6. DANI AUSTRIJSKE KULTURE U OSIJEKU

6. DANI AUSTRIJSKE KULTURE U OSIJEKU

11. studenoga, 2015.

001537_3
Od 13. do 16. studenoga u Osijeku se održavaju 6. dani austrijske kulture. Organizator Austrijski kulturni forum iz Zagreba s velikim angažmanom i u suradnji s partnerima iz Osijeka, svake godine razvija i organizira uvijek raznolik kulturni program. Namjera kroz Dane austrijske kulture nadovezati se na bliske povijesno-kulturne veze između Austrije i Slavonije, Beča i Osijeka te ovaj odnos bogat tradicijom iskoristiti za suvremeni kulturni i društveni dijalog. Cilj je kroz nostalgično promatranje zajedničke prošlosti, gledati u zajedničku europska budućnost u kulturnom prostoru Podunavlja.
Koncert povodom otvorenja 6. dana austrijske kulture u Osijeku, održava se u Hrvatskom narodnom kazalištu, 13. studenog u 19.00 sati. Nastupa austrijska grupa „The little Band from Gingerland“.
U Muzeju likovnih umjetnosti 14. studenog u 18.00 sati bit će otvorena izložba fotografija i instalacija „Bye-bye, Anopheles!“ u 3D-tehnici Hansa Kupelwiesera o povijesti i sadašnjosti Brijunskoga otočja.
U kino Urania 15. i 16. studenog u 18.30 sati bit će prikazan film „Veliki muzej“ u režiji Johannesa Holzhausena. Film je to koji daje jedinstven pogled iza kulisa poznatoga Muzeja povijesti umjetnosti u Beču.
U Austrijskoj čitaonici Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek 16. studenog u 13.00 sati otvara se izložbu „Od gojzerice do dinderlice – austrijacizmi i germanizmi u hrvatskome jeziku“, zajednički projekt prof. dr. Velimira Piškoreca, sa Sveučilišta u Zagrebu, i prof. mag. Hannesa Scheutza, sa Sveučilišta u Salzburgu. Izložba je posvećena nekim aspektima hrvatsko-austrijskih kulturnih i jezičnih kontakata.
U ime Grada Osijeka 6. dane austrijske kulture u Osijeku otvorit će u Hrvatskom narodnom kazalištu 13. 11. u 19.00 sati zamjenik gradonačelnika gospodin Vladimir Ham i direktorica Austrijskog kulturnog foruma gospođa Susanne Ranetzky.
Ulaz je za sve priredbe besplatan.T

3 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code