ODBIJENA PRIJAVA PROTIV BADOVINCA ZBOG VRIJEĐANJA HRVATSKE I DOMOVINSKOGA RATA

ODBIJENA PRIJAVA PROTIV BADOVINCA ZBOG VRIJEĐANJA HRVATSKE I DOMOVINSKOGA RATA

31. kolovoza, 2016.

 

Dr. Tomislav Badovinac (r. 24. siječnja 1934.), predsjednik nekakvog Saveza društva „Josip Broz Tito“ iz Zagreba također na javnom skupu (24. svibnja 2014.) u Kumrovcu u svom govoru jasno i glasno kaže da „nije točno da je Hrvatska stvorena u Domovinskom ratu, jer je neupitno da je prvi Sabor i prva Hrvatska utemeljena na III. zasjedanju ZAVNOH-a 1944.“ njega zbog toga nitko neće progoniti

Napisao: Mladen Pavković

Ako netko, poput Marka Perkovića Thompsona, na javnom mjestu, kao on u pjesmi „Bojne Čavoglave“ kaže stih „Za dom-spremni“, odmah se podiže pola Hrvatske, ali i organi gonjenja, koji mu, kao nedavno u Kninu, odmah nakon otpjevane pjesme uručuju – kaznenu prijavu.

Ali kad dr. Tomislav Badovinac (r. 24. siječnja 1934.), predsjednik nekakvog Saveza društva „Josip Broz Tito“ iz Zagreba također na javnom skupu (24. svibnja 2014.) u Kumrovcu u svom govoru jasno i glasno kaže da „nije točno da je Hrvatska stvorena u Domovinskom ratu, jer je neupitno da je prvi Sabor i prva Hrvatska utemeljena na III. zasjedanju ZAVNOH-a 1944.“ njega zbog toga nitko neće progoniti, već dapače ako ga prijavite zbog ove namjerno izgovorene lažne izjave, kojom je uvrijedio, oklevetao i osramotio i sve žrtve hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata te im nanio neprocjenjivu štetu, vi ćete, ako ga prijavite, primjerice, Državnom odvjetništvu (DORH) taj proces izgubiti, odnosno vaša će prijava biti odbačena.

Odbijena prijava

To se dogodilo Udruzi hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.), na čijem sam čelu, a koja je DORH-u zbog gornje rečenice prijavila Badovinca, a čije je (negativno) rješenje o tome ovih dana dostavljeno. Dakle, svi badovinci u ovoj i ovakvoj državi mogu nesmetano, bez ikakvih problema, vikati da „Hrvatska nije stvorena u Domovinskome ratu“, već kad su oni bili Titovi pioniri!

Hej, o čemu vi to pričate?

Što bi se dogodilo tom i takvom Badovincu da je u vrijeme vladavine Tita nešto slično izjavio za (propalu) Jugoslaviju?

U Kaznenom zakonu RH u čl. 149.st.1. opisano je kazneno djelo protiv časti i ugleda-klevetom, a u kojem se ističe da taj zakon krši onaj tko pred drugima za nekoga iznese ili prenosi neistinitu činjeničnu tvrdnju koja može škoditi njegovoj časti ili ugledu, znajući da je neistinita.

Dakle, Badovinac je (to se vidi iz zrakoplova!) iznio neistinitu činjenicu i dobro je znao da ne govori istinu.

Općinsko državno odvjetništvo u Zlataru

Nu, Općinsko državno odvjetništvo u Zlataru, koje nam je i dostavilo ovo rješenje (Broj:K-DO-371/16, od 26. kolovoza 2016.) uz ostalo također navodi da je Zakonom o izmjenama i dopunama Kaznenog zakona od 8. svibnja 2015. dodan čl. 148a kojim je propisano da nema kaznenog djela iz čl. 147. i 148., ako je počinitelj njihova obilježja to ostvario u znanstvenom, stručnom, književnom, umjetničkom djelu ili javnoj informaciji, u obavljanju dužnosti propisane zakonom, političke ili druge javne ili društvene djelatnosti, u novinarskom poslu ili obrani nekog prava, a to je učinio u javnom interesu ili zbog drugih opravdanih razloga.

I na kraju, Općinsko državno odvjetništvo u Zlataru zaključuje sljedeće: „Budući da iz navedenog proizlazi da se u konkretnom slučaju ne radi o kaznenim djelima za koja se progoni po službenoj dužnosti, pri čemu se u prijavljenom postupanju ne nalazi niti drugih kaznenih djela za koja se progoni po službenoj dužnosti, to se kaznena prijava odbacuje temeljem čl. 206. st.1. toč.1. Zakona o kaznenom postupku.“

Što reći na sve to?

