KUP KREŠIMIRA ĆOSIĆA U ZADRU ĆE SE PAMTITI

KUP KREŠIMIRA ĆOSIĆA U ZADRU ĆE SE PAMTITI

20. veljače, 2016.

polaganje-vijenaca-na-spomeniku-kresimiru-cosicu-640x424
 
Hrvatska će dugo pamtiti sportski spektakl koji se igrao u čast jednog od najvećih košarkaša svih vremena Krešimira Ćosića. Kup Hrvatske koji nosi njegovo ime igrao se u njegovom rodnom Zadru. Supruga Ljerka, kćer Ana te unuk Borna s posebnim su emocijama uživali u rijetko viđenoj atmosferi na prepunom zadarskom Višnjiku u kojem je pobjedu odnijela momčad zagrebačke Cedevite. Više od 17 tisuća ljubitelja košarke upisalo se u sportsku povijest Hrvatske kroz dva dana završnice turnira.
Tribine su ispunile i brojne sportske legende i uglednici predvođeni košarkaškim legendama Dinom Rađom, Acom Petrovićem, Nikšom Prkačinom i Josipom Vrankovićem. Ponosan je bio predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza Ivan Šuker, posebni savjetnik Predsjednice Republike Hrvatske dr.sc. Tomislav Madžar, saborski zastupnik Josip Bilaver te Emil Tedeschi uživali su u atmosferi. Svaki koš s ovacijama su pratile i suorganizatorica turnira Zdenka Zrilić, bivše odbojkašice Vesna Jelić i Barbara Jelić Ružić, Majda Mikulandra i brojni drugi.
 Spektakl u Zadru sa zanimanjem se pratio u cijeloj Hrvatskoj kao i zemljama regije. Više od 130 novinara izvještavalo je o neviđenoj ljubavi prema košarci, a po prvo puta u povijesti Kupa on se mogao pratiti na čak šest web platformi.T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code