UZ RATKA MLADIĆA GLAVNI KREATOR ZLOČINA U ŠKABRNJI JE PUKOVNIK TRIKO ČEČOVIĆ

UZ RATKA MLADIĆA GLAVNI KREATOR ZLOČINA U ŠKABRNJI JE PUKOVNIK TRIKO ČEČOVIĆ

15. prosinca, 2018.

Ratni zapovjednik obrane ovog malog mjesta, nedaleko Zadra, Marko Miljanić nam je rekao da je to samo još jedna predstava za javnost te da je taj zločinac samo jedan od nekoliko tisuća koji su napadali ovo malo mjesto i činili strašne zločine. Gdje su oni koji su tenkovima gazili nevine civile 18. studenoga 1991. u Škabrnji? – pita se. Zatim je dodao da za tog zločinačkog vojnika nikada nije čuo, ali da je dobro da se nakon toliko godina napokon krenulo optuživati pa makar – jednog po jednog

Napisao: Mladen Pavković

Počelo je. Nakon 27 godina za teške ratne zločine u Škabrnji, Županijsko državno odvjetništvo u Splitu, podiglo je još jednu (sic!) optužnicu i to protiv 50-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine, Milana Gnjidića, kojeg optužuju da je 18. studenog 1991. u mjestu Škabrnja, zajedno s još jednim danas pokojnim zločincem, zlostavljao zarobljenog hrvatskog vojnika i to na najgori mogući način.

Inače, za zločine u Škabrnji dosad je jedino odgovarala neka bolničarka, a za razliku od nje, Gnjidić, je, naravno, – nedostupan hrvatskom pravosuđu, pa će ga možebitno i osuditi na način, kako se to kaže, da mu „stave soli na rep“!

Napokon krenulo

Ratni zapovjednik obrane ovog malog mjesta, nedaleko Zadra, Marko Miljanić nam je rekao da je to samo još jedna predstava za javnost te da je taj zločinac samo jedan od nekoliko tisuća koji su napadali ovo malo mjesto i činili strašne zločine. Gdje su oni koji su tenkovima gazili nevine civile 18. studenoga 1991. u Škabrnji? – pita se. Zatim je dodao da za tog zločinačkog vojnika nikada nije čuo, ali da je dobro da se nakon toliko godina napokon krenulo optuživati pa makar – jednog po jednog, iako, ako se nastavi tim tempom, nema šanse, nažalost, da zločinci iz Škabrnje budu osuđeni u daljnjih 100 godina!

Mirno živi u Podgorici

Neprestano postavljam pitanje, pa i ovom prigodom, kad će se na optuženičkoj klupi u Hrvatskoj naći netko od ratnih zapovjednika, poput Ratka Mladića, koji je trenutačno u Haagu, a koji, zamislite, nikada nije ni optužen za zločine u Škabrnjni, iako je bio jedan od njihovih kreatora, a potom i svi ostali, kao što je recimo zločinački pukovnik Triko Čečović, koji mirno živi u Podgorici, a pod čijim je zapovjedništvom na Škabrnju palo na tisuće projektila? Ne, neću biti zadovoljan, dok ne privedu barem jednog agresorskog ratnog zločinca, od satnika pa na više. Stotinu puta sam im rekao i gdje stanuju ti zlikovci, ali – ništa. Ako ne mogu ili ne žele uhititi neke od srbijanskih zapovjednika, onda neka, ne bacaju „dimne bombe“, i nakon toliko godina optužuju neke „babe“ i takve kakav je taj Gnjidić, kojem će na kraju, da se malo našalim, možebitno morati platiti i „odštetu“ za duševne i ine boli! Pozivam još jednom nadležne službe u Hrvatskoj, ako ne znaju, neka mene opet pozovu i ja ću im po „stotinu puta“, vrlo rado otkriti većinu zločinaca na Škabrnju i to sa njihovim adresama, a za neke i brojevima telefona! – istaknuo je pomalo ogorčen ratni zapovjednik obrane Škabrnja, koji je i sam ostao bez nekoliko najbližih članova svoje obitelji. T

