ZAŠTO SE NE OBJAVI TKO JE UZEO PET MILIJUNA DOLARA GOTOVINE ZA GOTOVINU

ZAŠTO SE NE OBJAVI TKO JE UZEO PET MILIJUNA DOLARA GOTOVINE ZA GOTOVINU

13. listopada, 2019.

 

Nitko više ne postavlja pitanje: tko je iz Hrvatske “najzaslužniji” što su se ovi generali našli u zatvoru, tko ih je progonio, tko je na kraju krajeva napisao i potjernicu za Gotovinom? Magla polako prikriva i one koji nisu mogli gledati majice s likom ovih junaka. A kakve su tek imali probleme oni koji su lijepili, odnosno isticali postere na kojima je bila njegova slika? Na kninskoj tvrđavi tradicionalno su palili baklje, osobito na njegov rođendan. Branitelji su ga slavili na sve strane, jer su jedino oni vjerovali u njegovu i Markačevu nevinost.

Otkako je na slobodi, „svi“ se besramno guraju oko ovog Junaka

Napisao: Mladen Pavković

General Ante Gotovina Junak je hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata. O njegovu životnom i ratnom putu snimljen je i iznimno dobar igrani film Antuna Vrdoljaka – „General“, kojeg je već dosad pogledalo oko 80 tisuća gledatelja.

Rođen je 12. listopada 1955.

Nakon njegove (i generala Markača) sjajne ratne karijere za sve nas došao je hladni tuš. General bježi od svojih progonitelja, jer ga doživotno žele strpati iza rešetaka. Zašto? Zato što je bio jedan od onih koji su bili na čelu pobjedničke Hrvatske vojske!

Za njim je raspisana i potjernica „za ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji“, s nagradom od pet milijuna dolara! S obzirom da je Gotovina uhićen, a da za to dobrim dijelom zasluge imaju i hrvatske obavještajne službe, a i Vladimir Šeks koji je javno govorio da ga treba – identificirati, locirati i transferirati,  što je postalo sinonimom hrvatske  političke prevrtljivosti, stječe se dojam da se netko i obogatio na uhićenju ovog Junaka.

Svi ih žele dodirnuti

No, nakon što su se vratili iz Haaga oslobođeni svake krivnje, general pukovnici Ante Gotovina i Mladen Markač još i danas neprestano primaju pozive iz cijele Hrvatske. Svi ih žele vidjeti, dodirnuti, proglasiti ih “počasnim građanima”, uručiti im neku povelju ili priznanje. Međutim, kako vrijeme ide, tako se polako i zaboravljaju oni koji su činili štošta da se oteža život generalima u zatvoru, ali i njihovim obiteljima. Nitko više ne postavlja pitanje: tko je iz Hrvatske “najzaslužniji” što su se ovi generali našli u zatvoru, tko ih je progonio, tko je na kraju krajeva napisao i potjernicu za Gotovinom? Magla polako prikriva i one koji nisu mogli gledati majice s likom ovih junaka. A kakve su tek imali probleme oni koji su lijepili, odnosno isticali postere na kojima je bila njegova slika? Na kninskoj tvrđavi tradicionalno su palili baklje, osobito na njegov rođendan. Branitelji su ga slavili na sve strane, jer su jedino oni vjerovali u njegovu i Markačevu nevinost.

Otkako je na slobodi, „svi“ se besramno guraju oko ovog Junaka.

Kako ih nije sram?

Skakali oko Carle del Ponte

Međutim, kad već govorimo o ovom generalu, trebalo bi pronaći onoga tko je od Hrvata i po čijem nalogu izdao potjernicu za Gotovinom i koji je ponudio 300.000 kuna onom koji ga izda. Ne, taj nije bio iz Amerike, taj je bio iz Hrvatske! Gdje su sad svi oni “doušnici” i „službenici“ koji su godinama tražili Gotovinu, uhićivali ljude i privodili ih na informativne razgovore, gdje su oni koji su svim policajcima dali fotografije Gotovine, koji su ljudima ulazili u stanove i samostane tražeći generala? Više se po tom pitanju ne čuje ni za one koji su  Carlu del Ponte sa crvenim tepihom dočekivali u Zagrebu, koji su na svaki mig te žene, koju bi Hrvatska i danas trebala proglasiti “nepoželjnom”, skakali kao “ludi”. Sjećate se kako je neprestano govorila da je Gotovina u Hrvatskoj i da ga Hrvatska mora izručiti? A danas nitko više ni ne spominje ovu tužiteljicu, kao da je nekima stalo da se i ona u svom tom košmaru što prije zaboravi. Ne, mi je ne smijemo zaboraviti, a još manje poželjeti da nam opet dođe, pa makar i kao obična turistkinja, tim prije što je malo ljudi koji su toliko zla učinili Hrvatskoj (pored domaćih izdajica) kao ova žena, koja je glumila da nešto zna, a ustvari znala je malo ili ništa. Ali, nitko joj nije imao hrabrosti reći: “Gospođo, van iz Hrvatske!”

O tome smo pisali i pisat ćemo.

Oni koji su poput moje malenkosti o generalu kad je bio u zatvoru objavili knjige i organizirali tribine danas su u drugom planu.

A dobro se sjećam da smo i u Zagrebu imali velikih problema oko priređivanja tribina, ako smo samo izustili – Ante Gotovina.

Ne, to se ne smije zaboraviti.

General sada živi svoj, častan i mirni život – obiteljskoj čovjeka i ribara.

