15 GODINA CIVILNOG DRUŠTVA U HRVATSKOJ

15 GODINA CIVILNOG DRUŠTVA U HRVATSKOJ

7. rujna, 2018.

 

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva u ovoj godini obilježava 15 godina djelovanja i sustavne podrške razvoju civilnoga društva u Republici Hrvatskoj te 6 godina djelovanja kao Posredničko tijelo razine 2.

Regionalna obilježavanja održat će se u Opatiji (10. i 11. rujna 2018. godine), Šibeniku (25. i 26. rujna 2018. godine), Varaždinu (22. i 23. listopada 2018. godine) te Vukovaru (25. i 26. listopada 2018. godine).

Regionalno dvodnevno obilježavanje 10. i 11. rujna u Opatiji održat će se u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner, ul. Pava Tomašića.

Svečano otvorenje započet će 10. rujna u 11:00 sati uvodnim pozdravima upraviteljice Nacionalne zaklade gđe Cvjetane Plavša-Matić te ministra rada i mirovinskoga sustava g. Marka Pavića.

Nakon svečanog otvorenja slijede uvodni paneli o važnosti podrške razvoju civilnoga društva kroz nacionalno financiranje i ESF, izlaganja o prioritetima društvenog razvoja u Republici Hrvatskoj u idućih 5 godina o kojima će govoriti: gđa Nada Trgovčević Letica, načelnica Sektora za pripremu i provedbu projekata Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020., gđa Helena Beus, ravnateljica Vladinog ureda za udruge, gđa Helga Može Glavan, upraviteljica Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnoga društva, gđa Marija Boltek, zamjenica upraviteljice za razvojne programe u Nacionalnoj zakladi. Svi sudionici imat će priliku za interaktivno sudjelovanje radom u skupinama kroz strukturirane razgovore za radnim stolovima koji će biti raspoređeni po tematskim cjelinama.

Drugi dan prvog regionalnog događanja održat će se četiri važna predavanja: Informacije o mogućnostima financiranja organizacija civilnoga društva iz nacionalnih izvora, EU fondova i kroz prekogranično doniranje o kojim će govoriti gđa Cvjetana Plavša-Matić, upraviteljica Nacionalne zaklade i g. Luka Bogdan, zamjenik upraviteljice za EU programe. Komunikacija i odnosi s javnošću u digitalnom dobu također je tema o kojoj će sudionicima govoriti g. Boris Hajoš, savjetnik za odnose s javnošću

U drugom dijelu dana gđa Danijela Stepić iz Ministarstva financija održat će predavanje na temu Kvalitetno pravljanje u organizacijama civilnoga društva u kontekstu korištenja EU fondova a g. Mladen Nakić iz Ministarstva uprave govoriti će o Uredbi o zaštiti osobnih podataka (GDPR) u organizacijama civilnoga društva. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code