TJEDAN IZRAELA

TJEDAN IZRAELA

15. studenoga, 2013.

Helmut Eisel web

Tjedan Izraela je kulturna manifestacija koju Židovska općina Zagreb organizira već petnaestu godinu zaredom s ciljem približavanja izraelske i židovske tradicije i kulture hrvatskoj publici.

Projekt je u svojim počecima koncipiran kao skup tjednih događanja u Zagrebu (unutar židovske sedmice, od nedjelje do Šabata). S godinama se broj programa povećavao, a uključene su i pozornice u drugim gradovima u Hrvatskoj: Čakovcu, Sisku, Dubrovniku, Koprivnici, Virovitici, Osijeku i Splitu.

Otvorenje Tjedna Izraela je u subotu 23.studenog u muzeju Mimara uz dva zanimljiva glazbena programa koji počinju u 20 sati nastupom mješovitog pjevačkog zbora Židovske općine Zagreb – Lira, te Tria Solenza kojeg predvodi Bruno Philipp.

25. studenoga, u ponedjeljak, program se nastavlja u Mimari, neobičnim sastavom, Shira U’ftila koji je spojio umjetnike iz Srbije, Izraela i Indije, a koji se bave istraživanjem, aranžiranjem i izvedbom glazbe Balkana, Mediterana i Bliskog istoka.

26. studenoga (utorak) program se nastavlja u zanimljivom prostoru Maxi Puba na Borongaju gdje će nastupiti jedan od najboljih klarinetista današnjice Helmut Eisel, uz Stefana Engelmanna na kontrabasu, i od prošle godine publici poznatog Almira Meškovića na harmonici. Ovaj dinamični trio izvest će program pod nazivom „Klezmer in the Air“, spoj klezmera i jazza.

Četvrtak, petak i subota rezervirani su za kazalište, kada će Čakovec, Koprivnica i Zagreb ugostiti predstavu „Gospođa Roza“ sa Sekom Sablić u glavnoj ulozi, u režiji Stefana Sablića, kojom će se u zagrebačkom kazalištu „Vidra“ 30. studenog Tjedan Izraela i zatvoriti.

Za mlađu publiku, ugošćujemo eminentnog izraelskog DJ-a Yaniva Tala koji će zagrijati plesni podij u kultnom zagrebačkom klubu Gjuro 2, u petak 29. studenoga. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code