U ZAGREBU ORDINIRA KVARTOVSKA KLINIKA

U ZAGREBU ORDINIRA KVARTOVSKA KLINIKA

23. travnja, 2015.

Zrinjevac_ZA GRAD

Od četvrtka 23. travnja s radom je započela Kvartovska klinika, najnovija građanska inicijativa i projekt mlade političke stranke ZA GRAD. Kvartovska klinika i njeni liječnici ordinirat će zagrebačkim kvartovima i unositi jednostavne, a vrijedne promjene u njihovu infrastrukturu. Prva intervencija Kvartovske klinike je postavljanje javnog punkta za besplatnu razmjenu knjiga među građanima na zagrebačkom Zrinjevcu, u znak podrške manifestaciji Noć knjige 2015.

Temeljna ideja Kvartovske klinike je briga o zdravlju zagrebačkih kvartova. To se prvenstveno odnosi na brigu o njihovoj infrastrukturi obnovom postojećih, a neodržavanih kapaciteta te opremanje novim, korisnim dodacima poput punktova za besplatnu razmjenu knjiga.“ izjavila je Iva Kvakić, supredsjednica i vijećnica Stranke u Gradskoj četvrti Trnje.

Punkt za besplatnu razmjenu knjiga Kvartovska klinika je postavila na zagrebačkom Zrinjevcu u četvrtak 23. travnja u 19:45 sati te su pozvali sve građane da donesu knjige koju su pročitali i uzmu one koje nisu. Postavljanje punkta uslijedit će odmah nakon akcije Književnost u javnom prijevozu – akcije koju ZA GRAD održava već treću godinu zaredom, a kojom građane dariva vrijednim književnim ostvarenjima tijekom vožnje javnim gradskim prijevozom. Obje akcije Stranka je održala u znak podrške manifestaciji Noć knjige 2015.

U prve 2 godine postojanja ZA GRAD ste mogli upoznati kroz niz uspješnih akcija. Čistili smo izloge praznih prostora koji stoje neiskorišteni. Suprostavili smo se korupciji i kriminalu u Holdingu. Spriječili smo štetne ugovore koji bi ZAGREB koštali milijune kuna. Organizirali smo razmjene odjeće po kvartovima. Pozivamo sve građane da nam se pridruže u realizaciji još jedne uspješne inicijative.“ zaključila je Kvakić.T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code