DANI TITA I PARTIJE U SABORU

DANI TITA I PARTIJE U SABORU

8. studenoga, 2019.

 

Njih nema tamo, ali ih nema ni na drugim obljetnicama kad se prisjećamo stradalih iz Domovinskoga rata. Pojave se jedino u šumama gdje obilježavaju svaki datum kad je u II. svjetskom ratu navodno „pukla prva puška“. Badava se pojedinci u Saboru trude objasniti stazićima i mrsićima što se dogodilo 1991. Međutim, hrvatski branitelji i stradalnici ne mogu vjerujte više slušati i gledati te sjednice gdje zastupnici KPH- SDP marginaliziraju i podcjenjuju hrvatsku pobjedu u Domovinskome ratu

Napisao: Mladen Pavković

Vukovar i Škabrnja nisu zaslužili da se o njima raspravlja, poglavito u Hrvatskom saboru, od strane bivših i sadašnjih komunjara, kao na ulici ili na nekom ugostiteljskom šanku, tj. hoće li ili ne će 18. studenoga biti blagdan. Mrtvima je svejedno. Ali oni koji su ostali, koji su bili zajedno s njima i koji su imali sreću preživjeti pakao velikosrpske agresije drugačije razmišljaju nego neki notorni stazići, bauki, marasi, mrsići i drugi, koji su u vrijeme hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata manje-više sve to pratili uz „šampanjac“ i u nekom toplom podrumu, vjerojatno i s kapom na kojoj je blistala crvena zvijezda petokraka.

Ubojice Hrvata

Hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskoga rata već je muka od takvih i sličnih rasprava, koje jedino imaju za cilj vratiti „vrijednost“ i „dostojanstvo“ komunizmu i NOB-u. Oni se neprestano vraćaju na antifašizam, ali preskaču teme i pitanja o odgovornosti komunista i partizana nakon II. svjetskog rata. Njih ne zanimaju tisuće i tisuće nevino stradalih Hrvata od Maribora do Skoplja, pa čak ni Goli otok, Lepoglava, Stara Gradiška…

Za Hrvatsku se nije ginulo samo od 1941.-1945. već i nakon toga. Gdje su ubojice Hrvata koji su gonili i progonili nevine ljude nakon toga, sve do 1990., kad nisi smio ni reći da si Hrvat, jer odmah si bio nacionalista, šovinista, protiv Tita i partije. Nakon toga Hrvate su progonili Srbi, Crnogorci, zločinačka JNA, tzv. Teritorijalna obrana, domaće izdajice i slični, koji su željeli spriječiti da Hrvatska postane Hrvatska.

Ne cijene žrtve pale za Hrvatsku

Zahvaljujući demokraciji mi danas imamo što imamo. Djeca Oznaša i Udbaša ponovno dižu glave, žele „osvetiti“ svoje najbliže. Oni ne žele Hrvatsku.

U saborskim klupama, tijekom sjednica, najbolje se vidi tko su predstavnici tih i takvih.

Kad se raspravlja o žrtvama Vukovara i Škabrnje oni preokreću temu i nameću svoju – povratak na staro, u propalu Jugoslaviju. Oni ne cijene žrtve koje su pale za hrvatsku Domovinu, jer da cijene bili bi s nama u koloni sjećanja u Vukovaru ili Škabrnji.

Ali, ne. Njih nema tamo, ali ih nema ni na drugim obljetnicama kad se prisjećamo stradalih iz Domovinskoga rata. Pojave se jedino u šumama gdje obilježavaju svaki datum kad je u II. svjetskom ratu navodno „pukla prva puška“.

Badava se pojedinci u Saboru trude objasniti stazićima i mrsićima što se dogodilo 1991.

Međutim, hrvatski branitelji i stradalnici ne mogu vjerujte više slušati i gledati te sjednice gdje zastupnici KPH- SDP marginaliziraju i podcjenjuju hrvatsku pobjedu u Domovinskome ratu, gdje gaze po mrtvima od Vukovara do Škabrnje.

Pojedine komunjare ala Stazić u Saboru govore da bi 30. svibnja trebalo proglasiti Danom HDZ-a, a ne nikakvim  Danom državnosti.

