NATALIJA KANAČKI U BUJICI:” DRŽAVA MORA DATI SVAKOJ ŽENI MOGUĆNOST DA RAĐA DJECU”

NATALIJA KANAČKI U BUJICI:” DRŽAVA MORA DATI SVAKOJ ŽENI MOGUĆNOST DA RAĐA DJECU”

26. svibnja, 2016.

 

“Hod za život događa se u cijelom svijetu pa smo željeli i u Hrvatskoj pokazati da je važan svaki život od začeća do smrti, da je važna obitelj i da je važna domovina. Ovo nije bio prosvjed, nego akcija kojom se željelo ukazati na potrebu da se država aktivnije uključi u podržavanje života i obitelji”, istaknula je u Bujici, u srijedu 25. svibnja, Natalija Kanački iz Udruge „U ime obitelji“, komentirajući subotnji Hod za život u Zagrebu.

Na pitanje zašto se u Hrvatskoj u političkim krugovima izbjegava govoriti o abortusu, Kanački je ocijenila da u „Hrvatskoj još uvijek nedostaje mogućnost dijaloga“.

“Hrvatska je izašla iz totalitarnog režima. Tada osobe nisu smjele iznositi drugačije mišljenje, no ljude koji drukčije razmišlja i danas se etiketira, smatra se nazadnima i konzervativnima. Društvo je jako polarizirano, a tema abortusa je teška. Zakon je star 40 godina, no o svakom zakonu trebamo imati mogućnosti raspravljati te se uključiti u dijalog”, naglasila je Kanački.

„Hrvatska je na dnu abortusa u svijetu što je pozitivno, no među tim ženama, oko 75 posto se odluči na taj korak iz financijskih razloga ili zbog pritiska okoline. Država mora dati svakoj ženi mogućnost da rađa i čuva djecu“, naglasila je Kanački, istaknuvši kao primjer Nizozemsku koja i bakama omogućava bolovanje za njegovanje svojih unuka. T
LINK:https://www.youtube.com/watch?v=e3kAfjW1-Bw&feature=youtu.be

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code