POČAST GENERALU BRODARCU

POČAST GENERALU BRODARCU

14. srpnja, 2021.

 

Dok su se okupljanjem kod osječkoga istražnoga zatvora, gdje je bez ikakva dokaza krivnje 1945. Titova Udba smaknula 87 slavonskih građana, članovi žrtvoslovnih udruga Osijeka s predsjednikom “Hrvatskoga domobrana” Markom Krznarićem na čelu prisjetili su se tragičnoga događaja 13. srpnja 2011., kada je u tijesnoj ćeliji preminuo teški srčani bolesnik, utamničeni policijsko-vojni general Đuro Brodarac.

Na dane nečasnih haških sudskih sumnjičenja i onih dužnosnika tadašnjih hrvatskih vlasti s nasljednom Sanaderovom premijerkom Jadrankom Kosor, te smrti šefa ratne sisačko-moslavačke policije i generala Đure Brodarca, prisjetili su se u nedjelju prije podne vijencima, cvijećem, svijećama i zajedničkom molitvom kod posljednjega počivališta istaknutoga domoljuba i prvoga, dugovječnoga župana Siska, Banovine i Moslavine, ratni suborci, prijatelji i poštovatelji.

Uz molitve vlč. Saše Jozića, upravitelja župe sv. Antuna Padovanskoga u Odri Sisačkoj, komemoraciji na groblju “Viktorovcu” nazočili su: novi župan Ivan Celjak i njegov zamjenik Mihael Jurić, članovi i dužnosnici HDZ-a, te Hrvatskoga nogometnog saveza.

Svetu misu zadušnicu predvodio je uvečer biskup sisački mons. dr. Vlado Košić. (J.F.) T

19 komentara

Uskoči u raspravu
 1. FRANO-MARXISTA
  #1 FRANO-MARXISTA 24 srpnja, 2021, 20:45

  DURI BRODARCU,O KOME NUDIM UMJESTO VAŠE KATOLIČKO-KLERIKALNO-USTAČKE POČASTI ,TREBA PONUDITI ,NJEMU I TUĐMANU ,MILOŠEVIŽU I NJIHVIM DOGLAVNICIMA ,KONOPAC OKO VRATA KAO SIMBOL DRUŠTVENE PRAVDE,SLIJEDI MOJ KOMENTAR;ĐURO BRODARAC ,CERIBAŠA USTAŠKIH ZLOČINA U SISKU.
  SISAK I NJEGOVI KATOLIČKI ZLOČINI USTAŠKE PRAKSE.
  O TIM ZLOČINIMA JAVNO SE ZNALO I PISALO U DOBA TRAJANJA RATA, U VIJESNIKU ,FERAL-TRIBUNEU I HRVATSKOJ LJEVICI.SVE HRVATSKA JAVNA GLASILA KOJA NISU IMALA NIKAKVIH TENDENCIJA DA SE OPREDJELE NA STRANU ZARAČENIH ZLOČINAČKIH RELIGIJA,PA SU NJIHOVA PISANJA BILA KOREKTNA ,SA SVRHOM DA SE UTJEČE NA JAVNOST KAKO BI SE ZAUSTAVILI ZLOČINI. ALI IH NITKO NIJE POKUŠAO ZAUSTAVITI ,PA SE NA KRAJU ,POSLIJE RATA ,KONSTATIRALO DA JE SAMO U SISKU,POGUBLJENO 6OO SRBA ,SAMO ZATO ŠTO SU BILI SRBI I IMALI NEKU UŠTEĐEVINU I NEPOKRETNU IMOVINU. LEŠEVI SU SE OTKRIVALI U RUKAVCIMA KUPE I KORANE I U MEDENOM,MISLIM DA SE TAKO ZVALO NEKO LIJEČILIŠTE. MAKAR SE ZNALO TKO JE UBIJAO I PLJAČKAO MIRNE GRAĐANE SISKA ,OTVORENO SU IMENOVANI POJEDNICI,U NAVEDENIM GLASILIMA ,ALI NACIONALISTIČKO-KLERIKALNO-STEPINČEVSKA HISTERIJA SE NIJE DALA ZAUSTAVITI. DUGO SE POSLIJE RATA,PROSTO ,OTEZELO POKRENUTI ISTRAGU I KAZNITI TE ZLOČINCE USTAŠKO-STEPINČEVSKOG DUHA I NAUMA.NA KRAJU SE ISPOSTAVILO DA JE ĐURO BRODARAC GLAVNI KRIVAC,PA GA SE I UHAPSILO. MEĐUTIM ,ĐURO JE UMRO ,NE ZNAM KAKVOM SMRĆU,DA LI NASILNOM ILI NORMALNOM ,ALI SE SA NJEGOVOM SMRĆU UGASIO I ZAHTJEV ZA DALJOM ISTRAGOM I PRONALASKOM KRIVACA,ZA UBIJANJE MIRNI SISAČKIH GRAĐANA ,SAMO ZATO ŠTO SU BILI DRUGI I DRUGAČIJI.

  DAKLE ,SISAK JE IZMEĐU PAKRAČKE POLJANE ,VUKOVARA I ZAGREBAČKOG VELESAJMA PONIO OREOLU POJEDINAČNIH MJESTA KOJE KRASI ZLOČIN PROTIV ČOVJEČNOSTI ,KOJI JE ZAVRIJEDIO ,NE MEĐUNRODNI SUD U HAGU,NEGO ONAJ SUD U NIRBERGU, JER SU POČINJENI ZLOČINI GENOCIDNE NARAVI I SA SVRHOM KAVKA JE VLADALA U DOBA NACIZAMA I III-ĆEG REICHA.
  PA MI GRAĐANI DANAŠNJE HRVATSKE ,NJIE KASNO ,OČEKUJEMO SUDSKI PROGON ZLOČINACA ,A I VRIJEME JE .SVE SE SADA MOŽE UTVRDITI BEZ DA SE UČINI BILOKAKVA NEPRAVDA PREMA IKOME U SPORU ,JER SU SE STVORILI SVI UVJETI ,BEZ PREDRASUDA . IPAK SE DA KONSTATIRATI DA JE TOMU SVEMU KUMOVALA ,KAO I 1941 GODINE, ZLOČINAČKA ,STEPINČEVSKA ,KRVOLOČNA CRKVA .

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Marija Magdalena
  #2 Marija Magdalena 21 srpnja, 2021, 15:08

  Pozdrav pozdrav svima vama. Zovem se Marija Magdalena, samohrana sam majka 3 djece, želim podijeliti opipljivo svjedocanstvo o tome kako sam od bogobojazne žene, gospode Vladimire Franke, dobila zajam od 50,000 eura pod 3%. Ako vas zanima dobivanje zajma molimo kontaktirajte ga. Uvjeravam vas da je sigurno, hvala. E-adresa: ([email protected])

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code