5 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Anonimno
  #1 Anonimno 17 prosinca, 2018, 13:34

  Evo imena i prezimena jugo mule, Frane socijalističko komunističkog tovara koji obožava zločinca tita i njegovu zločinačku komunističku partiju!
  Frano Petrušić-Gloogle+
  Frano Petrušić-Facebook

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. m
  #2 m 17 prosinca, 2018, 10:23

  Kako komentirati kad je frano zagadio prostor

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Anonimno
  #3 Anonimno 16 prosinca, 2018, 22:14

  Što ovaj “Frano” nadrlja??? Bože mu oprosti. Piše tako da možeš pročitati prve tri rečenice, a onda odustaješ jer sve izgleda kao da padaš u septičku jamu. Užas!!! Taj je valjda pobjego iz neke zidarske škole dok se učilo pisati.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. FRANO
  #4 FRANO 16 prosinca, 2018, 01:09

  TKO JE NEPISMENI ,STEPINČEVSKI KATOLIK,POSTAO AKADEMIK,
  JOSIP PEČARIĆ , SAMOUKI ILI NEUKI AKADEMIK, DOMOLJUB I KATOLIČKI NACIONALIST, ALTAJSKO-MONGOLSKE PASMINE I RATNO KRVOLČNE NARAVI. DIKA SVOM TRIBALNO -ANTROPOIDNOM–TALIBANSKOM RODU I SOJU.

  JOSIP PEČARIĆ , APATRID IZ APOSTOLSKE HABSBURŠKE MONARHIJE, AKADEMIK TUĐMANOVE DUHOVNE I INTELEKTUALNO-SAMOUKE ,SPOZNAJNE PROVENIJENCIJE, BRANI KATOLIČKI NAROD HRVATSKE ,OD ONIH DRUGIH I DRUGAČIJH. TO JE HRVATSKOM KATOLIKU OSTAVIO U AMANET ,BLAŽENI INCIJATOR I HITLEROV PROKURATOR HOLOKAUSTA U QUISLINŠKOJ HRVATSKOJ DŽAVI U II SVIJESTKOM RATU, OPAT ,EGZARH, BISKUP,STEPINAC.