To bi isto tako bilo da smo recimo pojedine državne blagdane u Jugoslaviji slavili i obilježavali kao – Dan Tita i partije, a ne primjerice Dan Republike i tome slično.

Žalosno je da ni nakon više od  20 godina od završetka hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata nema jedinstva i sloge ni oko stradalih u Vukovaru i Škabrnji.

Oni koji su dali svoje živote za ovakvu Hrvatsku i ovakav državni Sabor (svaka čast iznimkama) sigurno se preokreću u grobu.

Ne, za to se nismo borili. T

8 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Obersnel gradi etletsku stazu
  #1 Obersnel gradi etletsku stazu 12 studenoga, 2019, 12:46

  Radovi na atletskoj stazi započeli su 9.listopada 2019., izvođač je firma Arhos d.o.o. iz Rijeke dok nadzor nad radovima provodi firma HIDRO-A d.o.o. iz Zagreba. Vrijednost projekta je 3.300.000,00 kuna, od čega je sufinanciranje Središnjeg državnog ureda za šport 630.000,00 kuna. Uporan je Mrgan, ali i IKB, radove je povjerila Arhosu Rijeka na prijedlog debeloga mentora Vojislava Obersnela.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Kosanovic i latinicni U
  #2 Kosanovic i latinicni U 12 studenoga, 2019, 11:08

  Sve je dobro, samo nije to sto lepi Sasa Kosanovic koristi usato U kao graficki inicijal na pocetku tekst o Ani Pozar iz Strmena/Jasenovca. No, dobro, ne radi se o novinaru Hrvatu, koji bi strepio od takve nesmotrenosti, bojeci se Vlaha.malom, gotovo napuštenom selu Strmenu pored Sunje, uz samu obalu Save, sama u kući živi Ana Požar, nekadašnja direktorica JUSP-a Jasenovac. Bila je na čelu te institucije čitavo desetljeće, sve do 1990. Danas, u osamdesetoj godini života, gotovo ne izlazi iz sela. Zgrožena revizionizmom koji buja u Hrvatskoj, onima koji javno pričaju bajke o ‘prihvatilištima za djecu’ i poratnom logoru u Jasenovcu, ova bivša logorašica za Novosti je ispričala svoju priču.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Djika Kurcov
  #3 Djika Kurcov 11 studenoga, 2019, 17:44

  Rodjeni sam Jasenovcanin i podosta toga o logoru saznao od cestitoga pok. Radovana Trivuncica. Sada opet od Ane Pozarove doznajemo o logorasima zakopanim u nasip prema Kosutarici. Cak 12.000 zemnih ostataka! Veli da su cetnici za okupacije Jasenovca 1992. devastirali izlozbene i radne prostorije Spomen-podrucja, porazbijali stakla i dr. Ne rece nam ipak bivsa uglednica iz zgrade kraj opcine je li to bilo za vrijeme partizanske vlasti, kad su ondje ubijani hrvatski ljudi, povratnici s kriznih putova.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Opet parastos arhimandrita vlaskog
  #4 Opet parastos arhimandrita vlaskog 10 studenoga, 2019, 20:40

  – Ovdje dolazimo u teškim suzama jer tu leže naša braća i sestre. Plačemo, tugujemo, žalostimo se, ali ne dajmo da se oni zaborave. Želimo da ta djeca imaju svoj počinak da bar njihove duše mogu da se smire, a da naši potomci i naša mladost nastave naš rad i da ne zaborave zlo koje nigdje drugdje nije zabilježeno. Stara Gradiška, Jablanac, Jasenovac, Sisak, Zagreb i Jastrebarsko, sve su to poznati logori u kojima su djeca umirala od gladi žeđi i bolesti – rekla je Dobrila Kukolj. I opet, ponovo, parastos – sada na Mirogoju – za “srpsku decu iza kozaracke epopeje gubitnickih partizana protiv wehrmachtovaca i hrvatskih domobrana. Bile su tisuce mrtvih komunjara, a djeca ostadose sirocad. A isti ti srblji ili njihovi potomci, pobili su 400 hrvatske djece u, kako vele, “otadzbinskom ratu” za hrvatsku zemlju. Sranje

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Tisuce zrtava Jasenovca u nasipu?
  #5 Tisuce zrtava Jasenovca u nasipu? 10 studenoga, 2019, 19:19

