3. BICIKLISTIČKI MARATON ZA KORNATSKE VATROGASCE

3. BICIKLISTIČKI MARATON ZA KORNATSKE VATROGASCE

26. kolovoza, 2016.

 

Devet godina nakon kornatske tragedije sjećanje još uvijek nije izblijedilo. Svoj doprinos tome svakako daju i biciklisti koji se već treću godinu okupljaju kako bi odali počast žrtvama najveće vatrogasne tragedije na ovim prostorima u posljednjih nekoliko desetaka godina.

3. Biciklistički maraton za kornatske vatrogasce održat će se od 26. do 28. kolovoza. Put je dug oko 400 kilometara. Vodi ih isključivo vlastiti entuzijazam i jedna žarka želja – odati počast vatrogascima poginulima 2007. godine u buktinji na Kornatima. Scenarij je to koji se već treće godine ponavlja u isto vrijeme – u vrijeme obljetnice kornatske tragedije. Želja je ove godine svakako jača nego ikad – maraton, naime, vozi rekordan broj biciklista, njih gotovo 130. Organizatori maratona, DVD Sesvetski Kraljevec i Biciklistički klub „Sutla“, ovakvu brojku nisu mogli ni zamisliti kad je ideja stavljena na stol prije tri godine.

Biciklistički se maraton vozi kroz pola Hrvatske i ujedinjuje vatrogasna i biciklistička društva čak šest županija. „Naravno da je ideja nastala upravo zbog obilježavanja obljetnice smrti poginulih vatrogasaca. No ovim bismo događanjem željeli odati počast i njihovim kolegama diljem zemlje koji se svakodnevno bore s prosječnom čovjeku nezamislivim opasnostima, a sve to kako bi sačuvali naše živote i našu imovinu. Svakog ljeta svjedočimo tome, a ni ovo ljeto nije bila iznimka“, dodala je Ana Marija, koja je i sama članica DVD-a već 22 godine.

Brojni sponzori priključili su se svojim doprinosima (Hrvatska poštanska banka, Udruga profesionalnih vatrogasaca Hrvatske, Grad Krapina, Marijan voće), a bicikliste će 26. kolovoza na startu ispred Arena Centra u Zagrebu u 7 sati ujutro ispratiti i gradonačelnik Bandić, te s njima odvoziti prvi dio etape. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code