  PORTAL =KAMENJAR=I =I PORTAL=DNEVNO= SU SPECIJALIZIRANI PORTALI, SA SVOJOM DINARSKO –TRIBALNOM ALAŠOM NOVINRA, SURADNIKA I NEUKIH TUĐMA-STEPINČEVSKIH AKADEMIKA DEŽURA , NE SPAVA, BDIJUĆI O KATOLIČKOJ SIGUNOSTI HRVATA NA OVIM PROSTORIMA I UPOZORAVA HRAVSTKU, KATOLIČKU JAVNOST DA SE OPET STVARA NEKA, ŠTO BI REKAO STEPINAC ,ZAVJERA ,KOJA IMA KORIJENE TAMO U ONONJ RASKOLINIČKOJ ,BEZBOŽNIČKOJ ,SVETOSAVSKOJ STRANI, KOJA TRAŽI ,TO JE NJENA POLITIČKA PRAKSA ŽIVLJENJA ,VEĆ 9-VET STOLJEĆA, JOŠ OD VREMENA RASKOLNIŠTVA, DA POMIĆE GRANICE NA ZAPAD, U CILJU PREUZIMANJA DUHOVNE I POLITIČKE PREVLASTI NAD PROSTORIMA NA KOJIM VEĆ 12 STOLJEĆA ŽIVI HRAVSTKI ČOVJEK,KATOLIK , KOJI SE EUGENIČKI I KULTURNO RAZLIKUJE OD ONOG TAMO, ALTAJSKO-AVARSKOG HOMO EREKTUSA . JER OVAJ NA DRUGOJ STRANI , ALTAJSKO-MONGOLSKI STEPINČEV DINARSKI , HOMO-EREKTUS,POHRVAĆENI HAJDUK,SLIJEDBENIK RIMSKE CRKVE KOJA BAŠTINI , AMANET RIMSKOG CARA O NASLIJEĐU CIJELE CAREVINE KOJA SE USTOLIČILA U CARSKOM RIMU MILANSKIM EDIKTOM JOŠ 315 GODINE I POSTALA RIMSKA KRŠĆANSKA CRKVA SA SVIM KASTINSKIM PRAVIMA I DUŽNOSTIMA KOJE JE NASLIJEDILA KAO DRŽAVNA VJERA, 315 GODINE MILANSKIM EDIKTOM, PA U PROPALOJ CAREVINI IMA SVE DUHOVNE I MATREIJALNE ATRIBUTE DA BUDE VLADAJUĆA ,NASLIJEDNA VJERA I KASTA I ZATO NOSI DAVNO UGRAĐENI KOD KATOLIŠTVA SA NADMOČNOM KULTUROM ,KULTUROM KOJU VJERODOSTOJNO PREDICIRAJU I ČUVAJU RATNIČKO-HAJDUČKA PLEMENA ALTAJSKO-MONGOLSKE PASMINE ,NASTANJENIH NA DINARSKIM OSOJIMA I PRISOJIMA,SLJEDBENICI RIMSKE CRKVE .
  .
  PA JE VRIJEDNO PRATITI PEČARIĆEVA SAMOUKA ,HAJDUČKO-TRIBALNO-TALIBANSKA ISTRAŽIVANJA NA PODRUČJU NA KOJIMA ŽIVE STEPINČEVI KATOLICI VEĆ 12 STOLJEĆA I UVJEK SU IZLOŽENI NASILNOM POKUŠAJU MIJENJENJA GRANICE NJIHOVOG BIVSTVOVANJA , OPSTOJNOSTI I RAZVOJA OD STRANE ONOG TAMO ISTOČNOG SUSJEDA ,SRBINA,ALTAJSKO-AVARSKE PASMINE ČIJA KULTURA DVA STOLJEĆA ZAOSTAJE IZA NAŠE,STEPINČEVSKO KATOLIČKO- ALTAJSKO –HAJDUČKE ,DINARSKO-TRIBALNO ANTROPIDNE . I UPRAVO ZBOG TOGA SMO STALNO U PREPORIMA ,PA ČAK I U OTVORENIM RATOVIMA SA TIM BIZANTIJSKIM KONJUŠARIMA KOJI SE,POSLIJE SVIH NEUSPJEŠNIH RATNIH POHODA , SADA VEŽU NA NACIONALNE MANJINE PREKO KOJIH NASTOJE DESTRUIRATI KATOLIČKO-STEPINČEVSKU NARODNU HARMONIJU ŽIVLJENJA NA ČEMU NAM ZAVIDE , NE SAMO BIZANTIJCI VEĆ I AVGANISTANCI I MNOGI DRUGI U AFRICI I AZIJI, TE NAS OPTUŽUJU ZA GENOCID TVRDEĆI DA JE KATOLIČKI,ALTAJSKO-MONGOLSKI ,POHRVAČENI HAJDUK BIOLOŠKI RASISTA ZATO ŠTO SE ,UZ POMOĆ MAJKE CRKVE U HRVATA,ONAKO ,STEPINČEVSKI ,KRVOLOČNO, USPJEŠNO BRANIO OD ONE TAMO ,ZATUCANE ALTAJSKO AVARSKE PASMINE SA ISTOKA ,STOKE SITNOG ZUBA.

