ABH: TKO ĆE SNOSITI POSLJEDICE ZBOG ULASKA HRVATSKE U EU?

ABH: TKO ĆE SNOSITI POSLJEDICE ZBOG ULASKA HRVATSKE U EU?

28. srpnja, 2014.

vesna pusic-epa Custom

Ulazak u članstvo Europske unije Hrvatskoj donosi ogroman proračunski minus koji prema analizi HNB iznosi približno 4 milijarde kuna. Nažalost taj minus je tek dio izravne štete koju će Hrvatska pretrpjeti  jer  su ovom analizom obuhvaćena samo neposredna davanja u proračun EU kroz članarinu i razne obavezne fondove. 

U ovoj analizi ne vide se gubici koje svakodnevno trpe hrvatski gospodarstvenici  koji se zbog nelojalne konkurencije teško probijaju na EU tržište, a na domaćem tržištu guše ih jeftini proizvodi koje se nekontrolirano uvoze zbog ukidanja carine prema zemljama članicama EU. Izvoznici koji zbog primjene zajedničke trgovinske politike EU-a ostaju bez tržišta u zemljama članicama Cefte na koje su do sada uspješno izvozili svoje proizvode, sve više zatvaraju svoje proizvodne pogone u Hrvatskoj i otvaraju ih u nekim drugim državama, a posljedica toga nije samo manje uplata u državni proračun nego i gubitci radnih mjesta i povećanje ionako prevelike nezaposlenosti u Hrvatskoj.

U izračunu štetnosti ulaska Hrvatske u EU postoji još niz poražavajućih podataka koji se ne odnose samo na gospodarstvo nego na hrvatsko društvo u cjelini, a na koje smo upozoravali hrvatsku javnost, no naš glas bio je zaglušen propagandom koju je provodila vladajuća politička elita. Danas kad istina izlazi na vidjelo nitko od tih ljudi ne snosi posljedice za  svjesno obmanjivanje hrvatskog naroda, nego uživaju u visokim apanažama i drugim pogodnostima koje im se isplaćuju iz državnog proračuna neovisno što su ga upravo oni doveli pred totalni kolaps.

Vesna Pusić prijetila je hrvatskim umirovljenicima kako neće imati za mirovine ako ne glasaju za ulazak Hrvatske u EU, a danas mudro šuti o nesposobnosti svojih partijskih drugova koji nisu osigurali ni minimum sredstava iz EU fondova. Mudro šuti i Jadranka Kosor koja je sva ponosna potpisala odricanje od hrvatske suverenosti i samostalnosti govoreći naivnim Hrvatima kako idemo u veliku europsku obitelj koja će nam za svaki uloženi euro vratiti 3, a u stvarnosti imamo milijarde minusa. Obećavano mjesto za velikim europskim stolom postalo je mjesto u zapečku u kojem čekamo dok se ne prostre stol Zapadnog Balkana.

Kako bi Hrvatska ispunila financijske obaveze prema EU, novac kojeg nema jer su ga prethodno opljačkali oni koji su takve obaveze potpisali u ime svih nas, morat će napraviti drastične rezove u proračunu. Tim rezovima neće biti pogođena crveno plava politička elita ni oni kojima su pogodovali pri enormnom bogaćenju a danas im opraštaju milijunske dugove. Manjak u državnom proračunu nadoknadit će se novim zaduživanjem, rasprodajom preostalog nacionalnog bogatstva i pljačkom već nekoliko puta do sada opljačkanog naroda.

Bogatu europsku riznicu hrvatske političke elite napunit će smanjivanjem plaća liječnicima i učiteljima, ukidanjem socijalnih prava i prava nezaposlenih, smanjivanjem ili potpunim ukidanjem prava ratnim stradalnicima te smanjivanjem prava radnika. Bolnice, škole, dječji vrtići i domovi umirovljenika dobivat će sve manje sredstava za normalan rad, mjere štednje provodit će se u vojsci i policiji, znanosti i kulturi, kao i svim drugim institucijama neophodnim za normalno funkcioniranje države i društva.

Akcija za bolju Hrvatsku

mr. Željko Cvrtila, predsjednik T

5 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Guest
  #1 Guest 29 srpnja, 2014, 09:36

  ‘Ugovor o pristupu Hrvatske u EU’ treba doslovno sprovesti u djelo i tako se riješiti dva velika zla: komunističke koalicija na pozicijama vlasti i – teških dugova hrvatske privrede. Jer, kad komunisti implementiraju sve stavke ugovora, a posebhno lustraciju i osudu komunističkih zločina, suma koju će Hrvatska dobijati iz raznih EU fondova bit će daleko veća od naših izdataka u Fond EU koje sve članice, ugovorno, moraju poštivatri. Komunisti su u potpnosti odgovorni za rastuće dugove a osobito zbog nemogućnosti da od EU dobijemo ono na što imamo pravo, kad bi vlada u Zagrebu ispoštovala sve naše obaveze prema EU. Ova žilava dama što je ukljukala Narodnu stranku bana Mažuranića u izdajnički jugomarksistički tor, pravi se nevješta – pa optužuje europski smisao za pravednost da ne prihvaća ‘antifašistički oblik fašizma iza kojeg se krije dosta primitivna verzija satanizna . mitomanije i kleptomanije.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. aristotel
  #2 aristotel 28 srpnja, 2014, 16:09

  pa jeben ga di su ti vrli domoljubni pravnici da izbave narod uveden u te sotonisticke druzbe na prevaru: EUSSR I TONA. Sto ne dignu ustavnu tuzbu protiv gamadi koja je tako lako sjebala narod i bez privole(manje od 20% je stvarno za) ga tamo nagurala i sad jadan narod pusi lulu dreka bez kraja

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code