U HAAGU ZAKLJUČILI DA NIJE BILO PROPUSTA

U HAAGU ZAKLJUČILI DA NIJE BILO PROPUSTA

2. siječnja, 2018.

 

 

Tko je kriv što je hrvatski general i mučenik Slobodan Praljak tijekom izricanja presude (29. studenoga 2017.) u Haagu pred milijunskim auditorijem popio otrov i – umro? Stručna istraga koja je provedena nakon ovog čina, utvrdila je da nije bilo nikakvih propusta ili manjkavosti u pravnom okviru Haaškog suda, pa prema tome nitko nije kriv. Suci koji su vodili ovu istragu u svom su priopćenju naglasili da“nisu utvrdili nikakve propuste ili manjkavosti kad je riječ o tretmanu zatvorenika u UN-ovom zatvoru i sudu“, pa prema tome nisu predložili ni nikakve promjene pravila i propisa! Jedino su među ostalim dali preporuku da se ubuduće veća pozornost posveti pretraživanju posjetitelja, ali i ćelija zatvorenika, da čuvari odu na tečajeve i da se uvede 30-minutno odlaganje televizijskog prijenosa izricanja presuda.

Hoćemo li i preko toga preći kao spužvom preko ploče? Kako nitko nije kriv? Gdje je tu prije svega moralna odgovornost predsjednika suda, zar on po tzv. zapovjednoj odgovornost ne bi trebao barem ponuditi ostavku ili snositi neku kakvu-takvu odgovornost? Kako se moglo dogoditi da na izricanju presude pored osumnjičenika nije sjedio ni jedan policajac, a osim toga gdje su u tom trenutku bili zdravstveni djelatnici? Došli su s relativno velikim zakašnjenjem i to nisu „trčali“ već su se „šetali“ od ulice gdje su parkirali automobil prve pomoći do zgrade suda. Što bi bilo da se možebitno u zgradi suda tijekom izricanje presuda dogodio neki još „teži“ incident, a liječnika i zdravstvenog osoblja –nema?

Kad je predsjednik suda čuo da je general Praljak popio otrov umjesto da je vikao „pozovite liječnika“ on je mirno mahao rukom i tražio da spuste zastor!

Sva sreća što smo to imali prigode vidjeti putem malih ekrana, jer u protivnom ne bismo vjerovali, je li to bila tragedija ili komedija Haaškog suda?

Republika Hrvatska bi morala tražiti da netko odgovara za ovaj strašni i nesvakidašnji incident, a ne samo preko tog prijeći kao voda ispod Savskog mosta!

Nije istina da nitko nije kriv i da nije bilo propusta!

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) T

3 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Slavko
  #1 Slavko 2 siječnja, 2018, 20:11

  Što ste se uhvatili za naslov. Čitaj tekst! U tekstu sve lijepo piše. Gdje su komentari generala, branitelja, vlade i drugih?

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Anonimno XX
  #2 Anonimno XX 2 siječnja, 2018, 12:43

  kakav to PRPUST u naslovu….neka nova gramatika i pravopis..

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Anonimno
  #3 Anonimno 2 siječnja, 2018, 11:36

  Pa kod nas opće nema propusta niti krivice u sUstavu.
  Svakog se sumnjići, a nitko nije kriv.
  Kakva im je to služba osiguranja..Ak je tak u zatvorima kak je u ostalim ustanovama

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code