12. KOLO NA TRIBINAMA

12. KOLO NA TRIBINAMA

17. listopada, 2017.

 

U okviru projekta “Izravna prevencija navijačkoga nasilja” promatrači HHO-a pratili su utakmice 12. kola Hrvatske Telekom prve lige, te su na temelju izravnog uvida i prikupljenih podataka zabilježili sljedeća događanja.

GNK DINAMO – NK OSIJEK 1: 1

Utakmica 12.kola HT prve lige lige između GNK Dinamo i NK Osijeka odigrana je 14. listopda na gradskom stadionu Maksimir u Zagrebu pred oko 5.200 gledatelja, među kojima 300-njak pripadnika Bad Blue Boysa (BBB-GNK Dinamo) i 30-ak članova Kohorte (navijačka skupina NK Osijeka).

BBB su uobičajeno glasno navijali i žestoko se obrušavali spram Zdravka Mamića, pa tako u 42. minuti pjevaju “Mamiću znaj, svemu je kraj…” i skandiraju „Hoćemo izbore”. U 74. minuti BBB bacaju topovski udar, te pale više baklji. Odmah potom slijedi upozorenje službenog spikera da prekinu s nesportskim navijanjem.

Kraj susreta (90. minuta): BBB obilježavaju skandiranjem „Jebi se Zdravko, s tobom je gotovo“.

NK ISTRA 1961 – HNK RIJEKA 1 : 0

Utakmica 12. kola HT prve lige odigrana je u subotu 14. listopada 2017. u 15 sati u Puli na stadionu „Aldo Drosina“ pred nešto više od 2.000 gledatelja. Među gledateljima isticala se poveća skupina pripadnika Armade (HNK Rijeka), njih preko 500, te pulskih Demona (NK Istra 1961), njih gotovo stotinjak.Veći dio susreta protekao je sportskoj i korektnoj atmosferi, s tek nekoliko verbalnih navijačkih ispada.

Demoni su u 18. minuti započeli pjevati „Jebem te Rijeko“ što je potrajalo gotovo pet minuta, a isto su ponovili i u 56. minuti. U 73. skandiraju „Riječke pičke“.

Armada je bila glasnija i aktivnija pa tako u više navrata skandiraju „Istarske pičke“ (18., 21., 45., 46., 59. minuta). U dva navrata, 65. i 87. minuta Armada skandira „HNS pederi, nogomet ste sjebali“.

Osiguranje je bilo na visokoj razini, a temeljiti pregledi navijača obavljani su već na ulazu u Pulu

HNK HAJDUK-NK CIBALIA 2:1

Utakmica 12.kola HT prve lige odigrana je u nedjelju 15. listopada 2017 s početkom u 19 sati na gradskom stadionu Poljud u Splitu pred oko 8000 gledatelja, od kojih oko 3500 pripadnika Torcide (navijačka skupina HNK Hajduk), i oko 15 pripadnika Ultrasa (navijačka skupina NK Cibalije).

Prvo poluvrijeme je prošlo bez incidenta. U drugom Torcida pjeva navijačku pjesmu svom tragično preminulom članu Ivanu Blaževiću, poznatom kao jedinom osuđenom zbog napada na suca Marića. Od 50. minute traje i bakljada u kojoj je zabilježeno paljenje 28 signalnih baklji – bengalki i dvije petarde.

Ostatak utakmice protekao je bez incidenta sve do pred kraj utakmice kada je Torcida počela pripremati atmosferu za nadolazeći derbi s Dinamom skandirajući u 87′ „Mrzim Dinamo“; pa potom u 88. minuti „Ubij, ubij purgera“, a u 89-oj slijedi jedna nova odiozna poruka “Visoke peći potpaljujem ja, dva reda koksa, četiri purgera, purger se dere- aaaaaaaa, bit će pečenja, radujem se ja” i na kraju u u 90-oj „ ooooo, ooooo, jebem te Dinamo“

Na samom kraju, u sudačkoj nadoknadi, zbog nedosuđenog kaznenog udarca za Hajduk i sudac je došao na tapet i ispraćen uzvicima “Cigane, Cigane”.

Po završetku susreta Torcida skandira “HNS pederi, nogomet ste sjebali”

Za HHO:

Ivan Zvonimir Čičak T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code