BOSUTSKI BEĆARI NA VINKOVAČKIM JESENIMA

BOSUTSKI BEĆARI NA VINKOVAČKIM JESENIMA

15. rujna, 2022.

Bosutski bećari  traju barem pola života, sinonim su za Vinkovce, a ime grada pronose četiri desetljeća. Iako danas u malo izmijenjenoj postavi, kroz bend je tijekom svih ovih godina prošlo vrlo malo glazbenika. Vjerojatno su jedan od rijetkih sastava s ovih prostora koji toliko dugo traje potvrđujući kvalitetu i želju publike. To što su u tamburu posljednjih godina ukomponirali moderniji pop zvuk, nisu pogriješili. Draž je ostala, a dobili su i novu publiku. Da su odrasli uz Janiku Balaža i Zlatne Dukate potvrdit će na slavljeničkom koncertu evergreenima “Dadino špencle” i himnom ravnice – Mađerovom, vinkovačkom, najskupljom “I kad umrem pjevat će Slavonija.”

“S nestrpljenjem očekujemo vinkovački koncert jer najteže je, ali i najljepše izaći pred domaću publiku. Za nas je ovo zbilja veliki događaj, imamo tremu veću nego bile gdje, ali to je ona pozitivna trema u želji da se našim Vinkovčankama i Vinkovčanima predstavimo u najboljem svjetlu, donesemo sve ono što smo kroz sve te godine radili i najvažnije da im bude lijepo na koncertu”, najavljuje frontmen Dalibor Trabak poznatiji kao Trale pozivajući na večerašnji koncert.

Stići će im i najmiliji gosti, od kolega koji su s njima nekada svirali Dragutina Zeljkovića Caneta i Ivana Šebalja do Ivice Ivankovića, poznatijeg kao Pele, a koji će ovim koncertom službeno završiti glazbenu karijeru što mu je, kaže, bila velika želja.

“U san mi dođu tambure”  u pratnji Bećara otpjevat će Željko Piperković Pipe, a vrhunac slavljeničkog koncerta zasigurno će biti gost, veliki prijatelj Bosutskih bećara i prvi bariton hrvatske klapske pjesme Tomislav Bralić iz klape Intrade. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code