . TAKVO STANJE JE UPRAVO DANS , KADA SAMO U EVROPI SVAKI TREĆI RADNO-SOPOSOBNI GRAĐANIN NE RADI ,GALDUJE ,PONIŽEN I NA RUBU EGZISTENCIJE.
  ZATO CITIRAJMO MAXA KOJI KAŽE:
  ČOVJEK KAO ČOVJEK POSTOJI SAMO TAKO DA MIJENJA SVIJET OKO SEBE I SEBE U NJEMU. =ZA MARXA SE,DAKLE, NE POSTAVLJA PITANJE HOĆE LI ČOVJEK MIJENJATI SVOJ SVIJET JER ON TO VEĆ ČINI.ON JE UVJEREN DA =ČOVJEČANSTVO SEBI POSTAVLJA SAMO ONE ZADAĆE KOJE MOŽE RIJEŠITI. A ONE SU KAŽE MARX: UKIDANJE PRIVATNOG VLASNIŠTVA KOJE PREEDSTAVLJA OSNOVNI ČIN NADVALADAVANJA OTUĐENJA ČIME SE ČOVJEKA OSLOBAĐA POSJEDNIČKOG DRŽANJA SPRAM ZBILJE=. ZATO SVE TAKOZVANE LIBERALNE ILI NEOLIBERALNE TEORIJE IMAJU ŠPEKULATIVNI KARAKTER JER JE TO DUH KAPITALISTIČKOG POIMANJA SVIJETA KLASNIH ODNOSA KOJI SU IMALI I UVJEK IMAJU SVRHU DA PREVARE I SVEŽU UGNJETENE .

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Metodije
  #2 Metodije 3 studenoga, 2017, 16:30

  Bravo, Adelina! Bila si prst i nokat s koalicijskom šeficom, potom tajnica nepotrebne pusić-čačić mafijaške stranke, predsjednica GČ-a i direktorica Gradskih tržnica “Sisak”, a sada i kazneno prijavljena Siščanka na radu u DDD-u Odre. Sretno ti bilo s Ivekom Đumbirom, srećkom ferenčakom i raštrkanim članovima stranke

  Odgovorite na ovaj komentar
  • mužan
   mužan 3 studenoga, 2017, 21:35

   Šta ti imaš protiv njih……bar su sve dobro vodili, jedino kaj nisu htjeli slušat KIKIĆKINO”kričanje”.
   Ako su krivi nek odgovaraju, al dok im se ne dokaŽE NEVINI SU.
   jedino kaj zamjeram ADIVi je glas za Roksandičku za predsjednicu ŽS….Pobrala je veliku saborsku penziju i sad se svud naslikava ko presednica….nek se već jednom povuće i uživa…..Bilo bi zanimljivo da je oporba bila uz Žinića kao župana i predsjedavala Skupštinom….sad čekamo odluku Suda o trgovanju mandatima….TKO SE BOJI IVE JOŠ….Primjedbe odlaze u koš….
   Sad sam kad počne krštenje mošta za MARTINJE….Bit će ih posvuda…
   A ove šefove sisačkog PLACA mjenjaju kaj puknuti remen na autu….Nijedan zamjenski ne traje dugo…
   Đumbir je častan čovjek…

   Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code