100. OBLJETNICA ROĐENJA VEĆESLAVA HOLJEVCA

100. OBLJETNICA ROĐENJA VEĆESLAVA HOLJEVCA

23. kolovoza, 2017.

 

U utorak, 22. kolovoza, u organizaciji Grada Zagreba obilježena je 100. obljetnica rođenja Većeslava Holjevca, gradonačelnika Grada Zagreba od 1952. do 1963.

U okviru svečanosti, izaslanstvo Grada Zagreba u sastavu: gradonačelnik Milan Bandić, sa zamjenicama Jelenom Pavičić Vukičević i Oliverom Majić, te Tatjanom Holjevac, Gorankom Kosir Holjevac, Dubravkom Holjevac i Vecom Holjevcem, položilo je vijence:

• u 8,00 sati – kod spomenika u Aveniji Većeslava Holjevca i

• u 8,45 sati – na grobnici Većeslava Holjevca na Mirogoju.

Istoga dana, u 10,00 sati, u Gradskoj skupštini Grada Zagreba, Ćirilometodska 5, održana je i prigodna svečanost u spomen na Većeslava Holjevca, gradonačelnika kojemu se u najveća postignuća ubraja prijelaz Zagreba preko Save i izgradnja Novog Zagreba, počevši s Brodograđevnim institutom i Velesajmom, a onda i čitavim naseljem. U njegovo vrijeme su, među ostalim, sagrađene sljemenska žičara i zgrada današnje Gradske uprave, te započeta gradnja koncertne dvorane.

Na prigodnoj svečanosti, u ime Grada Zagreba, o gradonačelniku Većeslavu Holjevcu govorio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code