  MAKAR,STEPINČEVSKI HRAVATI NIKADA ,DO DANAŠNJIH DANA ,NISU PRIZNALI DA JE NJIHOV RATNIČKO-SIGURNOSNI EŠALON ,STANOVNICI DINARSKIH HAJDUKA, IZVORNI OGLED BIOLOŠKO-MONGOLSKE PASMINE KOJA SE DOSELILA NA OVE PROSTORE SA RIMSKIM ČETAMA I OSTALI DO PROPASTI TE CAREVINE KAO GRANIČARI, ALI NA OVOJ ZAPADNOJ ,KATOLIČKOJ,RIMSKOJ HEMISFERI ,KOJA JE MATERIJALNO NADMOČNIJA I KOJA JE U MOGUĆNOSTI PROBUDITI ,U TOJ ALATAJSKO-MONGOLSKOJ PASMINI ,SVA SVOJSTVA HOMO –EREKTUSA IZ DILUVIJA , NA ZADNJIM NOGAMA, KOJI SE SLUŽI RAZUMOM, NA KOJEM JE DANAS NAŠ ,TUĐAMANO-STEPINČEV AKADEMIK,POŠTOVANI PEČARIĆ, A KOJI JE SPREMAN NOGAMA GAZITI KORIJENE LJUDSKE HUMANOSTI,REKAO BI HEGEL.PA BI SE NA OSNOVU DANAŠNJIH ISTUPA ,POŠTVANOG,TUĐMAN-STEPINČEVSKOG SAMOUKOG AKADEMIKA MOGLO ZAKLJUČITI DA JE NJEGOVA SVIJEST UZNAPREDOVALA DO STUPNJA OPAŽANJA, ŠTO JE SAMOUKOG AKADEMIKA I POTAKLO NA OVO ISTRAŽIVANJE KOJE REZULTIRA PORUKOM ATLANSKOJ NAMJESNICI, PROFESIONALNOJ STJUARDESI , A SADA NA DUŽNOSTI NEIZABRANE PREDSJENICE HRVATSKE DRŽAVE , DA UVEDE U HRVATSKI POZDRAV = ZA DOM SPREMNI =KAO SLUŽBENI POZDRAV.
  I NIJE ZANEMARIVO KONSTATIRATI DA JE NA TOM PODRUČJU MNOGO ISTRAŽIVAČKI RADIO NAŠ DVOJAC PEČARIĆ-ARALICA, KOJI SU DOPRINIJELI TIM SVIM IZVIDIMA I NE TREBA ŽALITI IZGUBLJENO VRIJEME KOJE SU PROTRATILI U AKADEMIJI DOK SE NISU SNAŠLI I POČELI INTENZIVNO PROUČAVATI RAZLIKE IZMEĐU KOMUNISTIČKOG GRAĐANINA ,I NAŠEG KATOLIKA HRVATA ,TRIBALN O-ANTROPOIDNE SVIJESTI ,ALTAJSKO-MONGOSKE PASMINE ,GDJE SU UTVRDILI VELIKE RAZLIKE ,KAO NAPRIMJR IZMEĐU GOLDSTEINA I MILANOVIĆA ,NA JEDNOJ STRANI I SEBE SA SVOJIM PAJDAŠEM ARALICOM,BANCOM I LETICOM NA DRUGOJ STRANI. UTVRDILI SU VELIKU INTELEKTUALNU RAZLIKU ,ALI I NIZAK STUPANJ KATOLIČKOG DOMOLJUBLJA NA ONOJ TAMO KOMUNISTIČKOJ STRANI ZBOG ČEGA JE DVOJAC ODLUČIO DA TAKVE LJUDE ,KAO GOLDSTEINA I MILANOVIĆA PROKAŽU KAO OTUĐENE I NEPRIPADAJUĆE GRAĐANE NJIHOVOM SOJU.TO JE UTVRĐENO ,KATOLIČKO- AKDEMSKI I U TO SE NE TREBA SUMNJATI.A MORA SE ZNATI I TO DA AKEDEMIJU ,NJENU JEZGRU ,ČINE POTOMCI ALATAJSKO-MONGOSLKE PASMINE , JUČER HOMO-EREKTUSI NA ZANJIM NOGAMA A DANAS HOMO CILINDRIYACUSI .

