A-HSP: ZADAR SE NA SILU ŽELI IZBACITI IZ 1.HNL

A-HSP: ZADAR SE NA SILU ŽELI IZBACITI IZ 1.HNL

23. svibnja, 2015.

Igor-Štimac-NK-Zadar

Svjedoci smo ovih dana vrlo dramatične borbe za o(p)stanak nekoliko nogometnih klubova u 1. HNL, među kojima se ujedno nalazi i NK Zadar. U tom pogledu je veoma neobičan potez Hrvatskog nogometnog saveza (HNS), koji usred borbe za ostanak najavljuje da se NK Zadru neće odobriti licenca za predstojeću sezonu, i na takav način direktno ugrožava moral momčadi, koji je u ovom trenutku od presudne važnosti za ostanak u 1. HNL. Tim potezom se ujedno vrši pritisak na cjelokupni stožer, igrače i nogometnu javnost, čime se direktno pogoduje konkurentima u borbi za ostanak u dva preostala kola.

Opravdano se postavlja sljedeće pitanje: kako je NK Zadar uopće mogao igrati dosadašnjih 32. kola u 1. HNL ? Odjednom, 2 kola prije kraja prvenstva, gubi licencu ?

Iz svega navedenog se nameće zaključak da netko na silu želi izbaciti NK Zadar iz 1. HNL, te svjesno uništiti široku bazu, tradiciju i temelje zadarskog nogometa, koji je između ostalog iznjedrio mnoge istaknute nogometaše, poput Perice, Tomasova, Santinija, Subašića ili pak Modrića, kao i mnoge druge.

Sramotno je da netko želi izbaciti NK Zadar prije nego li se regularno dovrše preostale dvije utakmice prvenstva.

Koji su ti pojedinci i/ili interesne skupine, koji svjesno (ne savjesno) žele izbaciti NK Zadar prije regularnog završetka sezone. Zašto komisija za licenciranje nije sačekala kraj prvenstva ?

Prijedlog Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević (HSP AS) je da se pošteno odigraju dvije preostale utakmice, bez ikakvih vanjskih utjecaja i pritisaka, a tek da se nakon završetka sezone odlučuje o spornoj dozvoli za igranje na Stanovima. Po završetku sezone valja dati priliku da se svi eventualni nedostaci i nepravilnosti u pravovremenom roku prilagode svim potrebnim uvjetima za dobivanje licence.

Dopredsjednik Županijske organizacije HSP AS

mr. sc. Vlado Rapan T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code