1. SJEDNICA SREDIŠNJEG ODBORA HNS-a

1. SJEDNICA SREDIŠNJEG ODBORA HNS-a

28. siječnja, 2018.

 

 

U Zagrebu je u subotu, 27. siječnja, održana 1. Konstituirajuća sjednica Središnjeg odbora HNS-a. Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak izvijestio je javnost da je član predsjedništva HNS-a Tomislav Stojak novi Predsjednik Središnjeg odbora HNS-a.

Odabrali smo predsjednika Središnjeg odbora HNS-a, dvije Potpredsjednice, Glasnogovornika, Glavnog tajnika i Voditelja Političke akademije kao jednog unikatnog političkog proizvoda u Hrvatskoj. Već i sama točka dnevnog reda Aktualna politička situacija, pokazala je da je velika odgovornost HNS-a direktan i bolji život građana Hrvatske“, rekao je predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak.

Tomislav Stojak, novoizabrani Predsjednik Središnjeg odbora HNS-a naglasio je da su glavni fokus HNS-a rezultat, snaga argumenta, suradnja i pristojnost u politici.

Zajedno sa kolegicama, kolegama i svim članovima HNS-a, radit ću na kvalitetnijim, boljim i modernijim politikama. Kao što smo i danas na prvoj konstituirajućoj sjednici razgovarali, mi shvaćamo svoju odgovornost koju smo preuzeli prije nekoliko mjeseci. Mi imamo jednu važnu zadaću, koja je meni osobno, kao zastupniku u Zagrebu i kao osobi koja se bori za svoju lokalnu sredinu izuzetno bitna, a to je uvođenje pristojnosti, snage argumenta i suradnju u politiku. To je nešto što hrvatskoj politici nedostaje i nešto na čemu ću ja osobno, kao predsjednik Središnjeg odbora ubuduće raditi“, rekao je.

Tomislav Stojak istaknuo je i da se na sjednici Središnjeg odbora razgovaralo o važnim temama – obrazovanju i graditeljstvu.

Danas smo izvješteni da je u onim ministarstvima gdje je HNS preuzeo odgovornost osigurano 200 milijuna kuna za kurikularnu reformu, da se educiraju nastavnici za provođenje reforme, da se kroz četiri godine osiguralo pet milijardi kuna za energetsku obnovu zgrada i da su osigurana sredstva za više od 2000 obitelji kojima se subvencionira kredit za njihove domove… To je ono što mi smatramo bitnim, da naša djeca, a time i mi, bolje živimo u ovoj državi. Mi želimo govoriti o konkretnim i mjerljivim rezultatima“, rekao je Stojak.

Na 1. Konstituirajućoj sjednici Središnjeg odbora HNS-a odabrani i:

 • Maro Alavanja, Glasnogovornik HNS-a

 • Boris Blažeković, Voditelj Političke akademije

 • Srećko Ferenčak, Glavni tajnik HNS-a

 • Mirna Krajina Andričević, Potpredsjednica Središnjeg odbora HNS-a

 • Ruža Kovačević Bilić, Potpredsjednica Središnjeg odbora HNS-a

  Članovi Središnjeg odbora HNS-a na prijedlog predsjednika HNS-a Ivana Vrdoljaka uključili su tri nova člana u Predsjedništvo HNS.a:

 • Matija Posavec, međimurski župan

 • Dragan Kovačević, šef budućeg Odbora za gospodarstvo i poreznu politiku

 • Božo Novoselac, načelnik Općine Srainec T

3 komentara

Uskoči u raspravu
 1. MERLE
  #1 MERLE 29 siječnja, 2018, 14:16

  E MOJ PLENKOVIĆU NA KOJE SI TI GRANE SPAO DA TE UCJENJIVAJU DOKAZANI LOPOV “vrtuljak” KOJI SA svojom strankom NE MOŽE DOBITI NI 2% GLASOVA I ONAJ rom KOJI JE UŠAO U SABOR SA 15 GLASOVA A DA NE GOVORIM O NEPRIJATELJSKOJ ssds družini KOJI IMAJU ZAJAMČENO 3 mjesta BEZ OBZIRA KOLIKO GLASOVA DOBILI???!!! JA SE JOŠ UVIJEK PITAM DALI SMO MI HRVATI NEZAVISNI U SVOJOJ??? LIJEPOJ NAŠOJ???!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Anonimno
  #2 Anonimno 28 siječnja, 2018, 10:07

  Što ovaj ima protiv HNS – a.
  Barem slijede svoj program od početka.
  Većina HDZ – ovaca prebjegla je devedesetih u HDZ zbog fotelja i pozicija od lokalnih do državne razine.
  Spominje krađu zemljišta.
  To je sitnica prema onom što su učinili VLASTodršci.
  Sume za koji ih se optužilo vuku se u nedogled po sudovima.

  Jutros je umro i Marijan Hanžeković.
  Dajte u Tjedno-m i to objavite da malo komentiramo.
  Pa to je bilo najveće zlo našeg društva koji se obogatio na leđima Hrvata i zavio nas u crno.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Milutin
  #3 Milutin 28 siječnja, 2018, 09:59

  Bagra dugoprstića iz Čačić, Pusić, Prdoljak hrvatske nepotrebne i pljačkaške stranke se kompletira. Zamislite, cijelo vrijeme hns-kriza, kupleraja čačić-pusić srećko ferenčak je bio i ostao generalni tajnik koji je drpež (narančaste satove, majice i marame), pa i svoju krađu državne parcele tajio. Svi trebaju na golać, ne u remetinec! Nemojte da im narod presudi…

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code