PET ZAGREBAČKIH BICIKLISTA  NA PUTU OD SAVUDRIJE DO CAVTATA

PET ZAGREBAČKIH BICIKLISTA NA PUTU OD SAVUDRIJE DO CAVTATA

17. lipnja, 2013.

vhab2657374

Pet zagrebačkih biciklista amatera u nejelju 16. lipnja su krenuli iz Savudrije na 800 kilometara dug put do Cavtata. U sljedeća dva tjedna obići će cijelu hrvatsku obalu od Istre, Cresa, Dugog otoka, Zadra, Ugljana, Pašmana, Biograda, Splita, Brača, Hvara, Korčule, Pelješca, Mljeta, do Dubrovnika i Cavtata.

Ivan Milinković, Branimir Beljana, Alen Švigir, Josip Tokić i David Jakovljević na ovo su se putovanje odlučili,  sasvim spontano, kako bi proveli svoj godišnji odmor na nešto drugačiji način, ali i kako bi promovirali hrvatsku biciklističku otočnu rutu i ucrtali je u karte za korisnike GPS-a.

Završetak svoje pustolovine planiraju za 1. srpnja kada su rezervirali karte za povratak iz Dubrovnika u Zagreb, ali i željeli su da se njihova ruta zaključi pristupanjem Hrvatske EU. O spavanju i hrani tijekom puta kažu, ne brinu previše, snalazit će se usput. Avanturu sami financiraju, a opremu im sponzorira Tokić.

Glavni im je problem kako će se snaći s prijevozom bicikala na katamaranskim linijama, koje navodno ne primaju bicikle, te će se na licu mjesta uvjeriti u funkcioniranje prijevoza ili po potrebi pronaći alternativne rute za bicikliste. Sve rute, stajališta, avanture i dojmove tijekom bicikliranja prenosit će na svojoj Facebook stranici Adriatic Coast Cycling.

IZVOR:www.glasistre.hrT

 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code