Danas, kada postajem pionir/Dajem časnu pionirsku riječ/ Da ću marljivo učiti i raditi/ i biti dobar drug./ Da ću voljeti našu samoupravnu domovinu/ Socijalističku Federativnu Republiku Jugoslaviju/ Da ću razvijati bratstvo i jedinstvo/ i ideje za koje se borio Tito/ Da ću cijeniti sve ljude svijeta/ koji žele slobodu i mir!“/

U potpisu: Svečana pionirska zakletva! T

7 komentara

Uskoči u raspravu
 1. zavnoh-NELEGITIMAN PARTIJSKI FORUM
  #1 zavnoh-NELEGITIMAN PARTIJSKI FORUM 14 rujna, 2016, 02:24

  zavnoh i avnoj bili su forumi kpj/kph-lokalnog prirepka kpj/, a nije ih priznao
  NITKO, PA ČAK NI STALJIN I KOMINTERNA.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. svjedok istine
  #2 svjedok istine 11 rujna, 2016, 08:07

  ILIRI SU BILI I OSTALI – POSTOJANI U SVOJOJ VJERI!

  DUH JE TAJ KOJI DAJE ŽIVOT – TIJELO NE VRIJEDI NIŠTA!

  Vratolomej (Barthtolomaios) – ‘VASELJENSKI’ patrijarh došao je – s neba pa u rebra! – u posjet ‘NARODU NEBESKOG POREKLA’ u zemlji – Ilira! Nit pozvan nit očekivan – kao osvajač za tuđe interese u našoj katoličkoj sredini (UNIVERZALNOJ CRKVI) nije imao od koga naučiti da kod Ilira vrijedi ona pučka uzrečica – ‘Nepozvanom gostu je mjesto za vratima’ No, Iliri su ga primili, da ga vide izbliza i čuju nesuvisle izjave koje ne drže do ključne povijesne istine i ne samo što se kršćanstva tiče:

  Jer, rođeni Ilir, imperator Konstantin Veliki je ‘Milanskim ediktom’ (g.313) prvi i još uvijek jedini IZJEDNAČIO SVE LJUDE – proglasio ih JEDNAKIMA PO SAVJESTI. Tako je rodjen smisao za univerzalizam koji se na grčkom naziva KATHOLIKOS (sveopći iliti ‘vaseljenski’)…

  Valja se podsjetiti da je baš Konstantin Veliki, utemeljitelj Carigrada, odlučio da središnjica kršćanstva bude – Rim. Ta središnjica najprije je djelovala u bazilici Lateranum, a kasnije na brijegu Vaticanum (čime je učinio jednom i nedjeljivom cjelinonm sve i žive i mrtve kršćane!) , gdje je Konstantin Veliki dao podići Baziliku nad Grobom svetog Petra.

  Uza sve poteškoće svladavanja inercije poganstva, osobito u vrijeme kad je Ilir, Sveti Jerolim, muku mučio s rimskim poganima u toku svoje asistencije Papi Damascusu (Sveti Jerolim je štovan u cijelom kršćanstvu – i na istoku i na Zapadu). Kristova misao koja proizlazi iz Duha Istine i u njemu djeluje, postala je misao vodilja za sve one koji se smatraju – kršćanima.

  POZOR: Iz te harmonije Sveopće Crkve odnose medju kršćanima je teško narušio Azijat Heraklius, kad je stravičnim ljudožderskim usmrćenjem svog basileiosa – Ilira Fokasa (posljednjeg vladara Antike), sebi dao titulu BASIELIOSA i, nakon čegha je ukinuo latinski kao jezik Imperije i Kršćanske Crkve uvodeći neopoganski pojam ‘moniophysisma’, koji je ponovljen i u ‘monotelismu’ i duboko povdijelio krsćanstvo. Papa Ivan IV, rodjeni Ilir iz Solina, je oštro osudio ‘monophysizam’, a time u stvari izopćio Herakliusa (koji je umro u ludilu priznajući da nikad nije vjerovao u Isusa), kojeg je podržao i nakon njegove smrti – Istočni Pastrijarh raskolnik.

  Da Heraklije nije dao, u zaleđu Soluna, zemljište ‘Serblia, na kojem će Serbi, koji su prešli sa strane Avara na stranu Heraklija, razapeti svoje šatore, europski jugo-istok ne bi morao proživjeti tisuću i dvjesto godina ratovanja s tim uljezima i uzurpatorima tudjih – u prvom redu makednoskih – prostora.

  U Duhu Istine, Iliri trajno i nesebično bdiju nad Kristovom vjerom u punom smislu riječi ‘martyros’, tj. svjedok istine u vjekovima.

