HILDA TOVŠAK „ISPARILA“ IZ ZATVORA

HILDA TOVŠAK „ISPARILA“ IZ ZATVORA

21. svibnja, 2013.
Print Friendly, PDF & Email

hilda foto

Čini se da Slovenija nije prije nekoliko dana bez razloga dobila laskavu titulu najkorumpiranije zemlje. Tu činjenicu potvrđuje i dosad nezabilježeni skandal u slovenskom pravosuđu. Naime, prošlog vikenda „građevinskoj barunici“ propalog Vegrada iz Velenja je na nekoliko sati ukinut pritvor i gospođa je odšetala iz zatvora, a zatim netragom nestala. Sve smrdi na politički korupcijski skandal bez presedana, a slovenski ministar pravosuđa je zatražio hitnu istragu o ovom nemilom događaju.

Kako prenose gotovo svi slovenski mediji, u subotu, 18. svibnja je izdana državna tjeralica, a jučer, 20. svibnja je slovenska policija izdala EU uhidbeni nalog, odnosno međunarodnu tjeralicu za Hildom Tovšak. Posljednji puta je viđena u petak, 17. svibnja kako ulazi u manji automobil s diplomatskim tablicama u okolici Ljubljane. Slovenski mediji spekuliraju o njenom mogućem bijegu u Keniju, gdje živi njena sestra. Da stvar bude gora, Republika Slovenija nema međunarodni ugovor s Kenijom o izručivanju svojih državljana…T

 

 

4 komentara

Uskoči u raspravu
 1. TV SLO1
  #1 TV SLO1 22 svibnja, 2013, 12:45

  Premierka Slovenije, Alenka Bratušek je za četrtek sklicala srečanje vodstva policije, tožilstva, sodstva in pristojnih ministrstev v zvezi z izginotjem Hilde Tovšak, pa vodja poslanske skupine SDS – Jože Tanko je napovedal vložitev zahteve za izredno sejo Državnega zbora.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Kje je Hilda?
  #2 Kje je Hilda? 21 svibnja, 2013, 16:09

  »Leti v Madrid. Zamenjala bo Mourinha«

  Odgovorite na ovaj komentar

<