14. SVIBNJA ROĐEN FRANJO TUĐMAN

14. SVIBNJA ROĐEN FRANJO TUĐMAN

14. svibnja, 2015.

tudjman

Na današnji dan (14. svibnja 1922, u Velikom Trgovišću) rođen je prvi hrvatski predsjednik, vojskovođa i pobjednik hrvatskog Domovinskoga rata dr. Franjo Tuđman. I umjesto da govorimo o njemu, o stvaranju slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države, neprestano se priča o jednom od najvećih zločinaca – Josipu Brozu Titu. Broz je stvorio Jugoslaviju, a Tuđman Hrvatsku. Tijekom Domovinskoga rata borili smo se protiv Tita i Jugoslavije. Međutim, neki uporno žele prikazati ovog zlikovca kao časnu i poštenu ličnost. To je u najmanju ruku smiješno, tim više što ne postoji ni jedna država u svijetu koja je propala, a da je njezin čelnik bio moralna vertikala. Stoga, Tita, bez obzira što je već odavno mrtav, treba osuditi, baš kao i njegovu jugoslavensku politiku, koja je dovela do desetina tisuća mrtvih i do ratne štete kakva se ne može ni zamisliti. Neki kažu da je on imao i dobrih strana. A tko ih nema? Čak su i najveće ubojice to imale. No, dok se ne osudi lažna i propala politika Josipa Broza, dok se ne maknu ulice i trgovi s njegovim imenom, dok se u Kumrovcu u njegovu čast ne prestaju „igrati srpska kola“ mira ne će biti. Zar nije smiješno i neshvatljivo da Tito u Zagrebu ima najljepši trg, a da se po Tuđmanu zove neka zapuštena livada? Tuđman nema ni svoj spomenik u glavnome gradu. A već se odavno njegovim imenom trebala zvati i zračna luka Pleso.

Nekoliko godina prije smrti, Tuđman je rekao: „Prema tome, draga braćo i sestre, imamo na čemu graditi svoju povijest, imamo zašto biti povijesni i čuvajmo to što smo stvorili. Znajmo da je naša sudbina samo u našim rukama. Neka nam živi jedina i vječna Hrvatska!“

Tuđmanovom zaslugom oslobođena je i stvorena hrvatska država. Koliko će još vode proći Savom ili Dravom dok neki shvate što nam je značio ovaj čovjek. Većeg državnika nismo imali u svojoj povijesti. Da je kojim slučajem još malo poživio vjerojatno nikada „crveni vragovi“ ne bi ugrabili vlast.

Stoga, sretan Vam rođendan, dragi Junače hrvatskog Domovinskoga rata!

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskoga rata 91. (UHBDR91.)T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
  1. DON
    #1 DON 16 svibnja, 2015, 23:18

    Nek na večno živi uspomena na slavnu JNA i našega najmlađega generala pok. Franje Tuđmana koji je svojim predanim služenjem jugoslovenskoj misli reči i delu ostvario naš vekovni san tj. podložnost Hrvatske jugoslovenskoj misli reči i delu…HVALA MU ZA VEKE VEKOVA,takođe i njegovim najbližim saradnicima….živima kao i onima koji su u međuvremenu umrli….!

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code