  I evo – njegov daleki nasljednik Vratolomej je došao u Jasenovac da zasjeni pokolje na Drini (koje ni aluzijom nije spomenuo) i to na sam dan počertka muslimanskog svetog Ramazana.. Da, valjda, tako dokaže ilirskim potomcima šta je to ‘Graeca fides – nula fides’”. Da nas Bog sačuva od pošasti “Bartolomejske noći” u vrijeme neopoganke Catherine de Medici Oba ekstrema proizzišla iz polarizacije kršćanstva su – poganska zastranjenja koja se manifestiraju u mržnji, a ne u ljubavi prema bratu Čovjeku. Poput rogova u vreći koji strše iz prazne lubanje u kojoj više nema ni mozga ni jezika…

  NOTA: Iliri su iznmislili i uvijek prakticirali – strategiju obrambenog rata. A obrana nije derogacija moralne vrijednosti ratovanja, nego li – kršćanska obaveza! Po Logici Stvaranja, jednom stvoreno biće ima za glavnu zadaću da se bori za opstanak. A kad smo svedeni na borbu za opstanak, onda su sve metode održanja u životu – moralne!

  A prema Isusovom nauku, Sotona je lažov i ubojica.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. direktor
  #3 direktor 9 rujna, 2016, 10:16

  Kratki poučak o ljubavi
  prema Rodu i prema Domu:

  BITI NA BROJU I BITI U STROJU!

  Pitanje nezavisnosti ovisi o stavu velesila i medjunarodne zajednice- i kad se narod digne na oružje ili kad iskoristi svoje pravo na samoodređenje, medjunarodno priznanje države posveta je tog kapitalnog povijesnog postignuća.

  No da bi gradjani naše države bili i ljudi slobodne savjesti, to je ništa manji problem čije ostvarenje ovisi o nama samima. Bez obzira šta o tome mislili UDBaši.

  POZOR: Izgradnja naše države počela je onog dana kad je jednonogi Tiranin umro. Na medjunarodnom planu, izabrani predstavnik Hrvatskog Narodnog Vijeća dao je, dne 05.05.1980. Medjunarodnu konferenciju za tisak u Bonnu, tadašnjem administrativnom središtu S.R.Njemačke..

  Njegova službena i javno iznesena Izjava o budućoj nezavisnoj i slobodnoj Htrvatskoj koje treba ući u OUN, u NATO Savez i u EU, tiskana je uokvireno i u vodećem njemačkom dnevniku ‘Die Welt’, dne 07,0531980. Taj program je medjunarodna zajednica primila i zajamčila, kako na Madridskoj Konfderenciji , dne 23.11.1980, tako i na Medjunarodnoj konferenciji u Ottawi, dne 25.05.1985. To je bila konkretizacija finaliziranog Projekta Europske Hrvatska.

  Sve druge priče i obećanja – pod zajedničkim nazivom ‘Sovjetske Hrvatske’ bile su i ostaju – puke iluzije drskosti prostaka.

  POUKA: Kad bi šefovi stranaka mogli mijenjati taj projekt nakon svakog izbora, onda ne bi bilo reda ni poretka u ponašanju civiliziranih zemalja.

  Odgovorite na ovaj komentar
  • direktor
   direktor 10 rujna, 2016, 05:44

   Nada mirotvoraca

   HVALJENI ZA TUDJE A KLEVETANI ZA SVOJE BITKE

   Iliri su stvorili a Hrvati naslijedili – strategiju Obrambenog ratovanja. Hvalio nas je i neprijatelj kad smo ginuli na tudjem tlui za tuđe interese, a klevetali isti ti kad smo branili svoju zemlju i ginuli u svojim gradovima. Siget je u Madžarskoj, a Gvozd u Hrvatskoj: tko tu koga i zašto hvali? Hrvati će biti veliki junaci kad svladaju svoj prezir prema svojoj državi, a taj prezir pretvaraju, za interese Rusije preko looserske Srbijem, na izdajnički poziv SDP, i to baš danas, i Carigradski Patrijarh i agent KGB Zuroff – uz asistenciju hrvatske Predsjednice i Oreškovića – Pilata u hrvatskom političkom procesu samima sebi. Nas od sveg tog djubra koje nabacuju na Hrvatsku može spasiti samo istina. A Hrvatska, napokon, ima svoju Hrvatsku vojsku koja više nikad ne smije izgubiti dušu!

