GODIŠNJICA SMRTI VLATKA MARKOVIĆA

GODIŠNJICA SMRTI VLATKA MARKOVIĆA

23. rujna, 2014.

vlatko-markovic

U povodu obilježavanja godišnjice smrti Vlatka Markovića, u utorak, 23. srpnja, u 14,50 sati, na zagrebačkom groblju Mirogoj, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić položit će cvijeće i zapaliti svijeću na grobu bivšeg predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza.

Uz gradonačelnika, cvijeće će položiti i izaslanstva Hrvatskog nogometnog saveza, Zagrebačkog nogometnog saveza te izaslanstvo GNK Dinamo.

Bivši predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza preminuo je u 77. godini života. Marković je dugo bolovao od Alzheimerove bolesti, a posljednjih je dana dobio upalu pluća koja mu je dodatno pogoršala zdravstveno stanje.

Čak 14 godina proveo je na čelu nogometnog saveza, a prije godinu dana naslijedio ga je Davor Šuker. Marković je bio izbornik Hrvatske, trener Dinama, Hajduka, francuske Nice, bečkog Rapida…

Kao nogometaš sakupio je 16 nastupa za reprezentaciju bivše države. Bio je sudionik Svjetskog prvenstva 1962. u Čileu, kada je Jugoslavija osvojila 4. mjesto. Tom prigodom je bio izabran u najbolju momčad SP. T

6 komentara

Uskoči u raspravu
  1. Klarens
    #1 Klarens 23 rujna, 2014, 16:41

    Od svoje 39 godine
    Sad znate od kud mu tolko znanje

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code