NAJNOVIJE NA PORTALU

189. SAMOBORSKI FAŠNIK U FILMSKOM STILU

189. SAMOBORSKI FAŠNIK U FILMSKOM STILU

14. siječnja, 2015.

fasnik2015_vizual_web

Samobor će se pretvoriti u filmski grad za vrijeme 189. izdanja Fašnika, a program će se odvijati u znaku poznatih filmskih uspješnica. Tome će pridonijeti i posebno osmišljeni plakati iz kreativne radionice dvojca Niko Barun i Nik Titanik (Nikola Plečko), a fašničke će se spelancije od 6. do 17. veljače u Samoboru odvijati pod geslom “Let iznad Srakinog gnezda”.

Ovogodišnji 189. Samoborski fašnik najavljen je na konferenciji za medije u restoranu Samoborska klet (koji je oživio duh serije „Allo, Allo“), na kojoj su direktorica samoborske Turističke zajednice Zdravka Škugor Ferdebar i zamjenica gradonačelnika Grada Samobora Sanja Horvat Iveković pozvale sve na crveni tepih Slobodne fašničke republike, istaknuvši da je ponovno pripremljen bogat zabavan program i brojni sadržaji u kojima svatko, od djece do onih najstarijih, može naći nešto za sebe.

Direktorica TZGS Zdravka Škugor Ferdebar naglasila je kako će se programi odvijati na 5 lokacija, a uz program na glavnoj pozornici, tijekom Fašnika održavaju se SRAKAfest (likovne radionice i predstave za djecu), Srakotrk, ETNOcest (tabori mjesnih odbora), a na klizalištu u subotu 7. veljače Metloboj i Krafling (curling s demižonima). Bit će tu i zvijezde hrvatske estrade, između ostalih, Vatra, Stampedo, Mario Huljev, Ivana Radovniković, a iz inozemstva stižu The Frajle – rekla je Zdravka Škugor Ferdebar. Zahvalila je svim pokroviteljima, sponzorima i medijima što ih podržavaju i ove godine. Fašničkim spelancija tradicionalno će se pridružiti i ugostitelji sa svojim prigodnim dekoracijama i programima.

Fašnički likovi Princ, Sraka i Fiškal (Sudec je ovaj put bio opravdano odsutan), poručili su kako je njihova kampanja uspostave vlasti u Slobodnoj fašničkoj republici počela kada i ona u susjednoj Hrvatskoj pa su već prikupili dovoljno potpisa u akciji Otisak nam daj. No, istaknuli su da primopredaja vlasti na Fašniku neće biti u znaku drame već komedije. One koji se maskiraju očekuju svakodnevne nagradne igre na pozornici i u ugostiteljskim objektima.

Organizator 189. Samoborskog fašnika je Turistička zajednica grada Samobora, uz suorganizaciju Pučkog otvorenog učilišta i Komunalca Samobor, pokrovitelji su Grad Samobor, Hrvatska turistička zajednica i Zagrebačka županija.

Sve informacije o Fašniku mogu se naći na službenoj web stranici www.fasnik.com kao i popularnim društvenim mrežama.

 

Press služba Samoborskog fašnika T

4 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Anonimno
  #1 Anonimno 15 siječnja, 2015, 00:54

  Kako je javno izjavio onaj pop katolički i to svojim puni imenom i prezimenom da je pok.Franjo Tuđman glavom platio nakon što je voodo lutka sa njegovim likom izbodena sa tisuću igala na samoborskom fašniku u tome smislu treba sagledati i okolnost što je u samoboru glavom platio i kvazi egzorcist fratar Zvijezdan Linić.I nisu slučajnost ova dva mrtva tijela vezana za samobor .Biti će ih naime još i još.Naime izboli su tamo sa nekoliko stotina igala i komunjaru Slavka Linića ,zemljaka fratrovog te je on promtno nakon toga PRDXNUO iz vlade RH.Koji je slijedeći GROBNIČAN iz okolice Rijeke na redu da ga na samoborskom fašniku izbodu tek preostaje da vidimo..JA ZNAM a vi ostali tek ćete saznati….

  Odgovorite na ovaj komentar
  • Anonimno
   Anonimno 15 siječnja, 2015, 01:17

   Uporno sam naime punih 5 godina svakodnevno ,intenzivno boravio u gradu Samoboru, plaćajući hotelske sobe ,čekajući, trateći vrijeme na kremšnitama u lokalu ” u prolazu” kao i u krčmi ” pri gabreku” čekajući fratra Linića ,svojega zemljaka iz primorja da mi se pridruži da ja njemu skrenem pozornost da njegova theologija nije dostatna onoga čime se on bavi a to je ” istjerivanje demona”!….Naravno fra Zvijezdana Linića nikako nisam uspio sresti te je on naknadno, božjom voljom, svojom glavom platio zadiranje u božju volju.Demoni naime na ovome svijetu djeluju božjom voljom te je fra Linić svojim” istjerivanjem “istih zadro upravo protiv te božlje volje.Nije njega uspio spasiti niti uzoriti BLUDNIIK PRDOFI LČINA , po Jeleni Brajša ,bodul sa otoka Krka nadbiskup zagrebački Josip Bozanić

   Odgovorite na ovaj komentar
   • Anonimno
    Anonimno 15 siječnja, 2015, 01:32

    Nadovezano na predhodni post… ako ikada hrvatske tajne službe postignu svoj status neovisnosti o bilo kojoj politici tada će krenuti istraživati sve tajne podzemne hodnike ispod zagrebačke katedrale koji nikada u poslijednjih 25 godina nisu službeno istraženi tada će se uvjeriti u ono što se zove “OZNA SVEZNA I DOZNA”nakon nalaza potvrđenim po sudski ovlaštenim forenzičarima ima uzoriti kardinal bozanić će biti JAVNO OBJEŠEN upravo tamo u Mesničkoj ulici gdje je njegova INKVIZICIJA u srednjem vijeku spaljivala VJEŠTICE …kojoj populciji PEDOFILČINA BOZANIĆ i sam pripada….no ipak on nosi ZLATNI KRIŽ….bog da mu grijehe prosti,

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code