   Mi smo stari sjedilački europski narod ponikao i odrastao na Jadranu, najljepšem i najprivlačnijem moru na svijetu, kojeg su brojni osvajači pokušavali osvojiti, a mi smo tu bili i ostali – svoji na svom, braneći spremno i složno hrvatski dom! Zadnji osvajači su u toku zadnjeg stoljeća tri puta pokušavali da nas potisnu s Jadrana ili unište. Dobili su najzad debele batine i sad nastoje podići najglasovitije svjetske probisvjete iz agencije KGB, protiv casti i dostojanstva Dinaraca koji su, ‘Milanskim ediktom’ 313 izjednačili sve ljude i sve narode u – slobodi savjesti, utemeljili i razvili do procvata Carigrad (nije bilo i ne će biti nikakvog ‘drugog’ ni ‘trećeg’ Rima), i time smo udarili temelje Zapadnoj kulturi.

   U to ime i po izvornoj logici Krista Pantokratora, Spasitelja svijeta – sve laži, klevete i prijetnje padaju na koljena pred snagom Duha svetoga. Dolazi vrijeme Istine!

   SPASONOSNA ISTINA je pred nama. Zapamtite!

   Odgovorite na ovaj komentar
   • Anonimno
    Anonimno 11 rujna, 2016, 06:30

    DUH JE TAJ KOJI DAJE ŽIVOT – TIJELO NE VRIJEDI NIŠTA!

    Vratolomej (Barthtolomaios) – ‘VASELJENSKI’ patrijarh došao je – s neba pa u rebra! – u posjet ‘NARODU NEBESKOG POREKLA’ u zemlji – Ilira! Nit pozvan nit poželjjan kao osvajač za tuđe interese u našoj katoličkoj sredini (UNIVERZALNOJ CRKVI) nije imao od kga naučiti da kod Ilira vrijedi ona pučka uzrečica – ‘Nepozvanom gostu je mjesto za vratima’ No, Iliri su ga primili, da ga vide izbliza i čuju nesuvisle izjave koje ne drže do ključne povijesne istine i ne samo što se kršćanstva tiče:

    Jer, rođeni Ilir, imperator Konstantin Veliki je ‘Milanskim ediktom’ (g.313) prvi i još uvijek jedini IZJEDNAČIO SVE LJUDE – proglasio ih JEDNAKIMA PO SAVJESTI. Tako je rodjen smisao za univerzalizam koji se na grčkom naziva KATHOLIKOS (sveopći iliti ‘vaseljenski’..

    Valja se podsjetiti da je baš Konstantin Veliki, utemeljitelj Carigrada, odlučio da središnjica kršćanstva bude – Rim. Ta središnjica najprije je djelovala u bazilici Lateranum, a kasnije na brijegu Vaticanum (čime je učinio jednom i nedjeljivom cjelinonm sve i žive i mrtve kršćane!) , gdje je Konstantin Veliki dao podići Baziliku nad Grobom svetog Petra.

    Uza sve poteškoće svladavanja inercije poganstva, osobito u vrijeme kad je Ilir, Sveti Jerolim, muku mučio s rimskim poganima u toku svoje asistencije Papi Damascusu (Sveti Jerolim je štovan u cijelom kršćanstvu – i na istoku i na Zapadu). Kristova misao koja proizlazi iz Duha Istine postala je misao vodilja za sve one koji se smatraju – kršćanima.

    POZOR: Iz te harmonije Sveopće Crkve odnose medju kršćanima je teško narušio Azijat Heraklius, kad je usmrćenjem Ilira Fokasa sebi dao titulu BASIELIOSA i, nakončegha je ukinuo latinski kao jezik Imperije i Kršćanske Crkve uvodeći neopoganski pojam ‘moniophysisma’, koji je ponovljen i u ‘monotelismu’ i duboko povdijelio krsćanstvo. Papa Ivan IV, rodjeni Ilir iz Solina, je oštro osudio ‘monophysizam’, a time u stvari izopćio Herakliusa (koji je umro u ludilu priznajući da nikad nije vjerovao u Isusa), kojeg je podržao i nakon njegove smrti – Istočni Pastrijarh raskolnik. I evo – njegov daleki nasljednik Vratolomej je došao u Jasenovac da zasjeni pokolje na Drini i tako dokaže ilirskim potomcima šta je to ‘Graeca gfides – nula fides'”. Da naas Bog sačuva od pošasti “Bartolomejske noći” u vrijeme neopoganke Catherine de Medici…

    povjesničar
    *****

    *****

    Odgovorite na ovaj komentar
 4. Uvijek za Domovinu
  #4 Uvijek za Domovinu 1 rujna, 2016, 22:07

  Slažem seeee!

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Kristinovic
  #5 Kristinovic 31 kolovoza, 2016, 13:08

  U jamu snjim!

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code