BROD ĆE SE POLAKO POTAPATI I KONTROLIRAT ĆE SE SPAŠAVANJE

BROD ĆE SE POLAKO POTAPATI I KONTROLIRAT ĆE SE SPAŠAVANJE

6. ožujka, 2017. 2 komentara

 


Tako da će se strogo paziti i nadzirati tko se može spasiti, jer većina se treba utopiti, tako da pri tome još moraju platiti taksu kolika im se odredi ineče će umirati godinama, u mukama, neizvjesnosti, bez poštivanja, uvažavanja i mogućnosti zaposlenja, dakle egzistencijalne budućnosti. Prilično loš svršetak očekivanja rješenja, po uzoru na rasne zakone i rješenje židovskog pitanja

Napisao: Šefik Orlić, predsjednik HBPS-a

Da u Hrvatskoj nema plana, da, ali ima srama, sada treba biti jasno i onom zadnjem apolitičnom građaninu Lijepe naše, koji se u politiku ne petlja, ali bi da od nje dobro profitira, opušteno živi.

Sve više se širi anarhija, apatija, netolerancija, neuvažavanje drugoga i drugačijega, pri čemu prednjače čelnici stranaka na čelu Vlade RH i Državnog hrvatskog Sabora. Mislite da je ovo prozivka, neodgovorno ljepljenje etikete? E pa griješite, nije ovo naša izmišljotina to je osobno njihov način i stil upravljanja da sada prokazan na više načina. Prvi je odobravanje plagiranja, drugo je pokušaj promjena sadržaja sistemtizacije radnog mjesta i natječaja prilagođenog nekome određenom, a pri tome sve što drugi u Saboru predlože dovode u pitanje i ne usvajaju. To se u narodu zove kako siješ tako ćeš žeti ili još slikovitija tko se maća laća od maća i strada(pogiba).

Političari osvojeni od stvarnosti

Kako je moj dobar prijatelj napisao cijeli esej o postavkama programa i navikama koje se uspostavljaju u našem društvu, našao prekrasan opis i naslovio knjigu “Društvo umanjene vrijednosti”, fantastično naznačen sadržaj eseja, ja dodajem i oštećenih političara. Prilično je zamorno doživljavati svakodnevno umanjivanje vrijednosti društva, koje provode oštećeni političari, jer se iz aviona vidi kako su zaljubljeni u sebe i vlast koju zlorabe, odvojeni od stvarnosti. Nemilice pokazuju koliko su oštećeni, kako djeluju stihijno bez plana i srama. E, neće biti tako, to mi mislimo da je bez plana, bolje rečeno; točno je da je sve bez plana, ali plana koji će za građane biti dobro i bolje, izglednije, pravednije. Upravo se to ne događa, jer oni imaju plan i to pakleni plan, kako brod polako potapati i kontrolirati spašavanje, tako da će se strogo paziti i nadzirati tko se može spasiti, jer većina se treba utopiti, tako da pri tome još moraju platiti taksu kolika im se odredi ineče će umirati godinama, u mukama, neizvjesnosti, bez poštivanja, uvažavanja i mogućnosti zaposlenja, dakle egzistencijalne budućnosti. Prilično loš svršetak očekivanja rješenja, po uzoru na rasne zakone i rješenje židovskog pitanja. To se sve radi svome narodu, svojim državljanima, poreznim obveznicima koji finaciraju svije krvnike. Pustili su duha iz boce, sad se niti ne čude jer neznaju iz koje je boce pobjegao. Predlažemo im, da izglasaju u Saboru, tamo gdje ne izglasavaju zaduživanje naroda, da izglasaju zakon koji će regulirati zapošljavanje svih državljana, građana RH u državna, javna i gradska poduzeća.

Time bi se se ostvarila puna zaposlenost, nebi bilo nezaposlenih, svi bi imali prihode. Građani rade, a proračun se puni, nema ovršenih, nema neplaćenih nameta, nema zavisti da se je nečiji brat zaposlen u državnoj – gradskoj firmi, jer sam i ja u takvoj firmi.

Ima srama

Nekako se razmišljam, kako sve ne nazivaju moj hrvatski narod, ali nedavno jučer se pojavio pojam kukavički narod. Narod koji priča po kafićima, hodnicima ustanova, ali ne i kod zrinjevačkog paviljona, gdje se treba masovno javiti. Doista je ne samo kod političara nego i kod naroda nešto u glavi. Ima srama taj narod, srami se narod, svoga izbora, ali nitko neće priznati da je baš on pogriješio u izboru, srami se narod da im to rade zna se njihovi, srami se narod toliko da odbija redovnom procedurom dozvoljenim političkim djelovanjem mijenjati stanje. Narod se srami da mu bezočno lažu, štiteći brata. Pa on je nezaposlen. Pa dobro što onda, koliko njih je nezaposleno po nekoliko i desetaka godina, nije mu pružena niti prilika, a izvora prihoda nema, jer mu se onemogućava. Pokušavaju mnogi čamcima koji se od milja zovu privatna inicijativa mali poduznik, isploviti i do druge obale doploviti, ali im se nedaju ispravni resursi, tako da su unaprijed osuđeni na potapanje. Brod koji tone se nadzire i prati se tko se može spasiti, njemu je dozvoljeno i drugoga potopiti jer ima brata koji mu s brodom barata. Gradonačelnik u odlasku zove k sebi, ne sebi u svoj dom ili svoju firmu koja je na vjerometini tržišne utakmice, nego za naše novce, našu imovinu nudi bez srama. Koliko branitelja i obitelji poginulih branitelja, ima takve pozive, kolika je briga za njih, koji su stvarali slobodu, da bi se sada sramili zbog političara.

Gradonačelniče i oštećeni političari u Republici Hrvatskoj srami te se, sram vas bilo!

ISTINA I DOMOVINA!

HRVATSKA BRANITELJSKA PUČKA STRANKA T

 

 

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Black Jack
  #1 Black Jack 6 ožujka, 2017, 18:04

  Prvo bi trebalo zatražiti demonstracijom zabranu Veliko partizansko četnikovanje lažnim popisom žrtava Jasenovca.
  To niti je bio logor a kamoli smrti.
  To je bio zatvor iz kojega su ljudi nakon održane kazne otpušteni kući!
  Nikakvoga proboja logoraša tamo nije bio.
  Najviše poubijenih za vrijeme NDH su bili ustaški čuvari.
  Tek nakon rata je antifašističkoj mafiji i četnicima služio za pedofiliju, te su djecu i žene nakon tpga poubijali.
  Kako je rekao šumski maršal: trebe četničke pedofile pustiti da se iživljavaju!

  Hrvatskom branitelju je dužnosti blokirati sve ceste dok kod se taj mit velebne srbije u Jasenivcu nije srušio!

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Putnik
  #2 Putnik 6 ožujka, 2017, 06:21

  Iz idite na ulice trgove .Napravite proteste Hrvatska Hrvatima a nakaze u ludnicu.

  Odgovorite na ovaj komentar

<

*

code