MISA ZA PARTIZANE

MISA ZA PARTIZANE

17. ožujka, 2019.

 

 

Ako baš hoće. porazno je da mise nikada nisu služene i za partizanske i komunističke zločince. Kad je nažalost bio na vlasti mogao je narediti da se i takvima služe mise!

S obzirom da si ovaj politički kameleon utvara da za razliku od Kolinde Grabar – Kitarović „zna povijest“ bilo bi ga dobro pitati: gdje je bio i što je radio 1991., tim prije što u njegovu životopisu nema ni rečenice o tome?

Napisao: Mladen Pavković

Gdje je tzv. bivši sramni predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić stao, tu je nastavio također tzv. sramni  bivši predsjednik Republike Ivo Josipović.

Naime, otkako se vratio starom jatu, ponovno u redove SDP-a, neprestano bljuje i pljuje, čas po ovima, čas po onima.

Neki bi rekli – „nikad nije kasno  poludjeti“!

Sad je po tko zna koji puta dao intervju jednom dnevnom listu (Večernji list, 16. ožujka 2019.).

Kad su ga pitali za mišljenje  o aktualnoj predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar – Kitarović, koja ga je, hvala Bogu, zamijenila, uz ostalo je rekao da „ne zna povijest svoje zemlje“, a da „u pluseve gospođi predsjednici svakako treba ubrojiti da je držala vrlo uspješno dijete, o čemu su mediji redovito izvještavali, očito na njezin poticaj“, zatim da je „sjajno navijala za naše športaše, što je prelazila  granicu dobrog ukusa ljubljenjem i grljenjem  svega i svakoga“, pa je  u „ozbiljnim krugovima i u inozemstvu izazivala podsmjeh i često neukusne šale“.

„Minus su joj“, kaže dalje, „neispunjena obećanja, posebno ona o tome kako će Hrvatsku učiniti najbogatijom zemljom, ili ono da će preseliti Ured.“

Akteri svjetske politike

„Od ozbiljnih stvari koje joj možemo zamjeriti tu su poticanje ustašofilije, dolijevanje ulja na vatru loših odnosa sa susjedima, zlouporaba tajnih službi, besciljno seljenje ureda po Hrvatskoj te propuštanje prilike  da u sastancima s važnim akterima svjetske politike učini nešto korisno za Hrvatsku“, itd. i tako redom.

A kad je bila riječ o tome: kakve su šanse aktualne  predsjednice  za drugi mandat, i tu žalosni  Josipović ima što (podrugljivo) reći:

„Ako ćemo suditi po rezultatima njezinog mandata, nikakve“!

Za njega je porazno da imamo mise za ustaške zločince, a da za partizane nikada nisu služene!

Što on ima s Crkvom i misama? Ne vjeruje u Boga, osim onog koji se zove Tito, Marx, Staljin i Lenjin!

Pa, ako baš hoće. porazno je da mise nikada nisu služene i za partizanske i komunističke zločince. Kad je nažalost bio na vlasti mogao je narediti da se i takvima služe mise!

Gdje je bio 1991. 

S obzirom da si ovaj politički kameleon utvara da za razliku od Kolinde Grabar – Kitarović „zna povijest“ bilo bi ga dobro pitati: gdje je bio i što je radio 1991., tim prije što u njegovu životopisu nema ni rečenice o tome?

Neki kažu da je u vrijeme svetog hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata čitavo vrijeme vježbao s čuvenim i žestokim rockerom Goranom Bareom, kako bi ga i javno na klaviru mogao pratiti, dok ovaj u „transu“ pjeva ili bolje rečeno mrmlja.

Prelistavajući njegov službeni životopis od prve se vidi da uistinu nije bio “nigdje“, odnosno da je u vrijeme dok su drugi ginuli –svirao klavir!

Istina, nije on jedini kraj kojeg je hrvatska borba za slobodu i samostalnost prošla kao „zvijezda padalica“, ali zbog čega i kako je to moguće da ti i takvi nama dijele lekcije, a da mi njih „ne smijemo“ pitati – što su radili u ratu?

On će sigurno reći da ga je za predsjednika države birao „narod“. To je točno. Ali „narod“ koji je baš kao i on (svaka čast iznimkama) u vrijeme kad je trebalo također nešto svirao, recimo usnu harmoniku!

Stoga se pitamo: zašto se ne bi jedna sveta misa održala i za josipoviće?

Zaslužili su! T

 

8 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Neven Lovrić
  #1 Neven Lovrić 19 ožujka, 2019, 00:45

  Za koje partizane? Za one Ustaše – hrvatske revolucionarne organizacije (UHRO‐a) prije 6. travnja 1941. SEV i one Hrvatskih oružanih snaga (HOS‐a) poslije 22. svibnja 1945. SEV? Za one bezvlastnjačke [anarhističke] u 2. svjetskome ratu na području Istre? Za one boljševičke na području Jugoslavija? Za one Kraljevske jugoslavenske vojske u domovini [otadžbini] tijekom nekoliko razdoblja u i neposredno po 2. svjetskome ratu na području Jugoslavija? Za neke nenavedene partizane?

  Partizanstvo je način borbenoga djelovanja a ne određena strana 2. svjetskoga rata.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Bosanac
  #2 Bosanac 18 ožujka, 2019, 13:29

  Partizansko govedo muče i riče. Zamislite ova komunistička bitanga bio je predsjednik jedne državice na starom kontinmetu.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Zak
  #3 Zak 17 ožujka, 2019, 23:33

  Zbiljam dno dna od osobe koja je bila predsjednik drzave.Narod je kriv koji ga je birao a i danas je slijep ako ga ponovno izaberu da se vrati u vladu.Narod zaboravlja njegove izjve da je jos uvijek u Hrvatskoj ustaska zmija,da je bio rat u Hrvatskoj sa jednakom krivnjom kao i agresor,da nema ratne otstete i da je lijepo vidjeti crvenu zvjezdu petokraku.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. saša leopold
  #4 saša leopold 17 ožujka, 2019, 21:51

  Ova izjava nije ni spin. Samo bolestan ne čovjek (u mozak naravno) može ovako nešto izjaviti. Nisu li partizani nijekali Boga, vjeru i katoličku crkvu, ismijavali, omalovažavali, tukli i konačno ubijali svećenike i vjernike. Nije li partizanska milicija stajala pred crkvama i zapisivala sve koji su pohodili svete mise. Zadnji put sam ih osobno vidio na Badnjak 1990. godine strateški rapoređene u Sisku ispred sadašnje Katedrale. Nisu li učiteljice i učitelji – nastavnici – profesori (tada drugarice i drugovi, a vjerovatno potomci krvoločnih partizana) po zadatku u školama ismijavali vjeru i učenike koji su pohađali vjeronauk.
  Bolestan čovjek i još bolesnija izjava.

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Lepi seljo lepo gori
  #5 Lepi seljo lepo gori 17 ožujka, 2019, 12:05

  Misa za krvoločne partizane bi se tebala održavati u Huda jami a kad bi se za svako zlo kojega su učinili Josipovići dok su bili na vlasti održavala po jedna misa ni vinarija u Gevgeliji nebi mogla pripraviti dovoljno vina za održavanje misa.

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Anonimno
  #6 Anonimno 17 ožujka, 2019, 10:54

  Tko je od partizanskih zločinaca suđen? Ubili su Hebranga, ubili su na tisuće nevinih Hrvata. A naše škole se zovu Vladimir Nazor!

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. Žrdina
  #7 Žrdina 17 ožujka, 2019, 09:52

  Partizani su jugoslavenska vojska koja je klala katoličke svečenike.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code