ORLIĆ: TKO JE KRIV?

ORLIĆ: TKO JE KRIV?

20. siječnja, 2020.

 

Piše: Šefik Orlić

Nema osporavanja niti pravdanja, za naknadnu pamet, za sve ovo što upravo izlazi na svim nivoima, segmentima i sastavnicama nazovi organizirane države, koja za sebe voli kazati i da je demokratska i europska, točnije to neumorno ističu upravo oni koji svojim nečinjenjem upravo počinju brati plodove gnjeva, ne principijelnih koalicija, besramno mnogo moralno upitnih poteza ljudi koji nemaju dovoljno emocionalne niti poslovne inteligencije upitne mentalne sposobnosti, spoznati svoje intelektualne dosege, jer su umislili da su bogovi, da se njima nema što, a posebno tko što prigovarati, a ne daj Bože da se na ostavke osvrću. Njihov je zadatak, koliko god se sada čudili, ali po mom profilu izvršen, Hrvatska i njen narod je bačen na koljena, tako da se na najefikasniji i najpodliji način, poništavaju učinci stradavanja, rušenja, uništavanja, marginaliziranja nositelja pobjedničkog Domovinskog rata, zajedno sa svim građanima Hrvatske.

Sada kmečite

Svi vi koji sada kmečite, protiv svega i sve, od HDZ-a, do zagrebačke čistoće, izbora novog predsjednika, međusobnog nasilja sa smrtnim posljedicama, da se ne ponavljam i nastavim samo nabrajati,da neiskazujete svoje najmračnije strane osobnosti, koje želite maksimalno eksploatirati, unovčavati, svratiti pozornost na sebe po tako zvanim društvenim mrežama, znajte da ste svojim pasivnim odnosom spram ostvarivanja uloge aktivnih članova, ne podizanjem glasa, ne uključivanjem u političke stranke, u kojima možete politički djelovati, postali ste aktivni sudionici prevare, koja u konačnici ima pogubne posljedice za sve hrvatske građane.

Imali ste priliku za podržati svoga kandidata, koji je trebao ući u drugi krug, kako bi se razbio kod, vulgarnog zajedništva uništavanja vlastitog naroda. Niste iskoristili niti ovu priliku, sada ćemo na žalost imati ne samo status quo, nego još više blata na nogama, a moguće i dublje propadanje bez prave prilike za izlazak u siguran prostor.

Problem svih nas

Nastavljat će se, igrokaz HDZ-om i njegovim trbuhozborcima, sumanutim likovima koji nisu u stanju niti vic ispričati, a htjeli bi biti predsjednici, premijeri, primadone, primjećeni od nerelavantnih pojedinaca u zadovoljavanju osobne taštine, oštećenih iščašenih ideja i vrijednosti koje se nakaradno zagovaraju. Kako ne vidite i neshvaćate, da u državi koja ostaje bez ljudi, samim tim i bez društvenih vrijednosti, koje oblikuju jednu modernu naciju, koja treba imati dobru budućnost na tekovinama slavne prošlosti, stvara mediokritete, amoralne pojedince, koji besramno dobijaju prostor javnih medija da se prikazuju kao znalci tema. Pojavljuju jedna te ista imena za makroekonomska, bankarska, gospodarska pitanja, kao i društveno-politički relevantna promišljanja, a da u svom životu nemaju apsolutno nikakvih osobno ostvarenih ciljeva. Nisu nekoga zaposlili, očuvali radna mjesta, nemaju inovaciju, dobit, riješene probleme ili proširenu djelatnost.

To je problem svih nas hrvatskih građana. Zato pozivam vas da se trgnete, uključite u politički život iskrenih vrijednosti, upornih pravdoljubivih građana, koji žele svojoj domovini dobro, ali ne tako da osnivate svaki svoju stranku, nego počnite istraživačkim zanosom saznavati tko je tko na hrvatskoj političkoj sceni, uključivanjem, dajete svoj doprinos drugačijim vrijednostima, od onih koji su danas na pozornici njihove kaljuže bezkičmenjaka, ljudskih splačina, moralnih nakaza, nesposobnih da spoznaju svoju intelektualnu ograničenost, ugrožavajući sve hrvatske građane.

Neka im je vječna slava i hvala! Vama poštovani Dragovoljci i istinski branitelji veliko hvala! T

5 komentara

Uskoči u raspravu
 1. pepe
  #1 pepe 20 siječnja, 2020, 22:28

  nu, bīlo bi zaisto liepo i prudno kada bi nam “mujo” konačno objasnił koja je to “slavna prošlost” ove današnje zapadnobalkanske socialističsko-komunjarske kaljuže s YU komunjarsko-udbašskimi prëodjevenimi kadrovi za koju se hṙvatski branitelji iz inozemstva zacielo nisu borili.
  dapače, jeda li slučajno “mujo” ne misli na hṙvatsku slavnu prošlost prïje pogibelji zadnjega hṙvatskoga kralja u XI stoljeću? davno je bīla i ostala ta slava, danas vṙlo drevna i daleka.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. križar
  #2 križar 20 siječnja, 2020, 12:18

  JEDAN HDZ-ov TRBUHOZBORAC JE I OVAJ IDIOT PAVKOVIĆ KOJI TU NEŠTO PISKARA.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Hrvatska Braniteljska Pučka Stranka
  #3 Hrvatska Braniteljska Pučka Stranka 20 siječnja, 2020, 09:12

  Milorad Pupovac je 1995. prije Oluje tražio “vojnu neutralnost SAO Krajine i neku vrstu međunarodnog subjektiviteta”.
  Kako taj čovjek može biti premijer u sjeni ove Hrvatske?
  HDZ radi na poništenju Domovinskog rata još od vremena Sanadera kad je Pupovac ušao u Vladu.
  Nema druge riječi nego izdaja.
  https://www.facebook.com/hrvatskabraniteljskapuckastranka

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Hrvatska Braniteljska Pučka Stranka
  #4 Hrvatska Braniteljska Pučka Stranka 20 siječnja, 2020, 07:34

  Hrvatska Braniteljska Pučka Stranka
  ISTINA&DOMOVINA
  Domovini odani

  Što vi mislite o ovoj temi?

  Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte..

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code