HILDA TOVŠAK „ISPARILA“ IZ ZATVORA

HILDA TOVŠAK „ISPARILA“ IZ ZATVORA

21. svibnja, 2013.

hilda foto

Čini se da Slovenija nije prije nekoliko dana bez razloga dobila laskavu titulu najkorumpiranije zemlje. Tu činjenicu potvrđuje i dosad nezabilježeni skandal u slovenskom pravosuđu. Naime, prošlog vikenda „građevinskoj barunici“ propalog Vegrada iz Velenja je na nekoliko sati ukinut pritvor i gospođa je odšetala iz zatvora, a zatim netragom nestala. Sve smrdi na politički korupcijski skandal bez presedana, a slovenski ministar pravosuđa je zatražio hitnu istragu o ovom nemilom događaju.

Kako prenose gotovo svi slovenski mediji, u subotu, 18. svibnja je izdana državna tjeralica, a jučer, 20. svibnja je slovenska policija izdala EU uhidbeni nalog, odnosno međunarodnu tjeralicu za Hildom Tovšak. Posljednji puta je viđena u petak, 17. svibnja kako ulazi u manji automobil s diplomatskim tablicama u okolici Ljubljane. Slovenski mediji spekuliraju o njenom mogućem bijegu u Keniju, gdje živi njena sestra. Da stvar bude gora, Republika Slovenija nema međunarodni ugovor s Kenijom o izručivanju svojih državljana…T

 

 

4 komentara

Uskoči u raspravu
 1. TV SLO1
  #1 TV SLO1 22 svibnja, 2013, 12:45

  Premierka Slovenije, Alenka Bratušek je za četrtek sklicala srečanje vodstva policije, tožilstva, sodstva in pristojnih ministrstev v zvezi z izginotjem Hilde Tovšak, pa vodja poslanske skupine SDS – Jože Tanko je napovedal vložitev zahteve za izredno sejo Državnega zbora.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Kje je Hilda?
  #2 Kje je Hilda? 21 svibnja, 2013, 16:09

  »Leti v Madrid. Zamenjala bo Mourinha«

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code