Neki se pitaju: zašto se više ne „petlja“ u politiku?

Vjerojatno je dobro upamtio što mu je ta ista politika učinila nakon što se vratio kao pobjednik Hrvatske vojske. Nu, da je danas u politici nismo sigurni da ga neki ne bi ponovno željeli poslati tamo gdje su to i učinili nakon što je uhićen u Španjolskoj.

Stoga, kako bilo da bilo, dragi generale-sretan Ti Rođendan! T

 

5 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Temeljito sumnjiv Stipe Mesic
  #1 Temeljito sumnjiv Stipe Mesic 15 listopada, 2019, 06:33

  Raspitajte se, Hri, kod poznatoga Burdusa, mutikase od formata, i ustase i anfifasista, bivsega svasta, sve do predsjednika u dva navrata. Pa, taj je u onoj muvani u Australiji munuo silne dolare iseljenih Hrvateka, a kci mu ima mukotrpno ustedjenih 18 mil. eura u Austriji.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Anonimno
  #2 Anonimno 14 listopada, 2019, 22:30

  Joj, evo na Frna. prije je bio Franjo. Opet je nešto zasmrdjelo. Fuj. Pazi da ne staneš na go..o.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. FRNO-MARXISTA
  #3 FRNO-MARXISTA 13 listopada, 2019, 22:10

  ANTE GOTOVINA,LUTKA ATLANSKOG VOJNOG ESTABLIŠMENTA , PROFESIONALNI KRIŽAR VJERSKOG RATA,SADA U HRVATSKOJ.XXC

  ANTE GOTOVINA ,LUTKA SVETE ,ATLANSKE VOJNE ALIJANSE I KRVOLOČNOG ZAPADNOG KATOLIŠTVA ,POSTAO RATNIK I OSLOBODITELJ. I KAKVOG LI PARADOKSA???, OD NEUKOG MALOG DRUŠTVENOG PRESTUPNIKA ,POSTADE KAPLAR ZA SPECIJALIZIRANO KRIŽARSKO RATOVENJE PO FARANCUSKIM KOLONIJAMA, PA POSTADE ,VOLJOM ATLANSKE VOJNE ALIJANSE I ZLOČINAČKOG ZAPADNOG KATOLIŠTAVA, QUISLIG ,RATNIK VELIKOG KALIBRA ,I K’ TOME GENERAL ZA SPECIJALNO RATOVANJE NA BALKANU ,U VJERSKOM RATU. ODI ANTE SVOJIM POSLOM,ODI LOVI RIBU I NEMOJ SE POKAZIVATI OVOM SVIJETU ANTIFAŠISTIČKE HRAVTSKE ,KOJI ZNA U KAKVOJ SI ULOZI I SA KAKVIM VOJNIM ZNANJEM POSTAO ONO ŠTO SE NIKOM NA SVIJETU ,U POVIJESTI RATOVANJA ,NIJE DOGODILO,ALI SE TO SAMO MOŽE DESTI U HRVATSKOJ ,KADA SU STEPINČEVSKI SLJEDBENICI ,QUISLINZI PROPALOG, ALI PONOVNO USKRSLOG IV REICHA, ONA NAJMANJA MANJINA ,UZ POMOĆ ZAPADNE SVETE ATLANSKLE ALIJANSE ,KAO QUISLINZI ,IZVELI VJERSKI RAT ,OPLJAČKALI SOCIJALISTIČKU,SAMOUPRAVNU HRAVATSKU, ONAKO KRIŽARSKI ,I RAZORILI ,ONAKO KRIŽARSKI, NAPRAVILI ZLOČINE PRIMJERENE KRIŽARIMA SREDNJEG VIJEKA, PA POŠTOVANI ANTE ODI U GUZICU AKO NEMAŠ NIGDJE DRUGDJE DA SE SKLONEŠ.NIJE SE ČUDITI DA SE TI JAVLJAŠ I KOČOPERIŠ ONIM ŠTO SI KRIŽARSKI NAPRAVIO ,U UVJERENJU DA SI TI TO I ZASLUŽIO ,OBZIROM NA TVOJE KAPLARSKO OBRAZOVANJE,ZA POSEBNO,KRIŽARSKO RATOVANJE.ODI ANTE TAMO GDJE SI ZAPOČEO SVOJU KRIŽARSKU KARIJERU JER KOD OBRAZAOVANOG ,A POSEBNO ANTIFAŠISTIČKOG PUKA HRVATSKE ,NEĆETE NIKADA IMATI NIKAVIH POŠTOVANJA ,DAPAČE , SAMO PREZIR, DA SE JEDNA NEUKA SPODOBA ,LUTKA ATKLANSKE,VOJNO-TERORISTIČKE ALIJANSE, UZDIGLA NA PIJEDESTAL NEKOG RATNIKA KOJI JE DOŠAO U SUVERENU SOCIJALISTIČKU ,I K’TOME ANTIFAŠISTIČKU DRŽAVU DA PREDVODI KRIŽARSKE ESKADRONE ZA HOLOKAUSTSKO-STEPIČEVSKO ČIŠĆENJE HRVATSKIH DRUŠTVENIH PROSTORA OD SVIH DRUGIH I DRUGAČIJIH ,KAO U AFRICI.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Anonimno
  #4 Anonimno 13 listopada, 2019, 11:14

  Kad god se pojavi prava tema nema komentara. Jeste li primjetili? Naslov kao i tekst za 5!

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code