ZVIJEZDE IZ REGIONA

ZVIJEZDE IZ REGIONA

20. listopada, 2023.

O ovom događaju, gle čuda, ne javlja se ni Milorad Pupovac, a ni Vesna Teršelič i brojni drugi „pomoz bog“ junaci, poput onih „pionira“ umreženih u nekakav SUBNOR RH!

Piskaralo Dežulović također ne piše i objavljuje – „Je.o vas Draža Mihailović“!

Beogradski mediji izvještavaju  da je svečanost četniku Draži otvorio guslar, a da su okupljeni  držali četničke zastave, Kraljevine Srbije i državne

 

Napisao: Mladen Pavković

Nakon što je ovih dana u obiteljskoj kući ratnog zločinca Dragoljuba  Mihailovića Čiče  (1893-1946) u Beogradu svečano otkriven muzej i  spomenik ta je vijest u većini hrvatskih medija prošla mlako, gotovo da je prešućena.

Međutim, kad se u nas otkrije neki spomenik, nekom istaknutom hrvatskom domoljubu, Srbi hoće poludjeti i na sve strane pišu i objavljuju da Hrvati ponovno uzdižu NDH, i to odmah povezuju s ustašama i Jasenovcem.

A kad čuveni zločinac zvani Čiča uskrsne među Srbima i kad  srpski akademik  Matija Bečković javno kaže da „taj spomenik ne treba Mihailoviću već nama  da služi, našem miru i pomirenju“, pojedini hrvatski političari, kao i ovog puta, daju izjavu kako je to „neprihvatljivo“ i tome slično.

U centru Beograda

Nakon ove sramote Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU) već je Srpskoj akademiji znanosti i umjetnosti (SANU) trebala uputiti oštru kritiku  i prekinuti s njima svaku suradnju dok se barem ne ispričaju za Memorandum.

Ovaj muzej i ovaj spomenik u centru Beograda nije mogao biti otvoren bez suglasnosti predsjednika RS Aleksandra Vučića, što znači da se Srbi nisu i još dugo neće oporaviti od četništva.

O ovom događaju, gle čuda, ne javlja se ni Milorad Pupovac, a ni Vesna Teršelič i brojni drugi „pomoz bog“ junaci, poput onih „pionira“ umreženih u nekakav SUBNOR RH!

Piskaralo Dežulović također ne piše i objavljuje – „Je.o vas Draža Mihailović“!

Beogradski mediji izvještavaju  da je svečanost četniku Draži otvorio guslar, a da su okupljeni  držali četničke zastave, Kraljevine Srbije i državne.

I sve to i štošta slično, što dolazi iz Srbije, koja je bila agresor  na Republiku Hrvatsku, nije dovoljno da ih napokon sve skupa pošaljemo – tamo daleko!

Zvijezde iz regiona

U većini anketa, gdje se postavlja pitanje: slušate li  cajke, oko 99 posto Hrvata odgovara – ne! Međutim, tko onda puni najveće dvorane u Hrvatskoj kad primjerice gostuju pjevači iz Srbije, koji izvode tzv. turbo-folk, pjesme u kojima se mogu čuti i ovakvi stihovi: „Uzela si žilet, da si režeš vene, s čim ću da se brijem, ne misliš na mene“.

Seljak veseljak

Evo, sad se „svi“ čude što je jedna mlada pjevačica iz Srbije, Aleksandra Prijović, bez neke propagande, u tren oka rasprodala četiri zagrebačke Arene, a cijene ulaznica kretale su se od  27 do 130 eura! Prve su planule najskuplje karte!

A „nitko“ ne zna tko je ta pjevačica i što pjeva!?

Čak se i Tonči Huljić čudi ovom čudu, iako većina pjevača koje on „gura“ i za koje  sklada pjesme, već su godinama iznimno popularni i u Srbiji, jer i ovaj „majstor“ i te kako zna napisati pjesmu (da malo karikiramo) u kojoj se kaže: „Nemoj da plačeš na mom pragu da mi vrata ne povuku vlagu“ ili „Imam garažu i mercedesa tri, još mi samo fališ ti!“ ili „Otišo si sarmu probo nisi!“..

I u Koprivnici je ovih dana gostovala jedna srpska pjevačka zvijezda, koja je otprilike pjevala ovako: „Što na kafu zoveš mene, kada nemaš samlevene!“.

Gradska sportska dvorana bila je premala da primi sve zainteresirane, a u susjednom Varaždinu također se teško dolazi do ulaznica dok gostuju, kako oni kažu, „zvijezde iz regiona“.

Uz to, nitko i ne pita za cijenu ulaznica, niti je nekome skupo slušati „Ja sam seljak veseljak, a u duši tugu skrivam, što ću jadan kraj Morave, kad ne znam da plivam!“

Ali, kad se organizira neki hrvatski domoljubni koncert i ako se naplaćuje skromna cijena ulaznica, organizatori jedva  dođu „na nulu“ i jedva se na ovakvom glazbenom događaju (ako nije na nekom trgu i besplatno) okupi najviše sto ili dvjesto posjetitelja!

Ili, u kojoj radijskoj ili tv emisiji danas gostuju pjevači koji izvode najljepše domoljubne pjesme?

Kad Rade Šerbedžija ili Lepa Brena imaju koncerte u Zagrebu o tome se piše najmanje šest mjeseci, a kad negdje nastupaju domoljubni pjevači to se marginalizira i – prešućuje!

Od Beograda do Leskovca je nedavno gostovao Petar Grašo. Nije bilo glazbene ili zabavne tv emisije na HRT-u i drugdje, gdje se nije hvalio iznimnim dočekom i ljubaznim domaćinima. Čak je u Leskovac, veli, vodio i cijelu svoju rodbinu!

Nu, da se ne „farbamo“ jedan veliki dio Hrvata i dalje voli i sluša cajke, odnosno sve što dolazi iz Srbije, baš kao što i dalje vole crvenu zvijezdu petokraku i žale za Titom i Jugoslavijom.

O ukusima se ne raspravlja.

Ali, kad čujemo i čitamo da „nitko“ ne zna tko je Aleksandra Prijović i slične beogradske cajke i „cajkani“ to je ipak malo pretjerano, tim prije što u Hrvatskoj nema (svaka čast iznimkama) zabave ili vjenčanja gdje se ne plešu „srpska kola“ i gdje se nogama ne cupka kad se rasteže „dugmetarka“. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code