PODRŠKA  A-HSP-a RADIO MARIJI

PODRŠKA A-HSP-a RADIO MARIJI

10. listopada, 2015.

pupovac 1
U petak 9. listopada Autohtona – Hrvatska stranka prava ispred sjedišta Srpskog narodnog vijeća u centru Zagreba postavila je plakate podrške Radiju Mariji. Podsjećamo proteklih dana Kuća ljudskih prava u suradnji sa Srpskim narodnim vijećem i Radijom 808 žalili su se zbog dodjele koncesije Radiju Marija umjesto Radiju 808. Vijeće za elektroničke medije je dodijelilo koncesiju Udruzi Radio Marija na vrijeme od 14 godina za obavljanje djelatnosti pružanja medijske usluge radija na području grada Zagreba.
Natječaj za koncesiju na području grada Zagreba je objavljen 22. srpnja, a na njega su se javila dva neprofitna ponuditelja – Udruga Radio Marija i Kuća ljudskih prava, a njihove ponude su otvorene na sjednici Vijeća 3. rujna.
“Obje su ponude ocijenjene kao izuzetno kvalitetne, no ponuda Udruge Radio Marija u kvantitativnom smislu udjela različitih vrsta programa ima veću zastupljenost obrazovnog i kulturnog programa, kao i veći udio vlastite proizvodnje”, stoji u objašnjenju odluke VEM-a objavljenom na njihovim stranicama.
“Ono što smo jučer pročitali kao objašnjenje VEM-a za dodjelu koncesije Udruzi Radio Marija zvuči kao da je došlo iz Orwellovog ministarstva istine. U obrazloženju se ne vidi čime se bavi dobitnik koncesiju u ostatku programa koji nije obrazovni ili kultura, a s druge strane se navodi da je jedan od razloga da se njima dodijeli koncesija to što imaju veći postotak vlastite proizvodnje, ali se ne navodi da je glavnina vlastite proizvodnje isključivo vjerski program” kazao je  Ilko Čulić iz Radija 808.T

3 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code