  Portal Pupavcevih “Novosti” donosi zanimljivu i potresnu dvoratnu pricu nekadasnje direktorice i stanovnice Jasenovca o JUSP Jasenovac, Ane Pozar(88), koja zivi u Strmenu kaj hratskoga Bobovca. Autor Sasa Kosanovic. – Zato za mene nema ni Srba ni Hrvata, bitan mi je čovjek. Ovdje su me Hrvati spasili, a ovdje mi Srbin ne da komadić hrane. Na Baniji je bilo strašno. Sjećam se čovjeka koji je nosi deku i tražio sina jedinca. Nitko mu nije htio reći da je poginuo. Sjećam se njegovih suza…

  Zbog čega su žrtve Jasenovca često i do smrti šutjele o svemu što su proživjele?

  Jako je teško o tome pričati. Nitko ih nije razumio, pa nisu htjeli opterećivati nove generacije. Na sjeveroistoku, između ceste prema Košutarici i nasipa, zakopano je 12.000 ljudi. Ustaše su logoraše koji bi klonuli u gradnji nasipa samo u njega ugradili. I sada vi nakon rata to trebate nekome objasniti. Pa tko to može razumjeti?

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Vecernjak, medijsko eurosmece
  #6 Vecernjak, medijsko eurosmece 10 studenoga, 2019, 11:12

  O beogradskim medijima suvišno je trošiti riječi jer čim je oni neprestano napadaju to je pravi znak da za Hrvatsku radi dobar posao. Ali kada jedan zagrebački, tobože europski, Večernji list, koji je nekada za dva koplja bio iznad regionalno balkanskog smeća tipa Jutarnji i 24 sata, ispod izvješća o govoru hrvatske predsjednice na Općoj skupštini UN-a (26. 09. 2018.) pušta komentare čitatelja (zapravo profesionalnih zagađivača svega lijepog i uspješnog u Hrvatskoj) kao što su, citat: ‘plavuša bi ga pušila samo tako’, ‘karo bi je samo tako’, ‘što tebe boli pička… Sto ucinise becki Styria popovi i nesposobni dodavac glavni urednik Drazen Klaric od nacionalnoga dnevnika jasnoga hrvatskog predznaka. Tako pise Dogan u HKV-u.

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. Kosanovic evo spominje i svoje cetnike
  #7 Kosanovic evo spominje i svoje cetnike 9 studenoga, 2019, 10:35

  Ne rece moj prethodnik da je autor toga sranja od teksta nepismeni Sasa Kosanovic, “dvorski svedok zlocina i svedskoga filma Hrvatske vojske nad sticenicima petrinjskoga doma za psihicki bolesne gerijatrijce”. Ruzni cetnik, jos ruznijega nakladnika gubavca iz Benkovca i Miranja Donjih. Ipak, Kosanovic, zamislite, spominje i crne i zamazane vlaske bradonje, cetnike. Evoluisao je drug Sasa visokoobrazovani cirilicom.

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. Trabunjanja Franje Habulina
  #8 Trabunjanja Franje Habulina 9 studenoga, 2019, 10:29

  Hrvatskoj, u kojoj se antifašistička tradicija uništavala fizički, postavljanjem dinamita pod spomenike NOB-u, i ideološki, putem revizionističkog vala koji je zahvatio sve sfere društva, malo je organizacija i pojedinaca koji se tome odupiru. Na čelu pokreta otpora protiv uništavanja antifašističkih tradicija uglavnom je bio Savez antifašističkih boraca i antifašista, no razumljiv strah koji se početkom devedesetih uvukao u tu organizaciju očito je još uvijek prisutan. SABA je godinama bila dio opozicije procesu u kojem je rastakana svaka uspomena na dane kada su ovim krajevima hodali divovi, koji su Jugoslaviju i Hrvatsku oslobodili od snaga njemačkog i talijanskog okupatora i njihovih genocidnih asistenata, ustaša i četnika. Obecavajuce vijesti. Jos kad zaludjeni zagorec Habulin bude ponovo izabran, moguce je stosta. Cak i to da uz potporu antifa na veliko brdo bude izabran udbaski sin Zoran Zoki Milanovic Muljanovic. Nikad, ni u najruznijem snu.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code