HSP POZIVA: DAJMO POTPORU VELJKU MARIĆU!

HSP POZIVA: DAJMO POTPORU VELJKU MARIĆU!

19. kolovoza, 2014.

Veljko-Maric

Danas se HSP obratio javnosti priopćenjem u kojem se osvrnuo na poziv hrvatskog branitelja Veljka Marića zatočenog u srbijanskom zatvoru i zatražio angažman hrvatskih institucija s ciljem njegovog dolaska u Hrvatsku.

Hrvatska stranka prava je u nekoliko navrata reagirala i pozivale sve hrvatske institucije, od Vlade RH, predsjednika RH i svih bitnih čimbenika u Republici Hrvatskoj da učine dodatne napore i naprave  sve što je potrebno da hrvatskog branitelja i uznika u srbijanskim zatvorima Veljka Marića vrate u  Hrvatsku. Tražili smo da  slučaj Veljka Marića bude temeljno pitanje prilikom svih susreta koje je sa srbijanskim predsjednicima ili premijerima imali predsjednik RH Josipović ili predsjednik Vlade RH Milanović.
Podsjećamo hrvatsku javnost da je Veljko Marić otet na bugarsko – srbijanskoj granici i u montiranom sudskom procesu  kakvi se još vode u Sjevernoj Koreji, te nevin osuđen na 12 godina robije. Primjenom zakona po kojima Srbija ima pravo suditi za događaje u drugim državama protiv državljana  tih država, što svakog  hrvatskog branitelja dovodi u  nepovoljan položaj ukoliko se nađe u situaciji u kojoj se našao Veljko Marić. 

Jučer se Veljko Marić javio iz zatvora koristeći pravo telefonskog razgovora i nazvao istaknutog branitelja, HOS-ovca i člana HSP-a Damira Markuša-Kutinu i preko njega upozorio hrvatsku javnost o svom statusu i položaju  u srbijanskom zatvoru u kojem je nevin zatočen već 4 godine.
Sve što traži  je premještaj u Hrvatsku i pošteno suđenje koje u Srbiji nije imao, a bio bi bliže i obitelji koja troši posljednje novce za odlazak u posjete u Srbiju.

Hrvatska stranka prava apelira na sve koji mogu pomoći i još jednom poziva sve institucije hrvatske države, ministre (pogotovo ministre branitelja i pravosuđa), premijera, predsjednika Republike Hrvatske da iskoriste sve mogućnosti i pomognu nevino osuđenom branitelju Veljku Mariću.
HSP također poziva sve udruge proistekle iz Domovinskog rata da se javno angažiraju i daju svoju javnu potporu i pomoć ovom pozivu za oslobađanje Veljka Marića iz srbijanskog zatvora. T

2 komentara

Uskoči u raspravu
  1. Netko
    #1 Netko 24 siječnja, 2015, 21:13

    HSPu….. i što ste vi čekali tolike godine uputiti javni poziv ,uostalom što vas brige za srpskoga uznika kada se poradi njega nije uzdigao još jedan šator u Savskoj.Ma koga u Savskoj brige za Marića..bit će Jelena Lovrić da je u pravu.Gledaj sebe i svoje kljuse a onoga koga nema bez njega se može….

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code