POLAGANJE BIJELIH RUŽA ZA STUDENTE UBIJENE I PROGANJANJE OD 1945. D0 1990.

POLAGANJE BIJELIH RUŽA ZA STUDENTE UBIJENE I PROGANJANJE OD 1945. D0 1990.

8. prosinca, 2014.

2011.-06.07. 019 Custom

U srijedu 10. prosinca 2014. u 12 satiuz ogradu Sveučilišta u Zagrebu, na Trgu maršala Tita  (Kazališnom / Sveučilišnom trgu) položit će se bijele ruže za studente ubijene i proganjane u Titovoj Jugoslaviji.

Članovi Kruga za Trg i ove će godine položiti stotinu bijelih ruža uz Ogradu Sveučilišta u Zagrebu, u spomen na studente ubijene i proganjane u razdoblju od 1945. do 1990.

 I dalje zahtijevamo da se promijeni ime Trga maršala Tita i da novo ime bude Kazališni ili Sveučilišni trg.

Tito je odgovoran je za ubojstva tisuću studenata  na Bleiburgu i na križnim putovima.  Ubili su Josipa Lovrića, studenta poljoprivrede, Stipu Milasa, studenta prava, Vladimira Hećimovića, studenta medicine, i brojne, brojne druge. Uz ruže su podaci o ubijenima.

 Druge tisuće studentica i studenata Titov je režim, tijekom svih godina trajanja, izložio  dugim zatvorskim kaznama i brutalnim mučenjima, zato što su pružali otpor. Godine 1957. suđeno je  studentskoj skupini Hrvatski nacionalni pokret otpora u zemlji (Jakša Kušan, Stanislav Janović, Ivan Kujundžić, Zorka Zane, Srna Matijević, i dr.), 1958. skupini Hrvatska revolucionarna mladež (Andrija Vučemil, Jure Knezović, Darinka Ćutuk, Dinko Jonjić, i dr.), 1959. mladim varaždinskim rodoljubima (Zlatko Mubrin, Alfred Obranić, i dr.),  1982. skupini iz studentskog doma na Lašćini (Marko Grubišić,  Milan Sušac, i dr.).

U logorima na Svetom Grguru, na Golom Otok, Lepoglavi, Staroj Gradiški ili Zenici patili su Marijan Pavan, Jakov Šimić, Anto Ivezić, Mate Ćavar, Ive Livljanić, Šime Mihatov, i brojni, brojni drugi – zbog prosvjeda u studentskoj menzi, zbog pjesme, razgovora, pljeskanja operi Nikola Šubić Zrinski ili odlaska na grob dr. Anti Starčeviću.

  Maja Runje T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu
 1. Udbaško govno
  #1 Udbaško govno 27 prosinca, 2014, 15:46

  Živjela Fašisitičko – Nacistička – Robijašnica – Pljugoslavija na čelu s mojim kolegama i najvećim govnom velikim Firerom i fašistom govanrom Titom!

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Guest
  #2 Guest 9 prosinca, 2014, 17:51

  Hrvatska navodno kao 95% katolička zemlja ,katolika koji jesu navodno i veći katolici od samoga Pape ipak nikada nije i neće dočekati povratak ISUSA KRISTA.U to ime prozivam sve one koji u tome smislu lažno obmanjuju svekoliku javnost da će ih KRIST spasiti.Povratak KRISTA ide u smijeru “ČEKAJ MAGARE DOK TRAVA NARASTE””.U međuvremenu tijekom povijesti ginula je mladost a i svekolika ostala hrvatska populacija i to po svim sistemima koji su stoljećima unazad klali i ubijali.Pitati se je naravno gdje je bio SPASITELJ da spriječi kako komunističke tako i zločine počinjene u vrijeme tzv.NDH kao i sve zločine počinjene spram hrvata tijekom povijesti.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code