  ZATO , KRIŽARSKI PORTALI =DNEVNO= I =KAMENJAR= STALNO IH PRIZIVA DA SVOJA TRIBALNO-ANTROPIDNA, ALTAJSKO-MONGOLSKA ,LOVAČAKO-KRVOLOČNA ZNANJA I SPOZNJE PRENOSE NA SVA POKOLJENJA TE KRVOLOČNE PASMINE ,KOJA ČINI JEZGRU RATNIČKO-KRVOLOČNOG BORBENOG KRILA ZAPADNOG KATOLIŠTVA, NA PODRUČJU DANAŠNJE HRVATSKE ,NEKADAŠNJE HABZBURŠKE LATIFUNDIJE . NARAVNO, TO ĆE BITI I JEDINI UVJET RAZMNOŽAVANJA KAKO BI SE KATOLIČKOJ CRKVI U HRVATA OSIGURAO DOVOLJAN BROJ KRIŽARSKIH ČANDALA KAO BRANITELJA.
  ZATO JE GOSPODINA PEČARIĆA I POTAKLO NA PISANJE OVAKVOG PLEMENSKO-PATRIJARHALNOG , DINRSKOG KATUNSKO-NAHIJSKOG USTROJA IZ POVIJESTI HAJDUČKO-MLETAČKIH VREMENA I DA GA OBJAVI U KATOLIČKIM PORTALIMA=DNEVNO= I =KAMENJARU=KOJEG ČITAJU SVI DINARSKI TRIBALNO-ANTROPIDNI TALIBANI ,SA DINRSKIH OSOJA I PRISOJA KADA DOĐU SA VJERNAUKA , I SVA KUKLUS-KLANSKA BULUMENTA NEŽENJA I BAKOVA IZ ONIKS I OKO TIH DVORA, KAKO BI DOKAZAO OPRAVDANOST NAŠE OPREZNOSTI PRED BIZANTIJSKIM KONJUŠARIMA.ODNOSNO ONIM TAMO, IZROĐENIM I NIMALO SLIČNIM, HRVATSKIM, ALTAJSKO-MONGOSKIM SUPLEMEN ICIMA.

  APATRIDU,AKADEMIKU, MORA SE PRIZNATI DA SE INTELEKTUALNO ,SA SVOJOM SVIJEŠĆU I RAZUMOM ,KOJI STOLUJE NA STUPNJU NESRETNE SVISTI,REKAO BI HEGEL, NASLONIO NA DUHOVNU OSTAVŠTINU , OCA KATOLIČKOG HOLOKAUSTA NA OVIM PROSTORIMA, OPATA,BISKUPA, EGZARHA ,STEPINCA, PA JE DIREKTNO UPRO PRSTOM U ONE ANTIKATOLIČKE I ANTI –ALTAJSKO-MONGOLSKE POVIJESNIČARE I POLITIČARE KOJI UVJEK ZAGORČAVAJU ŽIVOT SMJERNOG HRVATSKOG KATOLIKA,POTOMKA ALTAJSKOG RATNIKA I RIMSKOG GRANIČARA FALCIFICIRAJUĆI NJEGOVU POVIJEST POSTOJANJA , VJEROVANJA ,KULTURNIH I DRUGIH DOSTIGNUĆA I AUTOHTONOST ŽIVLJENJA NA OVIM PROSTORIMA . A SVE TO BAŠTINI HRVATSKI KATOLIK,POTOMAK ALTAJSKIH KONJANIKA,RIMSKIH GRANIČARA I RATNIČKIH OSVAJAČKIH HORDI U ALAŠI ZAPDNE KATOLIČKE,ZLOČINAČKO-PLJAČKAŠKE CRKVE . AFERIM ZA NAŠEG AKADEMIKA ,APATRIDA,KRIŽARA I DOMOLJUBA ,PEČARIĆA!!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Anonimno
  #5 Anonimno 15 prosinca, 2018, 23:13

  Kako to da opet nema komentara? Takve teme “ne zanimaju” branitelje, ha?

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code